Sve | En | Ru

Antidoping

Sukeltajaliitto ja sen jäsenseurat noudattavat urheilun antidopingsäännöstöä kilpailutoiminnassa. Liitolla on oma antidopingkouluttaja. Jos toivot antidopingkoulutusta seurallesi tai joukkueellesi, ota yhteyttä kimmo.korja at sukeltaja.fi.

Sukeltajaliiton antidopingohjelma

Yleistä tietoa antidopingista Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) verkkosivuilla

Tietoa erivapauksista SUEKin sivuilla.

Kansainvälisen tason urheilijoiden sekä kansainvälisiin kilpailuihin osallistuvien urheilijoiden erivapauksista vastaa kansainvälinen lajiliitto. Erivapautta kansainväliseen kilpailutoimintaan haetaan lajin kansainväliseltä järjestöltä kulloinkin voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti. Lisätietoa Reilun kilpailun ohjelmasta.

Erkka erivapauskone antaa urheilijalle tietoa siitä, miten edetä erivapausasian kanssa.

Antidopingsäännöstö

Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -julkaisu

Puhtaasti paras -verkkokoulutus

Lataa KAMU-lääkehaku mobiilisovellus kännykkääsi

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n mobiilisovellus Kielletyt Aineet ja Menetelmät Urheilussa eli KAMU auttaa urheilijaa arjessa. KAMU-lääkehaussa voi tarkistaa Suomessa saatavia resepti- ja itsehoitolääkevalmisteita. Samalla urheilija voi merkitä KAMU-sovellukseen lääkevalmisteet, joita hän käyttää. Näin tieto kulkee aina hänen mukanaan, niin apteekissa kuin dopingtestissä. Urheilija on aina itse vastuussa siitä, mitä hänen elimistöstään löytyy mahdollisessa dopingtestissä.

ILMOita urheilurikkomuksista

Jokaisella on oikeus ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa. Puuttumalla rikkomuksiin autat suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille. ILMO-palvelussa voit tehdä ilmoituksen urheilijan tai muun toimijan epäilyttävästä toiminnasta.

Lisätietoja ja linkit, joissa voi tehdä ilmoituksen


Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita