Uutiset

Julkaistu 22.8.2019

Seurasydän sykkii koko syksyn

Suomessa on lähes 10 000 liikunnan parissa toimivaa seuraa ja niissä yli 1,2 miljoonaa toimijaa, merkittävä joukko siis. Seurat eivät toimisi ilman ihmisiä, jotka ovat mukana täydellä sydämellään. Seuratoiminnan vahvuus on yhteisöllisyydessä. Haluamme herättää seurat ja myös yhteiskunnan näkemään, miten tärkeää seuratoiminnan yhteisöllisyys on niin yksilölle kuin laajemminkin koko yhteiskunnalle. ​Seuraihmiset voivat olla vilpittömästi ylpeitä toiminnastaan, sillä seuratoiminta on arvokasta, merkityksellistä työtä.

Olympiakomitean Seurasydän-kampanja levittää yhteisöllisyyden arvoja koko syksyn ajan. Kampanja näkyy seuroissa, sosiaalisessa mediassa, lajiliittojen ja Olympiakomitean kanavilla sekä YLEn kanavilla.

Sukeltajaliitto seuroineen on mukana kampanjassa. Syyskuussa tunnustetaan rakkautta omaan seuraan. Lokakuussa kerrotaan kaikille, miten siisti harrastus sukellus on. Marras-joulukuussa kiitetään seurakaveria. Kampanja saa paljon näkyvyyttä, joten se toimii erinomaisena sukellusharrastuksen ja sukellusseurojen markkinointina. Tarttukaa seuroissa tähän tilaisuuteen kertoa, millainen sydän teidän seurassanne sykkii!

#seurasydän


Julkaistu 13.8.2019

Sukellusonnettomuus Iso-Melkuttimella, Lopella

Iso-Melkuttimella, Lopella, sattui lauantaina 10.8.2019 kuolemaan johtanut sukellusonnettomuus. Hämeen poliisi tiedotti lauantaina, että kadonneen sukeltajan etsinnät oli aloitettu ja että paikalla oli useita Pelastuslaitoksen sukeltajia. Myöhemmin Hämeen poliisi tiedotti, että kadonnut sukeltaja oli löytynyt ja nostettu pintaan. Poliisi tiedotti myös, että tapausta tutkitaan kuolemansyytutkintana eikä poliisi tiedota asiasta enempää.

Sukeltajaliiton turvallisuusvaliokunta on tarjonnut poliisille apua sukellusonnettomuuden tekniseen tutkintaan.

Kanta-Hämeen pelastuslaitos on ollut yhteydessä Sukeltajaliittoon ja pyytänyt välittämään eteenpäin tietoa, että järven pohjassa olevat linjanarut ovat voineet lauantain etsintä- ja pelastustoimien johdosta osittain irrota, ja ne on tarpeen tarkistaa. Aktiivisesti Iso-Melkuttimella sukeltava Riihimäen Urheilusukeltajat ry on luvannut tehdä tarkistuksia ja tarvittavia korjauksia. Sukeltajia pyydetään olemaan varovaisia, etteivät sotkeudu mahdollisesti irrallaan oleviin naruihin. Narujen korjaus aloitetaan tänään tiistaina, mutta koska ei ole tietoa siitä, mistä ja miten narut ovat irti, voi korjaukseen mennä jonkin verran aikaa.


Julkaistu 12.8.2019

Ilmoittautuminen uppopallosarjoihin on käynnissä

Ilmoittautuminen Sukeltajaliiton uppopallosarjoihin on käynnissä 31.8.2019 asti.

Lisätietoja sarjoista ja niihin osallistumisesta

Janek Ploompuu
janek.ploompuu at sukeltaja.fi
puh.+358 50 467 9009


Julkaistu 7.8.2019

Guinnesin ennätysyritys: häät vedenalaisessa luolastossa

Lauantaina 10.8. tehdään sukelluksen historiaa, kun luolasukeltajat Jani Santala ja Ina Trælnes sanovat toisilleen "tahdon" Pluradalenin luolastossa Norjassa. Vihkiminen tapahtuu kuivaluolassa, jonne pääsee ainoastaan sukeltamalla 450 metrin matkan. Noin 70 sukeltavaa vierasta osallistuu vihkitilaisuuteen luolassa ja ei-sukeltavat vieraat seuraavat tilaisuutta screeneiltä pinnan päällä.

Vihkitilaisuudessa pyritään tekemään uusi Guinnesin ennätys: suurin vedenalaisessa luolastossa pidetty vihkitilaisuus.

Seuraa tilaisuutta livenä Visit Plura YouTube kanavalla

Suora lähetys alkaa suomen aikaa 15:30 (aika voi vielä tarkentua)

Seuraa häävalmisteluja Instagramissa

#plurawedding
#aanirasia
#äänirasia
#cavestreaming

Seuraa tekniikan rakentumista

https://aanirasia.fi/

@aanirasia
https://www.facebook.com/aanirasia

@visitplura
https://www.facebook.com/VisitPlura


Julkaistu 5.8.2019

Suomen naisille 4. sija uppopallon MM-kisoista

Uppopallon MM-kisoissa Itävallassa pelattiin viikonloppuna finaaliottelut. Suomen kummatkin vastustajat osoittautuivat paremmiksi: Naisten pronssiottelussa Kolumbia voitti Suomen luvuin 0-2 ja Suomen joukkue sijoittui 4:nneksi. Ruotsi voitti sijoitusottelussa Suomen miehet 2-1, joten Suomen joukkue sijoittui sijalle 6. Kavennusmaalin lukuihin 1-1 teki Jari Hovikorpi. 

Mitalisijat
Miehet
1. Kolumbia
2. Norja
3. Saksa

Naiset
1. Norja
2. Saksa
3. Kolumbia

Kaikki tulokset

Kisan kotisivut

Kisan Facebook-sivu


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita