Uutiset

Julkaistu 8.3.2022

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus piti vuoden toisen kokouksensa 5.3. Teams-kokouksena.

Kevätkokoukseen kokoonnutaan Tampereelle

Hallitus valmisteli kevätkokoukseen liittyviä asioista. Kokousta isännöi Tampereen Urheilusukeltajat ja tapahtumapaikkana on Tampere-talo. Tampereen Urheilusukeltajat 50-vuotisjuhlaseminaari ja iltajuhla järjestetään lauantaina 2.4. ja Liiton kevätkokous sunnuntaina 3.4.

Hallitus teki päätökset Vuoden 2021 parhaiden valinnoista, ja palkinnot jaetaan kevätkokouksen alussa. Kevätkokouksessa päätetään Liiton sääntömuutoksesta, joka mahdollistaisi ensi vuoden jäsenmaksujen hinnoittelun uudenlaisella tavalla.

Kevätkokouskutsu on julkaistu eilen Liiton sivuilla, ja kokousmateriaalit, joissa mm. tiedot kokonaisuudessaan sääntömuutosesityksestä, löytyvät täältä. Hallitus allekirjoitti Liiton tilinpäätöksen sähköisesti; tilinpäätös on 15 319 euroa ylijäämäinen.

Ehdollepanotoimikunta

Kevätkokouksessa tullaan tekemään päätös ehdollepanotoimikunnan asettamisesta. Mikäli sinulla on kiinnostusta toimia ehdollepanotoimikunnassa tai tiedät tehtävästä kiinnostuneen henkilön, ole yhteydessä allekirjoittaneisiin.

Ehdollepanotoimikunnan tehtävistä ja kokoonpanosta on kuvattuna Liiton toimintasäännössä §11 seuraavasti: Ehdollepanotoimikunnan tehtävänä on etsiä kyvykkäitä ehdokkaita Liiton hallitukseen ja Liiton puheenjohtajaksi. Hallitukseen pyritään asettamaan ehdolle henkilöitä, jotka edustavat jäsenistöä tasapuolisesti sukupuolijakaumaltaan ja alueellisesti sekä muulta taustaltaan. Toimikuntaan valitaan puheenjohtaja ja kolmesta viiteen jäsentä.

Tänä syksynä Liitolle valitaan uusi puheenjohtaja Tero Lehtosen päättäessä kautensa. Hän on jo ilmoittanut, ettei ole enää käytettävissä jatkokaudelle.

Päätös hankeavustusten myöntämisestä

Hallitus teki päätöksen uusien hankeavustusten myöntämisestä. Hakuaika päättyi tammikuun lopussa ja hakemuksia tuli kolme, joista yhtä ei huomioitu, koska se ei yksityishenkilön tekemänä täyttänyt hakuehtoja.

Hallitus päätti myöntää hankeavustuksena Urheilusukeltajat ry:lle hylkyjen poijutukseen 750 euroa ja Riihimäen Urheilusukeltajat ry:lle Iso-Melkuttimen sukelluspaikan portaiden ja sukellusvarusteiden pukeutumistasanteen kunnostus- ja muutostöihin 500 euroa.

Hakijan tulee esittää yhteenveto hankkeen toteutuksesta ja syntyneistä kustannuksista. Avustus maksetaan hankkeen valmistuttua hakijan tilille.

Puheenjohtajailta 23.3.

Viime lokakuussa järjestettiin Teamsillä puheenjohtajailta, johon osallistui 20 seuran puheenjohtajat. Tilaisuutta pidettiin antoisana, ja osallistujien toiveesta järjestämme seuraavan puheenjohtajaillan 23.3. klo 18−20.

Tällaisilla osallistavilla tilaisuuksilla pyritään lisäämään parempaa tiedonkulkua Liiton ja seurojen välillä, edistämään seurojen välistä yhteistyötä ja tarjoamaan vertaistukea.

Illan teemoja ovat jäsenten aktivointi ja jäsenyyksien pidentyminen. Pelkkä sukeltaminen sukeltamisen vuoksi ei välttämättä riitä alkuinnostusta pidemmälle, jos halutaan, että jäsenet pysyvät seurassa pitkään ja harrastavat aktiivisesti. Jäsenellä olisi oltava ”harrastus sukelluksen sisällä” tai erikoinen mielenkiinnon kohde, jonka sukellustaito mahdollistaa. Sukellus tarjoaa monenlaisia polkuja, joilla edetä harrastajana. Jatkokursseihin, taitokursseihin ja erikoiskursseihin kannattaa panostaa.

Myös Sukeltajaliiton toiminnassa voi olla mukana monenlaisissa merkityksellisissä vapaaehtoistehtävissä. Liiton puheenjohtaja tulee vaihtumaan nykyisen puheenjohtajan jättäessä tehtävän kuuden puheenjohtajavuoden jälkeen. Tämä tehtävä tarjoaa näköalapaikan suomalaiseen sukeltamiseen. Olisiko tiedossa tehtävästä kiinnostuneita?

Osallistujat voivat puheenjohtajailtaan ilmoittautuessaan esittää toiveita aiheiksi, ja niitä voidaan nostaa teemoiksi tässä tai tulevissa puheenjohtajailloissa. Tervetuloa mukaan!

Sukellusharrastuksen markkinointiryhmä

Liiton hallitus päätti sukellusharrastuksen markkinointiryhmän perustamisesta. Ryhmän tavoitteena on keksiä ja toteuttaa innostavia tapoja markkinoida sukellusharrastusta ja lisätä sukelluksen näkyvyyttä potentiaalisten uusien harrastajien tavoittamiseksi.

Ryhmään toivotaan jäseneksi henkilöitä, joilla on osaamista esimerkiksi markkinointiviestinnästä, sosiaalisen median kanavista, kampanjaviestinnästä, kuva- ja videoviestinnästä, verkkosivuista tai lehdistöyhteistyöstä. Toivomme, että ryhmään hakeutuu erilaisia sukeltajia eri puolilta Suomea – kokoukset ja yhteydenpito onnistuvat mainosti etänäkin.

Ryhmän tukena Liiton hallituksessa toimii Joakim Petersen-Dyggve ja Liiton toimistolla viestintäkoordinaattori Kristiina Karila. Ota yhteyttä kristiina.karila at sukeltaja.fi ja tule mukaan!

Liiton kannanotto Ukrainan tilanteeseen

Venäjän sotatoimet Ukrainassa vaikuttavat väistämättä myös urheiluun. Sukeltajaliitto tuomitsee jyrkästi Venäjän ja sen liittolaisen Valko-Venäjän sotatoimet Ukrainaa vastaan. Hallitus valmisteli Liiton kannanoton, joka julkaistiin eilen Liiton kotisivuilla. Voit lukea sen täältä.

Finnish Super Open -kilpailutapahtuma Tampereella

Tampereella järjestetään 23.−24.4. sukelluksen kilpalajien yhteinen kilpailutapahtuma. Viikonlopun aikana pelataan uppopallon SM-sarjan finaalit sekä kilpaillaan SM-mitaleista räpyläuinnissa ja vapaasukelluksessa. Sukelluskalastus tuodaan halliolosuhteisiin järjestämällä uuden lajin, tarkkuusammunnan, lajiesittelykilpailu. Tervetuloa seuraamaan kisoja Tampereen uintikeskukseen! Tarkemmat tiedot ja aikataulu löytyvät täältä.

Seuraava hallituksen kokous järjestetään 31.3. Teams-kokouksena.

 

Puheenjohtaja Tero Lehtonen, tero.lehtonen at sukeltaja.fi
Toiminnanjohtaja Sari Nuotio, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita