Sve | En | Ru

Laitesukellus

Laitesukelluskokeilu

Sukellusseuran järjestämä laitesukelluskokeilu eli intro on hyvä ja turvallinen tapa tutustua sukellukseen. Kokeilemalla pääsee näkemään, tuntuuko laji omalta ja herääkö kiinnostus varsinaiselle laitesukelluskurssille osallistumiseen.

Laitesukelluskokeilussa kouluttaja antaa lyhyen opastuksen sukelluslaitteen käyttöön ja sukellusta kokeillaan kouluttajan johdolla uima-altaassa tai rantavedessä. Kokeilussa ei ole tarkoituksena mennä kovin syvälle; sukeltamisen tunnelman pääse kokemaan jo 2-3 metrissä. Kokeiluun voi osallistua 12 vuotta täyttänyt (10 vuotta täyttänyt, jos on snorkkelisukelluskortitettu) henkilö, jolla on normaali terveys.

Katso video laitesukelluskokeilusta

Laitesukelluksen peruskurssi

Peruskurssilla opetellaan ne tiedot ja taidot, jotka laitesukeltaja tarvitsee sukeltaakseen ohjatusti esimerkiksi sukellusseuran leireillä ja sukelluskeskusten järjestämillä retkillä. Kurssin pääpaino on käytännön perustaitojen opettelussa ja sukellusturvallisuudessa.

Peruskurssi sisältää teoriosuuden, allasharjoituksia ja vähintään 4 avovesisukellusta. Kurssi antaa valmiudet tehdä suoranoususukelluksia enintään 15-20 metrin syvyydessä edellyttäen, että sukellusolosuhteet ovat vastaavat tai paremmat kuin missä kurssi on järjestetty. Kurssin alaikäraja on 12 vuotta. Alle 14-vuotiaat voivat kuitenkin sukeltaa avovedessä ainoastaan täysi-ikäisen laitesukeltajan parina. 

 

Snorkkelisukellus

Snorkkelisukelluksen peruskurssi sopii sekä lapsille että aikuisille, jotka haluavat snorklata turvallisesti merellä, järvessä tai muissa vesistöissä. Peruskurssin alaikäraja on 10 vuotta. 

Kurssi sisältää 5 kertaa teoriaopetusta, 5 kertaa allasopetusta sekä 3 avovesiharjoitusta. Kurssin suoritettuaan sukeltaja hallitsee perusvälinetekniikat, ja hänellä on valmius tehdä snorkkelisukelluksia avovedessä noin 10 metrin syvyyteen asti.

 

Muista sukelluksen lajeista vapaasukelluksella on koulutustoimintaa. Vapaasukelluksen kurssit löydät täältä


Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita