Sve | En | Ru

Mikkelin Urheilusukeltajat ry

Mikkelin Urheilusukeltajat on perustettu vuonna 1970 ja nykyään se on yli 220 jäsenen sukellusseura. Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden sekä virkistyssukelluksen että tekniikkasukelluksen harrastamiseen.

Sukellustukialuksemme Tornator 1 on vanha linjahinaaja, joka on rakennettu Varkaudessa vuonna 1905. ”Wanhan Rouvan” strategiset mitat ovat pituus 22,95 m, leveys 4,95 m, syväys 2,10 m ja paino 64 t. Aluksessa on majoitustilat 20 hengelle, keittiö kaasuhellalla/uunilla, wc, kaksi jääkaappia, tilava puulämmitteinen sauna ja ilmahuolto. Varustukseen kuuluu myös kumivene Suzumar 15 hv moottorilla pieniin siirtymisiin. Alusta kuljettaa Scania 11DSI-8 kone.

 

Tornator I -alus

 

m/s Tornator 1 lähtee leirille Mikkelistä perjantai-aamuna 29.7. ja Punkaharjun Harjun Portin laituriin saavutaan samana iltana. Leirillä sukelluksia järjestetään joka päivä la 30.7-7.8.2016 välisenä aikana Pihlajaveden alueella. Kohteet kohdekartalla:

Hirvolanselkä Hiekkasaari, hylky
Porkalansalmi Haukkavuori, louhokset luolineen
Hirvolanselkä Kalmaluodot
Hietasaari Kivenaluslahti, hylky
Vaahersalo Keronsärkkä, hiekkapohjaa
Saukonsaari, hylky
Kongonpää Salpalinja, jossa yövytään 2 päivän retkillä

Kohteita on myös muitakin ja voidaan tutustua näihin tilanteen mukaan. Myös päiväretkillä voidaantutustua Kongonpään Salpalinjaan tilanteen ja ajan salliessa.

Tornator 1 tarjoaa kipparin ja kansimiesten lisäksi tilat 12 sukeltajalle/seuralaiselle yöpymiseen. Hyvien yöpymismahdollisuuksien lisäksi laivallamme kokkaat joko keittiössä tai kahdella grillillä. Sukellusten jälkipuinti hoituu hyvin laivan saunassa. Matkustajat varaavat mukaansa tarvitsemansa petivaatteet/makuupussit, ruoat ja juomat. Laivalta saa aina paineilmaa ja tankkaajasta riippuen myös nitroksitäytöt.

Jälki-ilmoittautuminen alkaa 27.7., ja silloin voi vielä tiedustella laivan puhelimesta p. 044 334 4550 vapaita paikkoja retkillemme. Tällöin voi tiedustella myös pelkkää yöpymistä Tornatorilla, kun laiva on Harjun Portin laiturissa. Etusija yöpymiseen on kuitenkin retkiemme osallistujilla.

Seuramme uudet nettisivut mikkelinurheilusukeltajat.fi aukeavat lähempänä leirin ajankohtaa ja antavat lisätietoa leiristä.

Tervetuloa laivaamme ja sukeltamaan!

Mikkelin Urheilusukeltajat ry


Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita