Sve | En

Uutiset

Julkaistu 30.7.2018

Sukelluskalastuksen SM-kisatuloksia

Sukelluskalastuksessa on kesän aikana ratkottu mestaruuksia sekä venekisoissa että uimalla käydyissä kisoissa. Vene-SM-kisat käytiin 10.6. Hangossa. Venekisoissa kalastuspaikoille kuljetaan veneellä, mikä mahdollistaa kalastamisen laajemmalla alueella. Venekisat ovat myös tavallinen kilpailumuoto kansainvälisissä kisoissa. Suomenmestaruuden vei Matti Pyykkö, hopealle sijoittui Sami Mikkola ja pronssille Jukka Levonen.

SM-kisat käytiin 28.-29.7. Vaasan Raippaluodossa. Matti Pyykkö nappasi myös näissä kisoissa kultaa, toiseksi sijoittui Jukka Levonen ja kolmanneksi Riku Leimola. Joukkuekilpailun paras oli Kampela 1 (Antti Olin, Matti Pyykkö, Niklas Saari), toiseksi tuli RMSK 1 (Jukka Levonen, Pertti Laakso, Tero Vaara) ja kolmanneksi Calypso 1 (Sami Mikkola, Riku Leimola).

Kaikki tulokset ja kuvia löytyy Facebookista Nordic Spearfishing Community -sivulta.

Onnittelut voittajille!

 


Julkaistu 30.7.2018

Räpyläuinnin maailmanmestaruus Suomeen

Terhi Ikonen voitti ensimmäisenä suomalaisena maailmanmestaruuden 1500 metrin räpyläuinnissa Serbian Belgradissa 14.-23.7. järjestetyissä MM-kilpailuissa. Ikonen paransi omaa ennätystään noin 5 sekuntia, ja voittoaika 13.20,96 on uusi Suomen ja Pohjoismaiden ennätys. Voitto tuli ylivoimaisesti, sillä hopeamitalisti Ukrainan Yevheniia Olieinikova jäi lähes 7 sekunnin päähän ja pronssimitalisti Saksan Elena Poschart 19 sekunnin päähän.

Suomesta oli mukana kolmen naisen joukkue, Terhi Ikonen ja Laura Lähteenkorva Tampereen Urheilusukeltajista ja Essi Lillman Lahden Uimaseurasta, sekä joukkueen johtajana Kalevi Turkka ja valmentajana Petri Tiitola Tampereelta. Joukkueen suoritus oli varsin hyvä, sillä Suomen sijoitus mitalitaulukossa oli 9.

MM-kilpailut olivat osallistujamäärältään suurimmat tähän mennessä: mukana oli 346 kilpailijaa 40 eri maasta. Kilpailut televisioitiin suorana lähetyksenä Serbian televisiossa sekä striimattiin Olympic Channell ja Youtube-kanavien kautta.

Sukeltajaliito onnittelee maailmanmestaria ja koko joukkuetta upeasta suorituksesta!

Kaikki tulokset löytyvät kisasivuilta .


Julkaistu 7.7.2018

Toimisto lomailee

Sukeltajaliiton toimisto on suljettuna 9.7.-29.7. Hyvää sukelluskesää!


Julkaistu 5.7.2018

Uppopallon sarjakutsu kaudelle 2018-2019

Uppopallon sarjakutsu kaudelle 2018-2019 on julkaistu. Kaudella pelataan miesten SM-sarjaa, 1-divisioonaa ja yhdistettyä nuorten ja naisten sarjaa. Finaalit pelataan huhtikuussa 2019. Joukkueita pyydetään ilmoittautumaan sarjaan 31.8. mennessä, lisätiedot täällä.


Julkaistu 4.7.2018

Yksi maailmanennätys vapaasukelluksen MM-kisoissa

Vapaasukelluksen allaslajien MM-kilpailut päättyivät viikonloppuna Belgradissa Serbiassa. Lajeina olivat pituussukellus ilman räpylöitä (DNF), pituussukellus räpylöillä (DYN) ja staattinen hengenpidätys (STA).

Suomalaisten suoritukset eivät riittäneet mitalisijoille, mutta henkilökohtaisia ennätyksiä tehtiin useita. Parhaiten sijoittui Kristian Mäki-Jussila, joka sukelsi ilman räpylöitä sijalle 11 tuloksella 160 m.

Yksi uusi maailmanennätys nähtiin, kun Puolan Magdalena Solich-Talanda sukelsi pituutta räpylöillä 243 m. Myös kansallisia ennätyksiä tehtiin useampia.

Kaikki tulokset löytyvät kisasivuilta https://www.iapwc-2018.com/


Kaikki uutiset »


Snorkkelisukellus - sukella seikkailuun

Jaakko Ala-Hiiro

Katso lisää videoita