Sve | En | Ru

Sukellusurheilu

Sukelluksessa on lajeja, joita voi harrastaa paitsi omaksi ilokseen ja kunnonkohotusmielessä, mutta myös tavoitteellisesti kilpaillen. Sukelluksen urheilulajeissa kilpaillaan kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Myös lapsille ja nuorille on kilpailutoimintaa.

Sukeltajaliitto on toiminut menestyksekkäästi useiden eri lajien arvokilpailujen järjestäjänä:

  • Uppopallon EM-kilpailut 2005, Helsinki
  • Uppopallon MM-kilpailut 2011, Helsinki
  • Uppopallon nuorten avoimet EM-kilpailut 2012, Riihimäki
  • Sukelluskalastuksen Euro-Afrikan mestaruuskilpailut 2013, Helsinki
  • Vapaasukelluksen allaslajien MM-kilpailut 2016, Turku
  • Uppopallon EM-kilpailut 2017, Helsinki

Antidopingtyö

Sukeltajaliitto ja sen jäsenseurat noudattavat urheilun antidopingsäännöstöä kilpailutoiminnassa. Sukeltajaliiton antidopingohjelma löytyy täältä. Liitolla on oma antidopingkouluttaja. Jos toivot antidopingkoulutusta seurallesi tai joukkueellesi, ota yhteyttä kimmo.korja at sukeltaja.fi.

Yleistä tietoa antidopingista löytyy Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) verkkosivuilta www.suek.fi. SUEKilla on mm. miniverkkokoulutus, jonka avulla urheilijat ja heidän taustajoukkonsa sekä muut asiasta kiinnostuneet voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingtoiminnasta.

Tietoa erivapauksista löytyy täältä  sekä Liiton antidopingohjelmasta.

Antidopingsäännöstö löytyy täältä.

Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -julkaisu löytyy täältä.

Lataa KAMU-lääkehaku mobiilisovellus kännykkääsi

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n mobiilisovellus Kielletyt Aineet ja Menetelmät Urheilussa eli KAMU auttaa urheilijaa arjessa. KAMU-lääkehaussa voi tarkistaa Suomessa saatavia resepti- ja itsehoitolääkevalmisteita. Samalla urheilija voi merkitä KAMU-sovellukseen lääkevalmisteet, joita hän käyttää. Näin tieto kulkee aina hänen mukanaan, niin apteekissa kuin dopingtestissä. Urheilija on aina itse vastuussa siitä, mitä hänen elimistöstään löytyy mahdollisessa dopingtestissä.


Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita