Sve | En | Ru

10.10.2020 tapahtumat

Sukeltajaliiton syyskokous - GummiWihta 20 vuotta

Aika: 10.10.2020
Paikka: Forssa
Järjestäjä: Sukeltajaliitto Ry
Kuvaus:

Paikka: Viihdeuimala Vesihelmi,  Eteläinen Puistokatu 2,  30420 Forssa

Aika:  Kokous alkaa klo 12,  valtakirjojen tarkastus klo 11:15.-11:45

Kokouksen jälkeen ruokailu ennakkoon ilmoittautuneille. Päivä jatkuu seuran juhlaohjelmalla ja kokousedustajat kutsutaan mukaan viettämään juhlapäivää Vesihelmessä myös allasalueen puolella.

Ota norppa mukaan!

Kokousta isännöi 20 vuotta täyttävä GummiWihta. Seura kutsuu kokousvieraat viettämään kanssaan juhlapäivää Vesihelmeen. Lounaan jälkeen seura jakaa huomionosoituksia jäsenilleen. Virallisen osuuden jälkeen siirrytään altaalle ja käynnistetään leikkimielinen kilpailu. Kilpailuun voi ilmoittautua pareittain siten, että toinen osallistuja on norppa ja toinen vähintään 18-vuotias. Kilpailu käydään allasosastolle rakennetulla tehtäväradalla.

Ennakkoilmoittautuminen juhlaan 30.9. mennessä sähköpostitse sihteeri at gummiwihta.com, katso ilmoittautumisohjeet www.gummiwihta.com (Ilmoittautuminen-linkki).

Lisätieto: Ilmoittaudu tapahtumaan
 
 

Meriarkeologian peruskurssi

Aika: 10.10.2020
Paikka: Helsinki
Järjestäjä: Suomen meriarkeologinen seura ry
Kuvaus:

Suomen meriarkeologinen seura järjestää NAS-intro peruskurssin meriarkeologiasta kiinnostuneille.

Aika: lauantaina 10.10.2020 klo 9-17

Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki & etäkokous MS Teams

NAS eli Nautical Archaeological Society on Englannista lähtöisin oleva, maailman johtava meriarkeologian koulutusjärjestö, jota Suomessa edustaa Suomen meriarkeologinen seura. NAS-kurssit ja -tutkinnot muodostavat nousujohteisen koulutusjärjestelmän, jonka suorittaminen antaa edellytyksiä osallistua meriarkeologiseen tutkimukseen niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

NAS-intro kurssin tarkoituksena on tutustuttaa osallistujat meriarkeologian perusteisiin, yleisimpiin menetelmiin sekä siihen liittyvään lainsäädäntöön. Jokainen kurssin hyväksytysti suorittanut saa Nautical Archaeology Societyn kortin todisteeksi suoritetusta intro-kurssista.

Opetuksesta vastaa Suomen NAS senior tutor, meriarkeologi Kalle Virtanen. Opettajina toimivat mm. intendentti Maija Matikka Museovirastosta sekä Suomen meriarkeologisen seuran asiantuntijat.

Hinta: kurssin hinta on Meriarkeologisen seuran jäsenille 50 € ja muille 90 €, joka sisältää seuran liittymismaksun 20 € ja jäsenmaksun 2020 20 €.


Ilmoittaudu 9.10.2020 mennessä tästä.

Kurssille mahtuu noin 20 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssin ohjelma:

09.00 Osallistujien rekisteröinti, johdanto päivän ohjelmaan ja SMAS:n toiminnan ja NAS koulutusjärjestelmän esittely

10.00 Vedenalaista kulttuuriperintöämme säätelevä lainsäädäntö ja viranomaiskäytännöt

11.30 Lounastauko

12.30 Yleisesittely arkeologiasta tieteenalana ja siitä miten vedenalainen arkeologia ja meri-arkeologia toimivat sen osa-alueina

13.30 Erilaiset kohdetyypit meriarkeologiassa (hylyt, väyläesteet, laiturirakenteet, ym) sekä ajoituksessa käytettävät perusmenetelmät

14.30 Kahvitauko

14.45 Tunnetuimpien meriarkeologisten kohteidemme esittelyä

15:15 Vedenalaisarkeologisten kohteiden dokumentoinnissa käytettävät perustekniikat

16.30 Opitun varmentaminen ja yhteenveto kurssista

17.00 Kurssin päättäminen

Lisätieto: