Uutiset

Julkaistu 27.5.2021

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus piti 26.5. Teams-kokouksen.

Tiedevaliokunta perustettu

Sukeltajaliittoon on perustettu tiedevaliokunta. Aloite valiokunnan perustamiseen tuli jäsenistön piiristä. Toiminnan käynnistämisvaiheessa valiokunnan jäseniksi on nimitetty Rupert Simon, Pauliina Ahti ja Markku Luoto, joilla on vahvaa ympäristökemian, meribiologian ja meriarkeologian tuntemusta.

Tiedevaliokunta tulee keskittymään mm. kansalaistieteen edistämiseen. Sukellusharrastajat voivat olla monessa tieteellisissä projekteissa mukana esimerkiksi keräämällä, luokittelemalla tai analysoimalla tarvittavaa aineistoa. Sopivalla koulutuksella voidaan tukea harrastajien osallistamista.

Sukelluskuvauksen MM-kisajoukkue nimetty

CMAS sukelluskuvauksen MM-kilpailut järjestetään Portugalin Madeiralla 4.-9.10.2021. Liiton hallitus nimesi kisajoukkueeseen hakemuksen perusteella Juhani Väihkösen ja Teemu Lakan. Sama kaksikko edusti Suomea myös edellisissä sukelluskuvauksen MM-kilpailuissa Espanjan Teneriffalla vuonna 2019.

Vakavien eettisten rikkomusten kurinpito

Urheilu- ja liikuntajärjestöiltä edellytetään esimerkillistä toimintaa vastuullisuusasioissa. Suomen Olympiakomitean kevätkokouksessa 25.5.2021 hyväksyttiin keskitetyn kurinpidon järjestäminen vakavien eettisten rikkomusten käsittelemiseksi. Keskitetyn kurinpidon malli käsittää urheilun ja liikunnan yhteiset vakavaa epäasiallista käyttäytymistä ja vakavia eettisiä rikkomuksia koskevat kurinpitomääräykset ja urheiluyhteisön yhteisen eettisten rikkomusten kurinpitolautakunnan säännöt. Sukeltajaliitto tulee tekemään omat päätöksensä keskitettyyn kurinpitojärjestelmään liittymisestä. Liittyminen edellyttää kaikilta mukaan lähteviltä Liitoilta sääntömuutoksia.

Huomio jäsenhankintaan

Korona-aika on verottanut eri lajien harrastajamääriä. Tämä näkyy myös meillä. Uimahallit ovat olleet pitkään suljettuina, eikä seuratoiminta ole pyörinyt normaalilla tavalla. Moni saattaa nyt myös hakea uutta harrastusta. Nyt kannattaa kiinnittää huomiota oman toiminnan markkinointiin ja syksyn kurssitarjonnan suunnitteluun. Peruskursseja kannattaa käynnistää myös syyskaudella. Liitto tulee tekemään syksyllä myös näkyvyyskampanjaa Aloita sukellusharrastus, Sukella Suomessa -teemoilla. Voimme kohdentaa näkyvyyttä erityisesti sellaisille alueille, joilla tiedämme olevan peruskursseja tarjolla.

Sukeltajaliiton kasvuohjelmaan ehtii vielä mukaan

Sukeltajaliiton kasvuohjelmaan 2021-2022 ehtii ilmoittautua vielä 31.5. mennessä. Tavoitteena on aktivoida seuroissa etenkin lasten ja nuorten toimintaa, ja mukana on myös kategoria, jossa on tavoitteena kasvattaa seuran kokonaisjäsenmäärää. Onnistumisista palkitaan koulutuspaketeilla ja vapaapaikoilla ohjaaja- ja kouluttajakursseille. Lue tarkemmin linkistä, miten seurasi pääsee mukaan, ja ilmoittaudu toukokuun loppuun mennessä.

Nuorten Norppaleiri Raumalla

Sukeltajaliiton Norppaleiri järjestetään Raumalla 2.-4.7. ja ilmoittautumisaika päättyy 30.5. Kuuskajaskarin saarella pidettävä leiri järjestetään Olympiateemalla, ja järjestelyistä vastaa Rauman Laitesukeltajat. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan.

Turvallista kesää

Kesä on jo melkein täällä, kurssien avovesisukelluksia tehdään ja seurojen säännöllisemmät sukellusretket ovat alkamassa. Ulkona tapahtuvaa harrastamista koskevat koronatilanteesta johtuvat rajoitukset ovat vähitellen kevenemässä, mutta on tarpeen edelleen noudattaa yleisiä, jo tutuksi tulleita ohjeistuksia. Lähdetään harrastamaan vain täysin terveinä. Iloitaan kesästä, huolehditaan toisistamme ja nautitaan harrastuksestamme turvallisesti.

 

Seuraava hallituksen kokous järjestetään 4.9. Teams-kokouksena.

Puheenjohtaja Tero Lehtonen, tero.lehtonen at sukeltaja.fi
Toiminnanjohtaja Sari Nuotio, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita