Uutiset

Julkaistu 27.6.2022

Vapaasukelluksen MM-kisat päättyneet Bulgariassa

Vapaasukeltajat kilpailivat viime viikolla allaslajien AIDA maailmanmestaruuksista Burgaksessa Bulgariassa. Suomalaiset sijoittuivat kokonaiskilpailussa seuraavasti:

naiset
Janita Kulkula 5. sija
Iiris Ala-Olla 16. sija
Marika Konola-Tuominen 19. sija

miehet
Tommi Pasanen 8. sija
Miro Suonperä 12. sija
Kimmo Hovi 48. sija
Ossi Peltola 51. sija

Vapaasukelluksen kaikki tulokset löytyvät täältä


Julkaistu 27.6.2022

Räpyläuinnin nuorten EM-kisoista hopeaa

Räpyläuinnin nuorten EM-kisat Poznanissa Puolassa ovat päättyneet. Suomalaisten paras tulos oli Juho Hervan hopeamitali sadan metrin sukelluksessa. Herva myös pääsi sadan metrin BF-finaaliin sijoittuen sijalle 4. sekä 50 metrin SF-uintifinaaliin sijoittuen 5. sijalle. 50 metrin AP-finaalissa hän sijoittui sijalle 8.

Suomalaiset tekivät myös useita suomenennätyksiä sekä omia parhaita tuloksiaan eri lajissa. Mukana kilpailussa olivat Minttu Mikkonen, Juho Herva, Aino-Elina Kitinoja, Nina Sungberg ja Ilona Ivanova. Valmentajana toimi Tomi Kuisma ja joukkueenjohtajana Sari Herva.

Kilpailun kaikki tulokset löytyvät täältä


Julkaistu 25.5.2022

Osallistu Sukelluskuvauksen SM-kilpailuun 2022

Kilpailu on avoin kaikille, joilla on Sukeltajaliiton jäsenseuran jäsenyys tai Liiton henkilöjäsenyys, tai hänet on rekisteröity Liittoon yhteisöjäsenen kautta.

Viime vuoden kilpailun Kuvittele!-sarja on päätetty ottaa mukaan pysyvästi. Se tarjoaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia kuvankäsittelytekniikoita ja luoda vedenalaisia maailmoja, joissa kaikki on mahdollista. Tauolla ollut ulkomaan kuvien sarja on jälleen mukana normaalisti.

Sarjat

A. Makro

B. Normaali/laajakulma, kotimaan vedet

C. Normaali/laajakulma, ulkomaan vedet

D. Allaskuvat

E. Teemasarja: Seikkailu

F. Kuvittele!

G. Sukellusaiheiset pintakuvat

H. Videosarja

I. Nuorten sarja

Joka sarjaan voi lähettää kolme työtä. Toimita työt mieluiten sähköisesti (esim. Dropbox, WeTransfer) osoitteeseen sukelluskuvaSM2022@sukeltaja.fi tai postitse levylle tai muistitikulle tallennettuna osoitteeseen Sukeltajaliitto ry, Valimotie 10, 00380 Helsinki. Saat sähköpostiisi vahvistuksen, kun kilpailutyöt on vastaanotettu.

Liitä mukaan yhteystietosi, seuran nimi ja lista nimetyistä kuvista/videoista. Työt arvostellaan anonyymeinä, joten poista kuvista ja videoista tekijän tiedot, vesileimat ja muut tunnisteet. Töiden tulee olla Sukeltajaliiton toimistolla viimeistään tiistain 1.11.2022 aikana.

Tutustu kilpailun sääntöihin

 


Julkaistu 23.5.2022

Toimisto suljettuna 26.-27.5.

Sukeltajaliiton toimisto on suljettuna torstaina ja perjantaina 26.-27.5. Palvelemme jälleen normaalisti maanantaina 30.5. 


Julkaistu 20.5.2022

Vesilajit huomioitu luonnon virkistyskäyttöstrategiassa

Valtioneuvosto hyväksyi Suomen ensimmäisen kansallinen luonnon virkistyskäyttöstrategian. Sukeltajaliitto oli mukana valmistelevissa työpajoissa, ja antoi lausunnon strategian luonnoksesta. Lausuntomme, jossa kiinnitetään huomiota vesilajien harrastamismahdollisuuksiin luonnossa, on otettu mukaan strategiaan lähes sellaisenaan.

Ote sivulta 34:

"Vesialueiden sekä vapaiden rantojen tarjonta ja saavutettavuus

Vesilajien harrastaminen, veden äärelle pääsy ja harrastusvälineiden veteen saaminen edellyttää omaa infrastruktuuriaan kuten uimarannat, laiturit, pienvenesatamat, vesikulkuneuvojen veteenlaskupaikat, rantautumispaikat, pukeutumistilat, käymälätilat, veneiden septisäiliöiden imutyhjennyspaikat, ja näiden alueiden ja palveluiden läheisyydessä olevat pysäköintipaikat.

Vesistöjen ja veden äärellä tapahtuvan virkistyskäytön kannalta olennaista on lisäksi, että rakentamattomia, vapaita rantoja on tarjolla. Rantojen laadulla, saavutettavuudella ja järjestelyjen esteettömyydellä on merkitystä siihen, miten niiltä päästään uimaan tai muuten virkistäytymään vesille.”

Uutinen valtioneuvoston sivuilla

Kansallinen luonnon virkistyskäytön strategia 2030


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita