Sve | En

Toimintaa lapsille ja nuorille

 

Sukeltajaliiton jäsenseurat järjestävät monipuolista toimintaa kaiken ikäisille.

Osa seuroista järjestää vauva- ja taaperouintia perheille. 3-6-vuotiaat voivat osallistua kuuttitoimintaan, joka on seikkailua vedessä muun muassa perusvälinein yhdessä aikuisen kanssa. Snorkkelisukellusta eri muodoissaan harjoitellaan 7-15-vuotiaiden norppatoiminnassa ja hyljetoiminnassa, joka on tarkoitettu 13-19-vuotiaille. Sukeltamisen lisäksi toimintaan voi kuulua uintia, vesipelastusharjoituksia, lajikokeiluja, leirejä ja tapahtumia.

Snorkkelisukelluksen lisäksi nuoret voivat harrastaa räpyläuintia tai uppopalloa ja 12-vuotiaana on mahdollisuus päästä laitesukelluskursseille. 15-vuotiaana nuori voi kouluttautua myös ohjaajaksi, tutustua vapaasukellukseen tai vaikkapa sukelluskalastukseen.

Ohjaajat ovat koulutetuja ja usein itsekin aktiivisia sukelluksen harrastajia.

 

Tähtiseurat

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean seuratoiminnan laatuohjelma, joka kehittää suomalaista seuratoimintaa. Toiminnan tunnuksena toimii Tähtimerkki. Merkki kertoo, että seura on kehittynyt tasolle, jossa seuratoimintaohjelmassa määritellyt laatutekijät toteutuvat. Tähtiseuran toiminnan laatu on todennettu ja sitä seurataan säännöllisin auditoinnein.

Sukeltajaliitto tarjoaa Tähtiseuroille rahanarvoisia etuja.

Sukeltajaliiton seuroista Tähtiseura-ohjelmassa ovat vuonna 2019 mukana:

Keski-Uudenmaan Sukeltajat ry, Järvenpää
Sukellusseura Simppu ry, Salo
Sukellusseura Vesikot ry, Kouvola
Nokian Urheilusukeltajat ry, Nokia
Riihimäen Urheilusukeltajat ry, Riihimäki

 

 


Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita