Uutiset

Julkaistu 15.12.2023

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus piti vuoden viimeisen kokouksensa Helsingissä 9.12. Myös ensi vuoden alusta hallituksessa aloittavat jäsenet osallistuivat kokoukseen. 

Rullaavaan strategiaan

Hallitus teki päätöksen siirtymisestä rullaavaan strategiaan. Toimintaympäristön muutokset ovat nopeita, ja tiettyihin vuosiin sidottu strategia ei ole tänä päivänä kovin toimiva.

Tulemme osallistamaan seuroja strategian uudistamistyössä ensi vuoden aikana. 14.2.2024 järjestettävässä puheenjohtajaillassa asia on varmasti jollain tasolla mukana. Puheenjohtajaillan teemana on viestintä. 

Jäsenkyselyt strategian mittarina

Liiton strategian toteutumisen arvioinnissa hyödynnämme muun muassa jäsenkyselyitä. Vielä tämän vuoden puolella tehdään kysely viime vuosien aikana peruskurssin käyneille harrastuksen jatkumisesta. Seurakysely tehdään ensi vuoden alkupuolella. Sukeltaja-lehti on murroksessa ja palautetta lehdestä on myös tarkoitus kartoittaa jäsenkyselyllä kevään aikana.

Useita järjestämisohjeita päivitetty

Hallitus hyväksyi seuraavat järjestämisohjeet. Muutoksista tullaan kertomaan tarkemmin seuraavissa Kouluttajaposteissa.

- Laitesukelluskokeilun järjestämisohjeen päivitys

- Laitesukelluskokeilun sukelluskelpoisuuslomake

- CMAS One Star Snorkel Diver järjestämisohje     

- CMAS Two Star Snorkel Diver järjestämisohje

- CMAS Three Star Snorkel Diver–Snorkel Diving Guide (uusi osa) järjestämisohje

- CMAS One Star Snorkel Diver Instructor järjestämisohje

- CMAS Two Star Snorkel Diver Instructor järjestämisohje

- Kuuttiohjaajakurssin järjestämisohje

- Snorkel Rescue Diver järjestämisohje

Vastuullisuus

Tiedevaliokunta on laatinut Ympäristövastuullinen sukeltaja- ja Ympäristövastuullinen sukellusseura -verkkokoulutusten ohjeet. Hallitus hyväksyi nämä uudet ohjeet, ja seuraavaksi liiton verkko-oppimisympäristöön Dyykkiin rakennetaan molemmista verkko-koulutukset. Kurssit voi suorittaa omatoimisena opiskeluna Dyykissä. Molempien koulutusten on tarkoitus olla oppijoille maksuttomia, ja niihin voi liittyä Dyykin Kurssivalikoima-välilehdellä vapaasti, kun oppijalle itselleen parhaiten sopii. Tiedotamme ensi vuoden aikana, kun ko. verkkokurssit ovat valmistuneet.

Weisell-säätiöltä avustus

Sukeltajaliitto on saanut Weisell-säätiöltä 25 000 euroa Sukeltajat kansalaistieteessä -hankkeelle. Tiedevaliokunta vastaa ensi vuonna käynnistyvän hankkeen toteuttamisesta. Hanke alkaa talvella Dyykki-sisällön tuottamisella. Kurssin käytännön harjoitteet tehdään avovedessä, joten ensimmäiset pilottikurssit järjestetään aikaisintaan keväällä.

Hankeavustus nyt haussa

Sukeltajaliitto voi myöntää hankeavustusta sellaisille sukeltamista tai sukellusolosuhteita edistäville hankkeille, jotka hyödyttävät koko sukeltajayhteisöä. Hankkeen tulos tulee olla kaikkien sukeltajien käytettävissä ilman eri maksua tai vaatimusta kuulua johonkin tiettyyn yhteisöön. Tukea voi hakea minkä tahansa sukelluslajin hankkeeseen. Yksittäisen seuran tai rajatun piirin toimintaa edistäviin hankkeisiin tukea ei myönnetä.

Lue lisää hankeavustuksesta ja täytä hakulomake 31.12.2023 mennessä.

Vuoden parhaat

Vuoden parhaita 2023 voi ehdottaa sähköisellä lomakkeella 31.1.2024 asti. Palkinnot jaetaan liiton kevätkokouksessa 6.4. Salossa.

Tarkista kaikki palkitsemiskategoriat ja ehdota Vuoden parasta.

Vuoden ekoteko

Haastamme Sukeltajaliiton jäsenet, seurat ja yhteisöjäsenet pohtimaan, miten voimme itse vaikuttaa paikallisesti luonnon ja erityisesti vesistöjemme tilaan. Palkitsemme pienempiä tai isompia aloitteita, ideoita tai tapahtumia, jolla edistetään kestävää kehitystä tai suojellaan luontoa. Vuoden ekoteko 2023 -palkinto jaetaan liiton kevätkokouksessa Salossa 6.4.2023.

Ehdota Vuoden ekotekoa 31.1.2023 mennessä.

Tuplaturva 2024 ja musiikin yhteiset sopimukset 2024−25

Sukeltajaliitto jatkaa edelleen Pohjolan Tuplaturva-vakuutuksen piirissä. Tuplaturva-vakuutus on seuran vapaaehtoisten tapaturmavakuutus ja seuran toiminnan vastuuvakuutus. Myös Teosto- ja Gramex-sopimukset jatkuvat. Liitto maksaa vuosimaksun, jotta seurat voivat vapaasti esittää tilaisuuksissaan musiikkia. Tuplaturva jatkuu vuoden kerrallaan ja Teosto ja Gramex sopimus on vuosille 2024−2025.

Näistä ja muista seuratoiminnan pyörittämistä helpottavista apuvälineistä löytyy runsaasti tietoa Seuratoiminnan tietopaketista, johon voi tutustua Dyykissä.

Edut ja sopimukset liitoille ja seuroille - Suomen Olympiakomitea

 

Liiton hallitus pitää järjestäytymiskokouksensa 13.1.2024. Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille toiminnassa mukana oleville!

Sukeltajaliiton toimisto on suljettu 24.12.−1.1. Oikein hyvää joulunaikaa ja onnea vuodelle 2024!

Hallitus

Puheenjohtaja Harri Nieminen, harri.nieminen at sukeltaja.fi

Toiminnanjohtaja Sari Nuotio, sari.nuotio at sukeltaja.fi

 


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita