Sve | En

Räpyläuinti

Räpyläuinnissa pääsee kokemaan vauhdin hurmaa vedessä. Tavallisillakin räpylöillä pääsee lujaa, ja monoräpylällä tekniikan opittuaan vieläkin lujempaa. Räpyläuinti sopii erinomaisesti kenelle tahansa vesiliikunnasta kiinnostuneelle kuntoa kohottavaksi allaslajiksi. Lajissa kilpaillaan kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Suomen nuoret uimarit ovat menestyneet hyvin jo vuosia kansainvälisissä kisoissa.

Varusteet

Räpyläuimarin varusteisiin kuuluvat räpylät tai monoräpylä, uimalasit tai maski ja tavallinen tai otsasnorkkeli. Laitesukellusuinnissa tarvitaan kevyt paineilmalaite. Lajia voi harrastaa myös avovedessä, jolloin märkäpuvun avulla harjoittelu on miellyttävää hieman viileämmissäkin vesissä.

Lajit

  • pintauinti eli räpyläuinti, jossa käytetään snorkkelia
  • pinnan alla tapahtuva hengenpidätyssukellus ilman paineilmalaitetta
  • pinnan alla tapahtuva laitesukellus paineilmalaitetta käyttäen

Kilpailut

Sukeltajaliiton räpyläuintivaliokunta järjestää vuosittain SM-kilpailut. Kansainvälisellä tasolla kilpaillaan Cup-, EM- ja MM-kisoissa, ja Suomen nuoret uimarit ovat menestyneet niissä hyvin viime vuosina. Lajin johtavat maat ovat Venäjä ja Kiina. Lajia harrastetaan kilpailumielessä noin 10 seurassa ympäri Suomen.

Miten alkuun?

Uintia perusvälineillä opetetaan sukellusseuroissa snorkkelisukelluskursseilla. Räpyläuintia harrastetaan talvikauden kuntoilumuotona useissa seuroissa ympäri Suomen.

Lisätietoja saa räpyläuintivaliokunnalta.

Räpyläuinti Facebookissa


Hydra. Videosarjan voittaja Sukelluskuvauksen SM-kilpailussa 2018.

Janne ja Axel Lievonen

Katso lisää videoita