Uutiset

Julkaistu 22.4.2021

Kasvu kannattaa − Sukeltajaliiton kasvuohjelma 2021−2022

Sukeltajaliiton vuoden 2021 painopisteenä on nuorisotoiminta. Nuorissa on seuratoiminnan tulevaisuus. Mitä enemmän Liitolla on jäseniä, sitä paremmat toimintaedellytyksemme ovat myös tulevaisuudessa. Jäsenmaksut ovat suurin yksittäinen tulonlähteemme. Mitä enemmän meitä on, sitä vaikuttavampia olemme yhteiskunnallisesti. Pidetään yhdessä huoli siitä, että toimintaan tarvittavat resurssit voidaan turvata jatkossakin.

Sukeltajaliitto ry avaa uuden kasvuohjelmakauden 2021−2022, johon seurat voivat ilmoittautua ainoastaan tällä lomakkeella 31.5.2021 mennessä.  

Sukeltajaliiton jäsenenä sukellusseurat saavat monia jäsenpalveluja ja tukea seuratoiminnan kehittämiseen, lue täältä mitä. Sukeltajaliiton kasvuohjelma on myös osa Sukeltajaliiton seuroille tarjoamaa seurakehittämistä. Kasvuohjelmaan mukaan lähtevät seurat velvoitetaan osallistumaan seurakehittämistilaisuuksiin vuoden 2021 aikana vähintään kerran ja vuoden 2022 aikana vähintään kaksi kertaa. Liitto haluaa tukea seurojen kasvutavoitteita säännöllisellä sparraamisella ja tarjoamalla myös paikan hyvien käytäntöjen jakamiseen. Yksi seurakehittämistilaisuuksista voi olla Liikunnan aluejärjestön seurakehittäjien pitämä. 

Lasten- ja nuorten sukellustoiminnan aktivoitumisesta ja seuran kasvusta palkitaan

Kasvuohjelmaan voivat ilmoittautua seurat, joilla

  1. ei vielä ole lasten ja nuorten (alle 15 v.) sukellustoimintaa, mutta ovat sitä käynnistämässä
  2. on vähintään viisi lasta tai nuorta (alle 15 v.) jo mukana toiminnassa ja ovat laajentamassa lasten ja nuorten sukellustoimintaansa
  3. seurat, jotka yleisesti haluavat kasvattaa jäsenmääräänsä.

 

Palkitseminen 

Kategoriassa 1 seurat, joissa ei ole aiemmin ollut lasten ja nuorten sukellustoimintaa, palkitaan se seura, jolla on kauden päättyessä 31.12.2022 eniten lapsia ja nuoria (alle 15 v.) toiminnassa mukana.

  • Mittari: alle 15-vuotiaiden jäsenten lukumäärä 17.4.2021 nolla -> alle 15-vuotiaiden jäsenten lukumäärä 31.12.2022)
  • Minimivaatimus: vähintään viisi norppaa pitää olla toiminnassa mukana kasvuohjelmakauden päättyessä.

Kategoriassa 2 seurat, joiden tavoitteena on lisätä olemassa olevaa lasten ja nuorten (alle 15 v) sukellustoimintaa, kaksi suhteellisesti eniten toiminnassa mukana olevien määrää kasvattanutta seuraa palkitaan. 

  • Mittari: alle 15-vuotiaiden jäsenten lukumäärä 17.4.2021 (oltava vähintään 5) – ja 31.12.2022).

Kategoriassa 3 suhteellisesti omaa kokoaan eniten kasvattanut seura palkitaan.  Tähän kategoriaan kaikki jäsenseuramme voivat ilmoittautua mukaan. 

  • Mittari: Lähtötilanne kokonaisjäsenmäärä 17.4.2021 ja kokonaisjäsenmäärä ohjelmakauden päättyessä 31.12.2022.

Jäsenmäärän tarkasteluaika alkaa 17.4., jolloin kasvuohjelma julkistettiin Liiton kevätkokouksessa.

Palkitsemisella haluamme tukea ja aktivoida seurojen koulutus- ja harrastustoimintaa.

 

Palkinnot

Kategoria 1: Nollasta nuorisotoimintaa aloittaneen seuran osaamista vahvistetaan tarjoamalla vapaapaikkoja norppaohjaaja-, snorkkelisukelluskouluttaja-, kuuttiohjaaja- ja Tervetuloa ohjaajaksi -kursseille seuran tarpeiden mukaan. Myös osallistujien matkakulut kurssipaikalle korvataan. Palkitsemisen rahallinen arvo max 800 euroa.

Kategoria 2: 300 € arvosta koulutuspaketteja

Kategoria 3: 300 € arvosta koulutuspaketteja

 

Ilmoita seurasi mukaan kasvuohjelmaan. Ilmoittautuneisiin seuroihin otetaan yhteyttä.

Lisätiedot toiminnanjohtaja Sari Nuotio, sari.nuotio at sukeltaja.fi.

Sukeltajaliitto ry toteutti kasvuohjelman vuosina 2019−2020. Mukaan ilmoittautui 11 seuraa, joista neljä pääsi omaan kasvutavoitteeseensa. Jo noin vuoden päivät jatkunut koronapandemia on asettanut myös seuroissa tapahtuvalle harrastustoiminnalle uusia haasteita. Olemassa olevien jäsenten pitäminen jäseninä vaatii sekin nyt enemmän huomiota ja uusien jäsenten saaminen mukaan toimintaan ei välttämättä ole yhtä helppoa nyt, kun voimassa on erilaisia rajoituksia. Monet ulkoliikuntalajit ovat kuitenkin onnistuneet kasvattamaan suosiotaan koronapandemian aikana. Luonto- ja lähiliikunta sekä kotimaan matkailu ovat nyt suosittuja vapaa-ajanviettotapoja. Sukelluksella on tarjota paljon sellaista, joka voi puhutella uusia potentiaaleja harrastajia.

 

 


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita