Sve | En | Ru

5.5.2024 tapahtumat

CMAS One Star Diver -kurssi

Aika: 5.5 - 27.10.2024
Paikka: Salo
Järjestäjä: Sukellusseura Simppu ry
Vastuukouluttaja: Roope Retva
Kuvaus:

Laitesukelluksen peruskurssilla opetellaan ne tiedot ja taidot, jotka laitesukeltaja tarvitsee sukeltaakseen ohjatusti esimerkiksi sukellusseuran leireillä ja sukelluskeskusten järjestämillä retkillä. Kurssin pääpaino on käytännön perustaitojen opettelussa ja sukellusturvallisuudessa.

Peruskurssi sisältää teoriosuuden, allasharjoituksia ja vähintään 4 avovesisukellusta. Kurssi antaa valmiudet tehdä suoranoususukelluksia enintään 15-20 metrin syvyydessä edellyttäen, että sukellusolosuhteet ovat vastaavat tai paremmat kuin missä kurssi on järjestetty. Kurssin alaikäraja on 14 vuotta, yläikärajaa ei ole.

Kurssin teoriaopiskelu tapahtuu pääasiassa verkossa Sukeltajaliiton Dyykki e-oppimisympäristössä. Lisäksi kurssin teoriaopiskeluun kuuluu aloituskokoontuminen ja Teamsissa tapahtuvia kokoontumisia.

Allasharjoitukset järjestetään kurssiohjelman mukaisesti Salon uimahallilla.

Avovesiharjoituksia toteutetaan sekä Kuusjoen Nummijärvellä että Kasnäsissä seuran tukialuksella, ms Agonuksella.

Kurssin kokonaishinta yli 18 vuotiaille on 410 euroa ja alle 18 vuotiaille 360 euroa.

Osallistujien tulee täyttää ennen kurssille osallistumista terveysselvityslomake, joka jaetaan kurssilaisille ilmoittautmisen jälkeen. Kurssille osallistuminen edellyttää normaalia terveydentilaa ja kohtuullista fyysistä kuntoa.

Kurssilla tarvittavat varusteet: perusvälineet, eli maski, snorkkeli ja räpylät sekä avovesiharjoituksiin Suomen olosuhteisiin sopiva märkäpuku. Kurssin kouluttajilta saa neuvoja sopivien varusteiden valintaan.

Kurssin yhteydessä on mahdollista suorittaa myös kuivapukusukelluskurssi hintaan 100 €, tällöin osallistujalla tulee olla oma sukelluskuivapuku, märkäpukua ei tarvita.

Lisätieto: Kurssin ohjelma
Ilmoittaudu kurssille