Sve | En | Ru

NAUI-yhteistyö päättyy

Koska seurojen mielenkiinto NAUI-koulutusjärjestelmää kohtaan on hiipunut, Sukeltajaliiton hallitus on päättänyt, että Sukeltajaliitto ei enää tarjoa NAUI-palveluita vuoden 2018 alusta alkaen. Vuoden 2017 loppuun saakka Liitto palvelee NAUI-asioissa normaalisti mm. NAUI-tuotteiden myynnin ja NAUI-kortitusten osalta.

Kulut kuriin

NAUI-kortituksia on vuonna 2017 ollut enää muutama, joten ei ole mielekästä kantaa NAUI:ssa mukanaolosta syntyviä kustannuksia. Kun NAUI-yhteistyö alkoi vuonna 2002, eräs tärkeä syy sen aloittamiseen oli jäsenistön toive koulutustarjonnan laajentamisesta erikoiskurssien ja taitokoulutusten osalta. Siihen aikaan CMAS:n koulutustarjonta rajoittui pitkälti P1–P3 -kursseihin, joten NAUIn kautta toivottujen erikoiskurssien suorittaminen mahdollistui.

NAUI-koulutusten suosion ollessa suurimmillaan n. 25 % Sukeltajaliiton kaikista kortituksista oli NAUI-kortituksia. Vuonna 2017 NAUI-kortitukset ovat rajoittuneet enää muutamaan yksittäiseen korttiin. Samaan aikaan CMAS:n koulutustarjonta on laajentunut huomattavasti, joten tarvetta erikoiskurssien ja taitokoulutusten suorittamiseen CMAS-järjestelmän ulkopuolella ei enää ole.

Jatkossa vain CMAS

Sukeltajaliiton vanhat kurssiohjelmat ja koulutusmateriaalit ovat kattaneet yhtä aikaa sekä CMAS:n että NAUI:n standardien vaatimukset. Kun järjestämisohjeita nyt päivitetään ja opetusmateriaaleja muokataan e-oppimisalustaan siirtämistä varten, samalla myös NAUI:n mukanaan tuomat lisävaatimukset poistetaan Sukeltajaliiton materiaaleista. Jatkossa Sukeltajaliiton laitesukelluksen kurssiohjelmat tulevat kattamaan CMAS:n standardit, sukelluskoulutukseen liittyvät ISO-standardit ja pohjoismaisten liittojen keskenään sopimat asiat.

NAUI Suomessa

Niiden jäsenten, jotka ovat suorittaneet NAUI:n sukeltajakortteja, ei tarvitse huolestua muutoksesta millään tavalla. NAUI-kortti antaa jatkossa oikeuden sukeltaa aivan samalla tavalla kuin tähänkin asti. Seuran järjestämille CMAS-jatkokoulutuksille, erikoiskursseille ja taitokoulutuksiin NAUI-kortit hyväksytään pääsyvaatimuksiin aivan samalla lailla kuin vastaavan tasoiset CMAS-kortitkin.

Tähän asti pelkästään kaupallisia NAUI-kouluttajia Suomessa palvellut NAUI Finland (www.naui-finland.com) on luvannut, että vuoden 2018 alusta lähtien myös Sukeltajaliiton jäsenseurojen NAUI-kortitukset hoituvat heidän kauttaan.


Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita