Sve | En

Uutiset

Julkaistu 15.11.2017

Nuorten uppopallon PM-kisat Seinäjoella

Seinäjoella järjestetään 18.-19.11. uppopallon nuorten PM-kisat. Mukana ovat poikien joukkueet kaikista Pohjoismaista sekä tyttöjen joukkueet Ruotsista ja Norjasta. 

Otteluohjelma


Julkaistu 31.10.2017

Diversnight-sukellusta 18 paikkakunnalla

Lauantaina 4.11. viettävät sukeltajat kansainvälistä Diversnight-iltaa. Tapahtumassa sukeltajat kaikkialla maailmassa ovat pinnan alla yhtä aikaa tasan klo 20:17. H-hetki määräytyy aina tapahtumavuoden mukaan.

Suomessa sukelletaan tuolloin ainakin 18 kohteella, joista pohjoisin on Rovaniemellä ja eteläisin Hangossa. Sukelluksia järjestävät sukellusseurat ja kaupalliset sukelluskeskukset.

Tapahtuma on lähtöisin Norjasta. Sen tavoitteena on paitsi sukeltaa yhdessä, myös korostaa sukellusharrastuksen sosiaalista puolta ja yhdessäoloa. Diversnightiin kuuluu myös aina kakku, joka nautitaan sukelluksen jälkeen.

Kohteet, joilla sukelletaan Suomessa

Lisätietoa Diversnightin historiasta

Faktaa ja lukuja aiemmilta vuosilta


Julkaistu 30.10.2017

Syyskokoustiedote

Sukeltajaliiton syyskokous pidettiin lauantaina 28.10.2017 Nokialla. Syyskokousta isännöi 40-vuotisjuhlaansa viettävä Nokian Urheilusukeltajat ry.

Ennen virallista kokousta Liiton puheenjohtaja Tero Lehtonen kertoi ajankohtaisista asioista. Laitesukellusvaliokunnan puheenjohtaja Harri Nieminen kertoi, missä mennään e-oppimisessa tällä hetkellä ja Liiton nuorisopäällikkö Heli Halava kertoi nuorten osallistamisesta.

Virallisen kokouksen jälkeen kuultiin vielä Saija Jokisen esitys uppopallon historiasta nokialaisesta näkökulmasta tarkasteltuna.

Palkitsemisia

Sukeltajaliiton ympäristöpalkinto jaettiin Pelastakaa Kaukajärvi ry:lle. Palkintoa vastaanottamassa olivat Sanna Hautamäki ja Eva Wäljas Pelastakaa Kaukajärvi ry:stä sekä sukeltajat Aino Oura Scuba Do:sta, Erika Vainikka-Juusonen Oxy Dive Clubista ja Juha Mannila Rauma-Repola Diving Clubista. Marko Kauppiselle Tampereen Urheilusukeltajista jaettiin CMAS P4-huomionosoitus.

Heli Halavaa ja Mika Rautiaista muistettiin pitkistä työurista Liiton tehtävissä. Heli Halavalla tuli 10 vuotta täyteen ja Mika Rautiaisella tulee vuoden vaihteessa 20 vuotta täyteen.

Viralliset asiat

Kokous hyväksyi esityksen vuoden 2018 toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi. Hallitukseen valittiin äänestyksellä uusia jäseniä erovuoroisten tilalle seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Valituiksi tulivat Jorma Thessler Saarenkylästä, Susan Wallenius Hämeenlinnasta, Sami Järvinen Espoosta ja Jorma Poikolainen Hyvinkäältä. Hallituksessa jatkavat ensi vuoden puheenjohtaja Tero Lehtosen lisäksi Pentti Hartikainen, Lauri Kivimäki, Kimmo Korja ja Irmeli Tirronen.

Liiton tilintarkastajaksi tilikaudelle 2018 valittiin Hannu Sohlman, KHT Pricewaterhouse Coopers Oy ja varatilintarkastajiksi Pricewaterhouse Coopers Oy, tilintarkastusyhteisö. Liiton toiminnantarkastajaksi tilikaudelle 2018 valittiin Jyrki Lukkarinen ja varatoiminnantarkas-tajaksi Markku Leinonen.

Kokous päätti Liiton toimintasäännön muuttamisesta. Kokous hyväksyi PRH:n ennakkotarkastamat säännöt, ja uusi toimintasääntö hyväksyttiin tulemaan voimaan 1.1.2018.

Tulevat vuosikokoukset

Kokoukselle annettiin tiedoksi vuoden 2018 vuosikokousten ajankohdat. Kevätkokous pidetään Jyväskylässä 14.4.2018 Sammakot ry:n 50-vuotisjuhlan yhteydessä, ja syyskokous Tampereella 20.10. Tampereen Palolaitoksen Sukeltajat ry:n 30-vuotisjuhlan yhteydessä.

Seuratuen haku alkaa

Seurojen edustajia muistutettiin, että Seuratuen hakuaika on tänä vuonna 13.11.–15.12. Seuroja kannustetaan olemaan aktiivisia ja olemaan yhteydessä Liiton toimistolle Heli Halavaan tai Mika Rautiaiseen, jotka ohjaavat seuroja hakemusten tekemisessä.


Julkaistu 30.10.2017

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus kokoontui 28.10. Nokialla ennen Liiton syyskokousta.

DAN Europe Liiton kumppaniksi myös sukeltajien vakuuttamisessa 

Sukeltajaliitto tiivistää yhteistyötään DAN Europen kanssa ensi vuoden alusta. Jatkossa Sukeltajaliiton jäsenilleen tarjoama sukeltajan vakuutus tulee olemaan DAN Europen kautta. Liitto on jo pitkään käynyt DAN Europen kanssa neuvotteluja siitä, miten tarvitsemamme vakuutusturva hoituisi DAN Europen kautta, ja nyt olemme viimeistelemässä yhteistyön aloittamista.

Myös kilpailulajiemme tarpeet on huomioitu: kuten nykyisessä OP:n Sporttiturva-vakuutuksessa, on jatkossakin mahdollisuus ostaa yksinomaan kilpailulisenssi, mikäli laitesukelluksen kattavalle sukeltajan vakuutukselle ei ole tarvetta. DAN Europe on nimenomaan sukellusturvallisuutta edistävä toimija, ja tämän yhteistyön avulla Liitto voi tarjota jäsenilleen lisäarvoa DAN Europen asiantuntijuudesta ja sukeltajille tarjoamista palveluista.

Liiton jäsenmäärä

Sukeltajaliiton jäsenmäärä on tänäkin vuonna jatkanut laskua. Liiton yhdessä seurojen kanssa tulee panostaa sukelluksen markkinointiin, ja Suomessa sukeltamisen vahva näkyminen on ensi vuoden tärkeä painopiste. Liitto tulee tekemään uusia avauksia ja haastamaan seuroja mukaan uudenlaisiin kokeiluihin.

Palkitse ja kiitä

Liiton hallituksella oli taas hyväksyttävänään iso joukko seurojen anomia huomionosoituksia. Liiton ansiomerkkijärjestelmä tarjoaa seuroille monenlaisia mahdollisuuksia kiittää ja palkita seura-aktiiveja, ja hallitus toivoo seurojen hyödyntävän tätä mahdollisuutta aktiivisesti.

Toimiston muutto

Noin 50 urheilujärjestöä on muuttamassa Helsingin Pitäjänmäelle tammi-helmikuun vaihteessa. Liitto on allekirjoittanut vuokrasopimuksen uusiin tiloihin siirtymisestä. Uudet toimitilat sijaitsevat osoitteessa Valimotie 10, 00380 Helsinki. Olympiakomitea koordinoi muuttoon liittyvää valmistelua ja uusien toimitilojen ja sinne tulevien palveluiden kokonaissuunnittelua.

Liiton hallitus kokoontuu seuraavan kerran Helsingissä lauantaina 9.12.2017.

Yhteystiedot: Tero Lehtonen, puheenjohtaja, tero.lehtonen at sukeltaja.fi
Sari Nuotio, toiminnanjohtaja, sari.nuotio at sukeltaja.fi

 


Julkaistu 28.10.2017

Sukeltajaliiton ympäristöpalkinto Pelastakaa Kaukajärvi ry:lle

Sukeltajaliiton ympäristöpalkinto luovutettiin lauantaina 28.10. syyskokouksessa Nokialla Pelastakaa Kaukajärvi ry:lle. Yhdistys tekee alueellaan yhdessä laajan toimijajoukon kanssa arvokasta työtä Kaukajärven hyväksi. Palkintoa vastaanottamassa ovat Sanna Hautamäki ja Eva Wäljas Pelastakaa Kaukajärvi ry:stä sekä sukeltajat Aino Oura Scuba Do:sta, Erika Vainikka-Juusonen Oxy Dive Clubista ja Juha Mannila Rauma-Repola Diving Clubista. Palkinto jaettiin nyt toisen kerran. Viime vuonna sen sai VELMU-hanke. Sukeltajaliiton ympäristöpalkinto on kiertopalkinto; Jukka Nurmisen kuvaaman ”Jurmon kivet” -taulun on lahjoittanut John Nurmisen Säätiö.


Kaikki uutiset »


Snorkkelisukellus - sukella seikkailuun

Jaakko Ala-Hiiro

Katso lisää videoita