Sve | En | Ru

Ympäristö ja ilmasto

Toiminnassamme kannamme vastuun ympäristöstä ja huomioimme kestävän kehityksen. Olemme myös asettaneet tavoitteeksemme sisällyttää tulevaisuudessa EUF-sertifiointiimme sukellusta koskevien ISO 21416:2019-standardien* sisältämät kokonaisuudet.

*Recreational diving services - Requirements and guidance on environmentally sustainable practices in recreational diving ja ISO 21417:2019 (Recreational diving services - Requirements for training on environmental awareness for recreational divers

Rantojensiivoustalkoot

Sukellusseurat puhdistavat säännöllisesti uimarantoja kuntien ja kaupunkien apuna. Näin rannat pysyvät turvallisina uida ja viettää kesäpäivää.

Sukeltaja on yhteiskunnan silmät veden alla

Sukeltajat pääsevät tarkastelemaan luontoa pinnan alle, minne muilla on harvoin pääsy. Sukeltajat liikkuvat samoilla kohteilla kaikkina vuodenaikoina ja vuosi toisensa jälkeen, joten he havaitsevat vesistöjen muutokset herkästi. Näitä havaintoja sukeltajat tuovat tutkijoiden ja muun yhteiskunnan tietoon.

Lue tarkemmin, millaisista havainnoista sukeltajat voivat raportoida.

Vedenalainen kulttuuriperintö

Sukeltajaliitto ja sen jäsenet sitoutuvat kunnioittamaan laivanhylkyjä ja muita veden alle joutuneita kulttuurimuistomerkkejä. Sukeltajaliitto edistää hyviä hylkysukellustapoja koulutuksella ja asennekasvatuksella.

Lue tarkemmin hylkyjä kunnioittavasta sukellustavasta.

Ympäristövastuullisen sukeltajan ohjeet

Materiaaleja seuran ympäristötyön tueksi

Olympiakomitean KEKE-koutsi

Urheiluseuran ympäristöopin perusteet

Järjestöjen hiilijalanjälkilaskuri

Ekokompassi ympäristöjärjestelmä


Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita