Uutiset

Julkaistu 3.12.2020

Sukellustietoa myös venäjäksi

Sukeltaja.fi-sivustolle on lisätty venäjänkielinen osio. Venäjäksi löytyvät mm. yhteystiedot ja perustietoa Suomessa sukeltamisesta. Haluamme, että mahdollisimman moni Suomessa asuva löytää sukellusharrastuksen pariin. Myös sukeltaville matkailijoille Suomi voi olla kiinnostava kohdemaa.


Julkaistu 27.11.2020

Uppopallosarja keskeytetään vuoden loppuun asti

Koronavirustilanteen vuoksi Sukeltajaliiton uppopallon sarjatoiminta on päätetty keskeyttää vuoden loppuun asti. Joukkueita tullaan informoimaan, kun sarjatoiminnan käynnistäminen uudelleen on taas mahdollista.

Koronavirustilanne on huonontunut lähes kaikkialla Suomessa ja aiheuttaa nyt jatkuvia muutoksia rajoituksiin eri puolilla maata. Uusimaa ja Päijät-Häme ovat tällä hetkellä taudin leviämisvaiheessa ja useampi alue taudin kiihtymisvaiheessa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulle on tänään ilmoitettu tiukoista rajoituksista seuraavaksi kolmeksi viikoksi. Muun muassa kaikki kunnan sisäliikuntatilat mukaan lukien uimahallit tullaan sulkemaan. Paikalliset rajoitukset vaikuttavat suoraan seurojen toimintaan, kun hallivuorot eivät enää ole käytössä.

Haluamme edelleen muistuttaa vastuullisesta toiminnasta. Vaikka hallivuorot eivät enää olisi käytössä, aktiiviharrastajien sukelluskausi jatkuu edelleen. Muistattehan noudattaa kaikessa sukellustoiminnassa ja esimerkiksi seurojen täyttöpaikoilla edelleen yleisiä ohjeistuksia taudin leviämisen ehkäisemiseksi. Koronan ehkäisyssä yksinkertaisilla arjen asioilla on merkitystä: mikäli sinulla on minkäänlaisia koronavirukseen viittaavia oireita, älä harrasta, vaan mene testiin. Muista turvavälit, pese kädet, käytä maskia ja lataa koronavilkku.


Julkaistu 23.11.2020

Uusia koronaohjeistuksia ja -rajoituksia 23.11. alkaen pääkaupunkiseudulle

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto ovatkin antaneet koronaepidemian leviämisvaiheen takia uusia rajoituksia ja suosituksia.

Sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi, 13.12.2020 asti. Myöskään aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä samana ajanjaksona. Rajoituksilla pyritään rauhoittamaan tautitilanne ja välttämään tiukempien ja laajamittaisempien rajoitusten tarve.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Myös yksityistilaisuuksissa on syytä noudattaa suosituksia, eikä yli 10 hengen yksityistilaisuuksia tulisi järjestää.

Joukkuelajina Sukeltajaliiton lajeista uppopalloon kohdistuu nyt siis uusia rajoituksia, ja harrastusmuotoinen yli 20-vuotiaiden uppopallotoiminta tulee laittaa tauolle. Rajoitus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan. Rajoitukset eivät myöskään koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Kaikki lasten ja nuorten liikunta- ja urheilutoiminta voi jatkua toistaiseksi normaalisti.

Suomen Olympiakomitea päivittää säännöllisesti sivuilleen ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta ja sen vaikutuksesta liikuntaan ja urheiluun

https://www.olympiakomitea.fi/2020/11/20/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/


Julkaistu 10.11.2020

Uusi syvyyssukelluksen Suomen ennätys

Vapaasukeltaja, Freediving Team of Finlandin jäsen Matti Eronen teki uuden syvyyssukelluksen Suomen ennätyksen 62 metriä luokassa CWT-bifins. Kilpailuluokassa sukelletaan syvyyttä stereoräpylöillä. Eronen paransi entistä Antero Joen nimissä ollutta ennätystä metrillä.

Ennätys syntyi vapaasukellusjärjestö AIDAn kilpailuissa Egyptissä 9.11.

Sukeltajaliitto onnittelee!


Julkaistu 21.10.2020

Seuratukea myös vähävaraisten lasten ja nuorten tukemiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Haku vuodelle 2021 avataan marraskuussa.

Uutena tukimuotona on vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen tukeminen. Tuki voi kohdentua harrastusmaksuihin tai esimerkiksi välinehankintoihin: välineet hankitaan seuran omistukseen ja niitä lainataan vähävaraisten lasten ja nuorten käyttöön.

Seuratukihakemus tehdään Suomisport-palvelussa. Hakijalta vaaditaan tunnistautuminen, jonka voi tehdä vain seuran nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Tunnistautuminen tehdään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Sukeltajaliiton koulutuspäällikkö ja nuorisopäällikkö auttavat seuroja hakuprosessissa, ota yhteyttä mika.rautiainen at sukeltaja.fi tai heli.halava at sukeltaja.fi.

Lue tarkemmat hakuohjeet OKM:n sivuilta.


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita