Sve | En

Uutiset

Julkaistu 8.5.2017

Vapaaehtoiseksi uppopallon EM-kisoihin

Uppopallon EM-kilpailut järjestetään Helsingissä Pirkkolan uimahallissa 26.6.-2.7. Kisoihin tarvitaan vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin. Tule itse tai pyydä kaverisi mukaan tekemään maailman parhaat EM-kisat!

Tarjolla on majoitus täysihoidolla, pitkiä, kivoja päiviä ja loppugaala. Vaikka et pääsisikään koko viikoksi, ilmoittaudu mukaan, jos homma kiinnostaa.

Tehtäviä:
- toimitsijan tehtävät peleissä (pöytäkirja, kello yms.)
- kisakanslia (akkreditointi, juoksevat asiat)
- lehdistötiedotteiden tekeminen ja kääntäminen englanniksi
- nettisivujen päivittäminen
- yleismies, joka osaa kaiken
- yms.

Vapaaehtoisilla varsinaiset hommat alkavat maanantaiaamuna 26.6. kisapaikan kuntoon laittamisella, mutta pyrimme kokoontumaan jo sunnuntai-iltana 25.6. Homma saatetaan loppuun sunnuntaina 2.7. kisojen purulla.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot hannu.ahonen at sukeltaja.fi.


Julkaistu 24.4.2017

Ehdolle Liiton hallitukseen

Sukeltajaliiton syyskokouksessa 28.10.2017 valitaan jäseniä Liiton hallitukseen erovuoroisten tilalle. Seurojen jäsenet, seurojen hallitukset ja Liiton valiokunnat/liittokouluttajat sekä yhteisöjäsenet: Onko tiedossanne henkilöitä, jotka sopivat työskentelemään Liiton hallituksessa? Ehdolle asettumiseen ei tarvita seuran virallista esitystä, vaan kuka tahansa hallitustyöskentelystä kiinnostunut voi itse asettua ehdolle vaaliin.

Näkemys Liiton toiminnasta, Liiton ja koko lajimme kehittämisestä ja koko Suomen sukelluspiirien verkottumisen osalta on hyväksi, kuten myös käsitys paikallisista tarpeista sukellustoiminnan edistämiseksi. Tärkein kriteeri, kuten sukeltamisessa ylipäänsä, on halu ja innostus tehdä yhdessä!

Hallituksen jäseniltä toivotaan aktiivista otetta ja mahdollisuutta antaa aikaansa. Hallituspaikka tarjoaa erittäin mielenkiintoisen näköalapaikan lajiimme. Tehtäviin valituilla on erinomainen mahdollisuus verkostoitua, ja heillä on keskeinen rooli sukelluslajimme eri osa-alueiden kehittämisessä.

Ehdollepanotoimikunta on saanut tehtävän etsiä ehdokkaita Liiton hallitukseen. Toimikunta ei aseta ehdokkaita paremmuusjärjestykseen, vaan pyrkii esittämään syyskokoukselle mahdollisimman monta ehdokasta koko maan alueelta. Demokraattisen vaalituloksen varmistamiseksi tulee seurojen hallitusten olla aktiivisia ehdokkaidensa nimeämisessä.

Lisätietoja antavat Liiton kevätkokouksessa valitun ehdollepanotoimikunnan jäsenet:

Kari Savolainen (pj), Joensuu p. 0500 760 858
Jarmo Killström, Saarenkylä p. 0400 873 222
Lauri Kivimäki, Tampere p. 040 761 5358
Kimmo Korja, Palokka p. 050 359 1184
Ilona Lindström, Uusikaupunki p. 050 386 0630
Irmeli Tirronen, Helsinki p. 040 722 0561

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sukeltaja.fi.

Ehdollepano-ohjeet ja -lomake löytyvät syyskokouskansiosta.


Julkaistu 21.4.2017

Uppopallon Euroopan mestaruudet ratkotaan Helsingissä 26.6.–1.7.2017

Kymmenettä kertaa järjestettävät uppopallon EM-kilpailut käydään Pirkkolan uimahallissa Helsingissä. Kisoihin osallistuu kahdeksan maata: Espanja, Itävalta, Norja, Ruotsi, Saksa, Tanska, Turkki ja Suomi. Tämä on ensimmäinen kerta, kun mukana on enemmän nais- kuin miesjoukkueita. Peräti kahdeksan naisjoukkuetta on mukana; aiemmin EM-tasolla on ollut mukana enimmillään kuusi naisten joukkuetta. Miesten mestaruudesta kamppailee seitsemän joukkuetta.

Uppopallon arvokilpailut järjestetään joka toinen vuosi, vuoroin EM- ja MM-kilpailut. Edelliset arvokilpailut järjestettiin vuonna 2015, ja tuolloin MM-mitalit jaettiin sekä naisten että miesten osalta Norjan, Saksan ja Kolumbian kesken. Suomi on isännöinyt uppopallon arvokilpailuja kahdesti aiemmin. Vuoden 2005 Euroopan mestaruuskilpailut ja vuoden 2011 MM-kilpailut järjestettiin niin ikään Helsingissä.

Suomen saavutukset uppopallon arvokilpailuista kautta aikojen:

Miehet
2007: Maailmanmestaruus
2003: MM-pronssi 1993: EM-pronssi
EM-kotikisat 2005: Euroopan mestaruus
1993 ja 2001: EM-hopea
1981: EM-pronssi

Naiset
2015: MM-kilpailujen 5. sija
1993: EM-pronssi


Julkaistu 5.4.2017

Tule tekemään turvallisuustyötä

Turvallisuusvaliokunnan nykyinen jäsenistö etsii porukkaansa turvallisuusohjeistuksen tekijöitä tarjoten samalla näköalapaikan suomalaiseen sukeltamiseen ja yhteisen lajimme kehittämiseen!

Turvallisuusvaliokunta muuttui työryhmästä valiokunnaksi vuonna 2016, ja samalla tehtäväpiiri laajeni kattamaan myös turvallisuusohjeistuksen kokonaisvaltaisemman päivitystyön. Tähän tehtävään kuuluu mm. ohjeistuksen ja sääntöjen ajanmukaistaminen, lajikohtaisten ohjeiden ja tarkistuslistojen päivittäminen ja luominen sekä osallistuminen näistä tiedottamiseen. Työ liittyy olennaisesti myös Turvallinen Sukeltaja -kampanjaan, jonka tavoitteena on mm. vaikuttaa sukeltajien asenteisiin samalla kun se profiloi Liiton turvallisuustyötä yhä paremmin näkyväksi.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Liiton turvallisuustyöhön, ota yhteyttä Matti Anttila, turvallisuusvaliokunnan pj, matti.anttila at sukeltaja.fi, p. 0500 621 791 tai Pentti Hartikainen, hallituksen jäsen, vastuualue turvallisuus, pentti.hartikainen at sukeltaja.fi, p. 050-5122382.


Julkaistu 4.4.2017

Sukelluksen turvaohjeet ovat uudistuneet

Sukeltajaliiton Snorkkelisukelluksen turvaohje ja Laitesukelluksen turvaohje ovat uudistuneet 1.4.2017. Vapaasukelluksen, sukelluskalastuksen ja Vapepa-sukelluksen turvaohjeet sisältävä ohje on säilynyt entisellään.

Turvaohjeet ovat suosituksia, joiden mukaan toimimalla sukelluksen riskitekijöiden pienentäminen on helpompaa. Uudistetuissa ohjeissa korostetaan tilannearvion ja riskikartoituksen merkitystä sekä sukeltajan ja sukellusryhmän vastuuta omasta ja sukelluskumppaniensa turvallisuudesta. Uudistus on osa Sukeltajaliiton Turvallinen sukeltaja -kampanjaa.

Uudet turvaohjeet liitteineen löytyvät täältä.

Ohjeisiin liittyvä palaute on tervetullutta! Palautetta voi antaa tällä lomakkeella.


Kaikki uutiset »


Snorkkelisukellus - sukella seikkailuun

Jaakko Ala-Hiiro

Katso lisää videoita