Sve | En | Ru

Kiitä ja palkitse

Sukellusseuroja pyöritetään vapaaehtoisvoimin, ja myös Sukeltajaliiton luottamustoimia hoitavat vapaaehtoiset. Seuroja kannustetaan kiittämään ja muistamaan aktiivejaan eri tavoin, joista Sukeltajaliiton myöntämät huomionosoitukset ovat yksi.

Sukeltajaliitto ry:n jäsenyhdistykselle tai yhteisöjäsenelle, yhteistyökumppanille tai sukeltajalle voidaan myöntää Sukeltajaliiton huomionosoitus ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta sukellusharrastuksen parissa joko paikallisesti, alueellisesti, valtakunnallisesti tai kansainvälisesti palkitsemissäännöissä esiteltävillä tavoilla.

Hakija vastaa huomionosoituksen myöntämiseen liittyvistä kustannuksista.

  • pronssinen ansiomitali puualustalla ja ansiomerkki 59 euroa
  • hopeinen ansiomitali puualustalla ja ansiomerkki 69 euroa
  • kultainen ansiomitali puualustalla ja ansiomerkki 79 euroa 
  • CMAS P4 -kortti ja -diplomi 69 euroa
  • liiton standaari ja diplomi 49 euroa
  • liiton veneviiri ja diplomi 35 euroa

Seurat voivat itse hakea aktiivisille seuratoimijoille myös Opetus- ja kulttuuriministeriön ansiomitalia. Ansiomitali myönnetään ensisijaisesti kunta- ja seuratasolla liikuntakulttuurin hyväksi tehdystä työstä, joka on jatkunut vähintään kymmenen vuotta. Hakuohje löytyy ministeriön sivuilta.

Huomionosoitusten hakulomakkeet löytyvät Materiaalipankista.

 

Vuoden parhaat

Vuoden parhaat ovat erityisen ansiokkaita henkilöitä, seuroja, ryhmiä tai projekteja sukelluksen saralla ko. vuonna. Kuka tahansa voi tehdä ehdotuksen, kenelle Vuoden paras -tunnustus kuuluisi. Valinnan tekee Sukeltajaliiton hallitus. Palkinnot jaetaan liiton kevätkokouksessa. Ehdotuksia otetaan vastaan 31.1.2024 asti.

Ehdota Vuoden parasta tästä 

Kategoriat ovat:

Vuoden sukeltaja
Vuoden seura
Vuoden norppa
Vuoden norppaohjaaja
Vuoden norppaseura
Vuoden kouluttaja
Vuoden Vapepa-sukeltaja
Vuoden räpyläuimari
Vuoden sukelluskalastaja
Vuoden vapaasukeltaja
Vuoden uppopalloilija
Vuoden vapaaehtoinen

 

Vuoden ekoteko

Haastamme Sukeltajaliiton jäsenet, seurat ja yhteisöjäsenet pohtimaan, miten voimme itse vaikuttaa paikallisesti luonnon ja erityisesti vesistöjemme tilaan. Palkitsemme pienempiä tai isompia aloitteita, ideoita tai tapahtumia, jolla edistetään kestävää kehitystä tai suojellaan luontoa. Erityisen painavista syistä palkinto voidaan jakaa myös liiton ulkopuoliselle toimijalle.

Vuoden ekoteko -palkinto jaetaan Sukeltajaliiton kevätkokouksessa. Mukana valitsemassa ja palkitsemisessa on myös DAN Europe. Ehdotuksia otetaan vastaan 31.1.2024 asti.

Ehdota Vuoden ekotekoa tästä.

Vuoden parhaiden palkintoja  Vuoden Sukeltaja - kiertopalkinto Liiton standaari
Vuoden parhaiden palkintoja  Vuoden sukeltaja
-kiertopalkinto
Sukeltajaliiton standaari

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita