Sve | En | Ru

Tilannekatsaus e-oppimiseen

E-oppimisen käyttöönotto Sukeltajaliiton kursseilla käynnistyi kevättalvella CMAS One Star Diver -kurssin piloteilla. Niistä on saatu arvokasta palautetta, ja materiaalia kehitetään eteenpäin sen perusteella. Pilotteihin on edelleen mahdollista päästä mukaan, jos suunnittelet CMAS One Star Diver -kurssin järjestämistä ja haluat kokeilla e-oppimismateriaalin kehitysversiota, ota yhteyttä Liiton toimistoon office at sukeltaja.fi.

Myös Vapepa-sukeltajakurssin e-oppimispilotti oli erittäin onnistunut, ja kokeilu sai oppilailta hyvää palautetta.

Työn alla nyt

Parhaillaan työn alla on CMAS Two Star Diver -kurssin e-oppimismoduuli, ja tavoitteena on saada syksyn ja talven aikana kevääseen 2018 mennessä käyttöön myös CMAS Rescue Diver, CMAS Three Star Diver ja CMAS One Star Instructor -kurssien e-oppimismoduulit.
Lisäksi valmisteilla on ohje kouluttajille e-oppimisen hyödyntämisestä koulutusten järjestämisessä.

Omatoimisempaa opiskelua

E-oppimisen hyödyntäminen siirtää teoriaopintojen painopistettä oppilaan omatoimiseen opiskeluun. Oppilaiden ja kouluttajien yhteiset tapaamiset tulevat jatkossa painottumaan luennoinnin sijasta siihen, että varmistetaan oppimistuloksia, tuetaan omatoiminta opiskelua, järjestetään tarvittaessa tukiopetusta ja markkinoidaan seuran jäsenyyttä. Tästä syystä tavoitteena on, että päivitettyihin kurssimateriaaleihin ei enää tehtäisi perinteisiä luentodioja. E-oppimismateriaalin ajatellaan korvaavan luentodiojen tarpeen.

Muualla Pohjoismaissa

Sukeltajaliiton e-oppimisjärjestelmän kehittämisessä on otettu mallia erityisesti Norjan liiton kokemuksista, sillä norjalaiset ovat olleet asiassa edelläkävijöitä ja heillä on kokemuksia jo pidemmältä ajalta. Myös Ruotsin ja Tanskan liitot ovat parhaillaan siirtymässä e-oppimisen käyttöön, ja CMAS on ilmoittanut, että heillä on valmisteilla e-oppimismateriaalia, jonka liitot aikanaan voivat ottaa käyttöön omissa järjestelmissään.

Anna palautetta

Ajatuksia, palautetta ja kehittämisideoita e-oppimiseen (ja muihinkin koulutusasioihin!) liittyen voi lähettää sähköpostilla mika.rautiainen at sukeltaja.fi tai vaikka anonyymisti palautelomakkeella.


Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita