Uutiset

Julkaistu 18.1.2021

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton uusi hallitus aloitti toimintakautensa 16.1. kokouksella puheenjohtajansa Tero Lehtosen johdolla. Hallitus valitsi keskuudestaan varapuheenjohtajiksi Ari-Pekka Hakulisen ja Tuomo Palevaaran.

Hallitus vahvisti Liiton eri valiokuntien kokoonpanot ja liittokouluttajanimitykset vuodelle 2021. Urheiluvaliokunnan alla toimivat räpyläuinnin, sukelluskalastuksen, uppopallon ja vapaasukelluksen lajiryhmät. Päivitetyt tiedot löytyvät Liiton verkkosivuilta.

Liiton matkustusohje vuodelle 2021 vahvistettiin.

Koronavirustilanne vaikuttaa edelleen toimintaamme

Monia alueellisia rajoituksia on edelleen voimassa, mikä vaikuttaa toimintaamme. Uimahallit on osin nyt suljettuna. Kurssien teoria-osuuksia voi suorittaa Dyykki-ympäristössä, joten kursseja pääsee kuitenkin käynnistämään.

Kevään isompia messutapahtumia, kuten Venemessuja tai GoExpoa ei tänä vuonna tulla järjestämään.

Tulevan kevätkokouksen osalta ei ole vielä selvyyttä, voidaanko kokous järjestää lähikokouksena vai esimerkiksi hybridimallisena. Kevätkokouksen päivämäärä on lauantai 17.4. eli se on jo hyvä merkitä kalenteriin.

Kilpailutoiminta on ollut osin pysähdyksissä. Ulkomaisten arvokilpailujen osalta on edelleen olemassa tiettyä epävarmuutta lukuisten matkustusrajoitusten ja nopeasti muuttuvan koronatilanteen johdosta. On kuitenkin tärkeää, että toiminnassamme noudatamme edelleen kulloinkin voimassa olevia viranomaisten ohjeita. Toivotaan, että vuoden mittaan päästään lähemmäksi normaalia toimintaa.

Nuorisotoiminta painopisteenä

Nuorisotoiminta on tänä vuonna painopisteenämme, ja tavoitteena on järjestää monipuolista nuorille suunnattua toimintaa vuoden aikana. Myös nuorten kesäleiri on suunnitteilla. Liiton jäsenmääriä tarkasteltaessa kasvua on tällä hetkellä ainoastaan kaikkein vanhimmissa ikäluokissa, joten meidän on kiinnitettävä huomiota lajin vetovoimaisuuteen myös nuorten parissa.

Sukeltaminen Ojamolla

Lohjan kaupungin vetovoimalautakunta käsitteli 15.12.2020 Ojamolla sukeltamista Ojamon Tekniikkasukeltajat ry:n aloitteesta ja vetovoimalautakunta palautti asian uuteen valmisteluun. Kokouksen pöytäkirjassa osoitettiin Sukeltajaliitolle mahdollista roolia tulevaisuudessa sukellustoiminnan hallinnoijana.

Liiton hallitus käsitteli aihetta, ja Liitto valmistautuu asiaan. Liiton hallitus päätti erillisen kaivossukellusvaliokunnan perustamisesta, johon nimitettiin Marko Kauppinen, Petri Laaksonen, Sami Paakkarinen ja Jani Santala. Liiton koulutuspäällikkö Mika Rautiainen toimii valiokunnan sihteerinä. Ari-Pekka Hakulinen Liiton hallituksesta toimii jatkossa myös kaivossukelluksen vastuualueella. Tiedotamme lisää asian edetessä.

Strategia ja Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma

Hallitus haluaa muistuttaa, mitä tavoitteita Sukeltajaliitolla on tällä strategiakaudella. Myös Liiton uuteen Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaan on hyvä tutustua ja linkittää se myös seuran sivustolle. Liitto seuroineen on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta sen kaikissa muodoissa.

Seuraava hallituksen kokous järjestetään Teams-kokouksena 6.3.2021.

Hallitus toivottaa jäsenilleen oikein hyvää alkanutta vuotta!

Puheenjohtaja Tero Lehtonen, tero.lehtonen at sukeltaja.fi
Toiminnanjohtaja Sari Nuotio, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita