Sve | En

Uutiset

Julkaistu 26.9.2018

Seuratuen hakuaika alkaa 12.11.2018

Seuratoiminnan kehittämistuen 2019 hakuohjeet on julkaistu Opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla. Hakuaika on 12.11.-14.12.2018. Hakemusta pääsee muotoilemaan vasta kuin haku avautuu. Hakulinkki julkistetaan ministeriön sivuille haun avautuessa.

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Nuorisopäällikkö (heli.halava at sukeltaja.fi) ja koulutuspäällikkö (mika.rautiainen at sukeltaja.fi) neuvovat hakemuksen tekemisessä.

Linkki hakuohjeisiin

Ministeriön avustusehtoihin on tullut päivityksiä. Avustukset-sivulta löytyy asiasta lisätietoja ja mm. hakijan opas.

Kesäkuussa ilmestyneen seuratutkimuksen tiivistelmäraportti.

Itse seuratutkimus löytyy ministeriön julkaisusarjasta.


Julkaistu 26.9.2018

Sukeltajat ja seurat mukana Nenäpäivässä

Tänä vuonna Sukeltajaliitto seuroineen on mukana Nenäpäivässä. Nenäpäivää vietetään 9.11. ja tapahtuma näkyy jo lokakuussa. Nenäpäivän avulla tuetaan maailman lasten ihmisarvoisen elämän toteutumista. Viime vuonna Nenäpäivään osallistui yli 600 000 suomalaista, joten ei ihan pieni tapahtuma!

Keräystavoitteemme on 2500 euroa. Ideana on, että sukellusseura tarjoaa mahdollisuuden kokeilla loka-marraskuun aikana jotakin toimintaansa vapaaehtoista osallistumismaksua vastaan. Seura tilittää maksut Nenäpäivälle Sukeltajaliiton perustaman sukeltajien oman nettilippaan  kautta. Lippaan verkkosivulla voi seurata summan kerääntymistä ja seura voi postata nenäkuvia ja -terveisiä omalla nimellään.

Nenät näkyviin

Nenäpäivä-viikolla sukeltajat liikkuvat Nenäpäivä-nenä maskissa harrastuksensa parissa. Sukeltajien hauskat nenäkuvat näkyvät Nenäpäivän kuvavirrassa sosiaalisessa mediassa.

HAASTE! Sukeltajaliitto haastaa kaikki sukeltajien Diversnight-tapahtumat mukaan Nenäpäivään!

Diversnight järjestetään viikkoa ennen Nenäpäivää eli 3.11. Haastamme kaikki tapahtumat mukaan keräämään osallistujilta pienen vapaaehtoisen lahjoituksen, joka tilitetään Liiton perustamaan nettilippaaseen. Postatkaa tapahtumista aktiivisesti hauskoja kuvia nenät maskissa ja liittäkää niihin tunnus #diversnight.

Ollaan mukana täysin nenin tekemässä hyvää ja kertomassa, mitä kaikkea hauskaa sukellusharrastus tarjoaa!

Lue Sukeltaja-lehdestä 3/2018, miten seurat ja sukeltajat voivat osallistua Nenäpäivään. Sama artikkeli ja paljon muuta Nenäpäivä-materiaalia löytyy Sukeltaja.fi Materiaalipankista Nenäpäivä-kansiosta.

www.nenapaiva.fi
#nenäpäivä
#sukellanenäedellä
#sukellasuomessa
#sukeltajaliitto

 


Julkaistu 20.9.2018

Kiusaamista ja syrjintää koskeva tutkimus - vastaa kyselyyn

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa on käynnistynyt 3-vuotinen tutkimushanke nimeltä PREACT. Tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa toivomme (kilpa)urheilijoiden, harrasteliikkujien, valmentajien ja ohjaajien vastaavan nimettömänä kyselyyn, joka antaa hankkeelle tietoa kuluvan vuoden aikana itse koetusta tai liikuntaympäristössä havaitusta kiusaamisesta ja muusta syrjinnästä sekä syrjinnän koetuista seurauksista.

PREACT- hankkeella on Jyväskylän eettisen toimikunnan puolto. Kyselyyn on mahdollista vastata suomeksi tai ruotsiksi. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Jyväskylän yliopisto ja johtaa urheilupsykologi, liikuntatieteilijä Marja Kokkonen (marja.kokkonen at jyu.fi; 050 3829 335), joka antaa mielellään tästä kyselystä tai koko tutkimushankkeesta lisätietoja.

Sukeltajaliitto on mukana jakamassa tietoa kyselystä ja kannustaa harrastajia, kilpaurheilijoita, ohjaajia ja kouluttajia vastaamaan kyselyyn 2.11. mennessä.


Pääset vastaamaan URHEILIJOILLE JA LIIKUNNAN HARRASTAJILLE tarkoitettuun kyselyyn suomeksi tästä linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/S/ABB4EB4061AC3AD3


Här kan du svara på det elektroniska frågeformular för IDROTTARE OCH MOTIONÄRER på svenska:

https://link.webropolsurveys.com/S/7751598F2EBF95D9


URHEILUVALMENTAJIEN JA OHJAAJIEN kyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/S/BDD1BA2F764D2113


Här kan du svara på det elektroniska frågeformular för IDROTTSTRÄNARE OCH INSTRUKTÖRER på svenska:

https://link.webropolsurveys.com/S/3E8F09E3C6BB77FC


Julkaistu 17.9.2018

Kutsu Sukeltajaliiton syyskokoukseen

Tervetuloa Sukeltajaliiton syyskokoukseen Tampereelle 20.10.2018.

Paikka: Pirkanmaan Pelastuslaitoksen Keskuspaloasema, Satakunnankatu 16, Tampere       

Aika

klo 10:00 kahvitarjoilu

klo 10:15–10:45 valtakirjojen tarkistus

klo 11:00 kokous alkaa

Kokousedustajalla tulee olla asianmukaisesti täytetty valtakirja. Sama henkilö voi valtakirjalla edustaa vain yhtä jäsenyhdistystä. Liiton kokouksessa jäsenyhdistystä voi edustaa vain henkilö, joka on kyseisen yhdistyksen jäsen. Yhteisöjäsenen kokousedustajalla tulee olla yhteisöjäsenen nimenkirjoittajan allekirjoittama valtakirja.

Kokousta isännöi 30-vuotisjuhlaansa viettävä Tampereen Palolaitoksen Sukeltajat. Tilaisuuden alussa nautitaan heinäkuussa räpyläuinnin maailmanmestaruuden 1500 m matkalla voittaneen Terhi Ikosen mitalikahvit. Ennen virallista kokousta kuullaan Eija Alajan (Suomen Olympiakomitea) ja Tuula Honkalan (Riihimäen Urheilusukeltajat) kertomana seuratoiminnan kehittämiseen tarkoitetusta Tähtiseura-ohjelmasta. Tilaisuudessa jaetaan myös joitakin huomionosoituksia, mm. Sukeltajaliiton ympäristöpalkinto.

Kokouksessa hyväksytään vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio ja valitaan Liitolle puheenjohtaja sekä jäseniä hallitukseen erovuoroisten tilalle. Kokouksessa valitaan myös tilin- ja toiminnantarkastajat sekä heidän varamiehensä tilikaudelle 2019.

Hallitusvaaliin ehdolle asettuneiden tiedot sekä muut kokousmateriaalit löytyvät Materiaalipankista.

Tarjoilujen vuoksi syyskokoukseen pyydetään ilmoittautumaan Liiton tapahtumakalenterissa.

Kokousvieraille tarjotaan lounas paloaseman ruokalassa. Kokouksen päätteeksi kokousvieraille esitellään Keskuspaloasemaa. Esittelykerroksen jälkeen siirrytään Kaupinojan Avantouimareiden saunalle Näsijärven rantaan seuran vuosijuhlaan. Vuosijuhlaan tulee ilmoittautua 5.10. mennessä, lue tarkemmat ohjeet tästä.

Majoitus

Kokous- ja juhlavieraat voivat varata majoitusta Holiday Inn Tampere Central Station -hotellista, Rautatienkatu 21, 33100 Tampere, varaustunnuksella SUKELTAJALIITTO hintaan 98 eur 1hh / 108 eur 2hh. Varaukset suoraan hotelliin 12.10. mennessä p. +358 3 4108 1625, hotel@holidayinntampere.fi

Lämpimästi tervetuloa!

 

HALLITUS


Julkaistu 12.9.2018

Portugali voitokas sukelluskalastuksen MM-kisoissa

Sukelluskalastuksen MM-kisoissa Sagresissa Portugalissa Suomi sijoittui sijalle 18, mikä on paras MM-kisasijoitus tähän mennessä. Kilpailun voitti Espanja, hopeaa vei Portugali ja pronssia Chile.

Yksilökilpailun voitti Portugalin Jody Lot, toiseksi tuli maanmiehensä André Domingues ja kolmanneksi Espanjan Xavier Blanco. Paras suomalainen oli Matti Pyykkö sijalla 34.

Kuvia ja kisatunnelmia löytyy Nordic Spearfishing Community- sivuilta Facebookista.


Kaikki uutiset »


Snorkkelisukellus - sukella seikkailuun

Jaakko Ala-Hiiro

Katso lisää videoita