Sve | En | Ru

Lasten ja nuorten ryhmät

Sukellusharrastus aloitetaan yleensä menemällä mukaan sukellusseuran harrasteryhmään. Näiden lisäksi seurat järjestävät erilaisia kursseja. Myös sukelluksen urheilulajien parissa on lapsille ja nuorille toimintaa.

Kuutit

Snorklausharrastus voi alkaa jo 3-6-vuotiaana, kun lapsi menee mukaan kuuttiryhmään. Ryhmässä leikitään ja seikkaillaan vedessä ohjaajan johdolla yhdessä vanhemman kanssa. Samalla opitaan sukeltamista, uintia ja vesiturvallisuustaitoja. Tavoitteena on, että lapsi tuntee olonsa vedessä luontevaksi ja turvalliseksi. Kuuttitoiminta on mukava perheen yhteinen harrastus.

Norpat

Noin 7-vuotiaana voit mennä mukaan norppatoimintaan. Ryhmässä harjoitellaan uintia, snorkkelisukellusta, pelaamista ja pelastustaitoja. Treeneissä on vauhtia ja toimintaa. Norpilla on myös mahdollisuus osallistua seurojen ja Sukeltajaliiton yhteistyössä järjestämiin valtakunnallisiin Norpparalleihin ja kesäisin Norppaleiriin. Niissä pidetään leikkimielisiä snorkkelisukelluskilpailuja. Mikäli kilpaileminen ja kilpailuvietti nousevat esille, on norpilla mahdollisuus harrastaa räpyläuintia, vapaasukellusta, sukelluskalastusta ja uppopalloa.

Hylkeet 

Noin 15-vuotiaana voit osallistua hyljetoimintaan, jossa jatketaan vesitaitojen kehittämistä hauskoilla ja motivoivilla harjoituksilla. TopSeal on uusi juttu nuorille. Voit testata taitojasi ja saat tietoa siitä, miten muissa seuroissa on suoriuduttu samoista tehtävistä.


Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita