Uutiset

Julkaistu 3.4.2017

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus kokoontui Kuusankoskella 1.4. ennen Liiton kevätkokousta.

Uppopallon EM-kilpailut Helsingissä Pirkkolassa 26.6.–1.7.2017

CMAS myönsi Sukeltajaliitolle järjestettäväksi Uppopallon EM-kilpailut Unkarin Liiton vetäydyttyä järjestelyistä. Sukeltajaliitto on hakenut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä erityisavustusta kisojen järjestämiseksi. Sukeltajaliitto on menestyksellä isännöinyt useita sukelluslajien arvokilpailuja viime vuosina. Liiton hallitus päätti esittää Riku Riikosta jatkamaan CMAS uppopallovalio-kunnassa seuraavan nelivuotiskauden ajan. CMAS ja CMAS Europen vuosikokoukset järjestetään Roomassa huhtikuun lopussa.

E-oppimisen pilotit käynnissä

Sukelluskoulutus uudistuu ja e-oppimisen ensimmäiset pilotit ovat käynnissä. E-oppiminen mahdollistaa kurssien toteuttamisen aiempaa joustavammin. Valkeakosken Urheilusukeltajat, Nousu ja Sukellusseura Calypso hyödyntävät pilotteina e-oppimista parhaillaan käynnissä olevilla peruskursseillaan.

Turvallinen sukeltaja

Sukeltajaliitto tekee systemaattisesti turvallisuustyötä. Tänä vuonna toteutettavan Turvallinen sukeltaja -kampanjan tavoitteena on profiloida Liiton turvallisuustyötä yhä paremmin näkyväksi. Sukellusturvallisuuden edistäminen on jatkuva prosessi, ja turvallisuusvaliokunta hakeekin henkilöitä työryhmään, joka toimisi nimenomaan sukellusturvallisuusvalistuksen ja -ohjeistusten parissa. Katso hakuilmoitus Tehtäväpankissa.

Uudistetut sukelluksen turvaohjeet löytyvät Materiaalipankista.

Alaikäiset kilpailumatkoilla ulkomailla

Sukeltajaliiton hallitus suosittelee kansainvälisiin kilpailuihin lähteville ikärajaksi 14 vuotta. Jos nuori on alle 14-vuotias, tulee hänellä olla huoltaja mukana tai joukkueella on oltava riittävä määrä täysikäisiä turvaamaan nuorille turvalliset olosuhteet ja ilmapiiri ulkomaisissa kilpailuissa. Kun kansainvälistä lisenssiä haetaan alle 12-vuotiaalle, tulisi olla pohjalla näyttöjä kotimaan kilpailuista.

Uudistuva yksityistielaki lausunnolla

Sukeltajaliitto allekirjoitti yhdessä Ulkoilufoorumin muiden jäsenjärjestöjen kanssa yhteisen lausunnon yksityistielakiluonnoksesta. Lausuntoa valmisteltiin yhteistyössä Suomen Ladun kokoon kutsumissa keskustelutilaisuuksissa, joihin Liiton puolesta osallistuivat Mika Rautiainen ja Sari Nuotio. Lausunnossa kiinnitettiin huomiota yksityisteiden käyttöön nimenomaan ulkoilun, luonnon virkistyskäytön ja ulkoilutoiminnan järjestämisen näkökulmasta.

Unelmien liikuntapäivä 10.5.

Unelmien liikuntapäivä sopii mainiosti erilaisiin sukellustoimintaa markkinoiviin tapahtumiin: sukelluksen lajiesittelyihin, sukelluskokeiluihin jne. Tapahtumia voi ilmoittaa www.unelmienliikuntapaiva.fi. Viedään sukellus mukaan osaksi eri lajien yhteistä liikuntapäivää!

Päivitetyt tiedot Liiton tapahtumista ja koulutuksista löytyvät Tapahtumakalenterista.

Liiton hallitus kokoontuu seuraavan kerran skype-kokoukseen, joka pidetään 31.5.2017.

Yhteystiedot: Tero Lehtonen, puheenjohtaja tero.lehtonen at sukeltaja.fi
Sari Nuotio, toiminnanjohtaja sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita