Uutiset

Julkaistu 29.9.2022

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus piti 28.9. Teams-kokouksen.

Talouden kanssa oltava tarkkana

Hallitus valmisteli syyskokousasioista ja päätti ensi vuoden budjetista, josta Liiton syyskokous 8.10. päättää. Haasteellinen maailmantilanne, voimakkaasti ja ennalta-arvaamattomastikin kohoavat kustannukset saivat hallituksen arvioimaan Sukeltaja-lehden jatkoa tarjouspyyntökierroksen jälkeen. Hallitus päätyi siihen, että Sukeltaja-lehti ilmestyy ensi vuonna samalla toimitusprosessilla toteutettuna kuin nytkin, mutta ainoastaan sähköisenä versiona. Paperin hinta on tänä vuonna noussut ennätysvauhtia, ja posti on ilmoittanut suurista hinnankorotuksista, joten hallitus arvioi nyt olevan oikea hetki lopettaa paperilehden painaminen. Lehti tulee jatkossakin olemaan tärkeä jäsenetu, ja se tulee ensi vuonna ilmestymään sähköisenä nykyisen neljän lehden asemesta viidesti.

Liiton puheenjohtaja-ehdokkaat esittäytyivät

Eilisen hallituksen kokouksen jälkeen järjestettiin Teamsin välityksellä puheenjohtaja-ilta, jossa Liiton puheenjohtajaksi ehdolle asettuneet Niklas Bäckström, Mikael Tyven ja Harri Nieminen esittäytyivät ja kertoivat ajatuksistaan Liiton toiminnan kehittämiseksi. Jäsenillä oli mahdollisuus esittää heille kysymyksiä ja kuulla heidän ajatuksiaan. Puheenjohtaja-illoista on saatu hyvää palautetta ja uudelle puheenjohtajalle, kuka heistä tuleekaan valituksi, esitettiin toive puheenjohtaja-iltojen jatkumisesta. Mukana puheenjohtaja-illassa oli tällä kertaa noin 20 seuran edustaja.

Uutta koulutustoimintaa

Viime vuonna toimintansa aloittanut Sukeltajaliiton tiedevaliokunta järjestää ensimmäisen CMAS kortitukseen johtavan koulutuksensa Suomessa. Kyseessä on CMAS Freshwater Biology -kurssi, joka järjestetään  Siuntiossa lokakuun lopussa. Näin Sukeltajaliiton kurssitarjonta laajenee entisestään.

Syyskokoukseen tulee ilmoittautua viimeistään 3.10.

Syyskokoukseen tulee ilmoittautua ja toimittaa valtakirja viimeistään maanantaina. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan! Tarkemmat ohjeet kokouskutsussa.

Koulutustarvekysely tulossa

Vuosittain toteutettava ohjaaja- ja kouluttajakoulutuksen tarvekysely tullaan lähettämään seurojen puheenjohtajille, nuorisovastaaville ja koulutusvastaaville lähiaikoina. Saatujen vastausten perusteella suunnitellaan ja toteutetaan Liiton ohjaaja- ja kouluttajakoulutuksen tarjonta ja toteutukset vuodelle 2023.

Seuraava hallituksen kokous järjestetään 10.12. Hämeenlinnassa.Puheenjohtaja Tero Lehtonen, tero.lehtonen at sukeltaja.fi
Toiminnanjohtaja Sari Nuotio, sari.nuotio at sukeltaja.fi

Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita