Uutiset

Julkaistu 26.2.2018

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus kokoontui 24.2. Helsingin Pitäjänmäellä urheiluyhteisön uusissa toimitiloissa. Tilat ovat nykyaikaiset ja toimivat,  lajiliitoilla on käytössä paljon erilaisia yhteiskäyttötiloja. Tiloissa toimii noin 50 eri urheilujärjestöä.

Lappeenrannan Uimarit Liiton jäseneksi 

Sukeltajaliiton hallitus hyväksyi kokouksessaan Lappeenrannan Uimarit Liiton jäseneksi ja toivottaa heidät tervetulleeksi mukaan Liiton toimintaan.  Räpyläuintia on tehty tunnetuksi uintiseurojen suuntaan ja liittymällä Sukeltajaliiton jäseneksi uintiseuran räpyläuimarit pääsevät edustamaan seuraansa Sukeltajaliiton alaisessa kilpailutoiminnassa.

Kevätkokouksessa palkitaan parhaita

Sukeltajaliiton kevätkokous on Jyväskylässä 14.4.  Osana kevätkokousvalmisteluja hallitus päätti vuoden 2017 parhaiden valinnoista. Palkittavat tullaan kutsumaan Jyväskylään vastaanottamaan palkinnot.  Kevätkokouksen yhteydessä järjestetään Suomisukellus-aiheinen workshop ja illalla juhlitaan 50-vuotta täyttävää Sammakot ry:tä.  Huom: Ilmoittautumalla tapahtumakalenterissa 19.3. mennessä, Liitto maksaa workshopiin ja kevätkokoukseen osallistuvalle seuran viralliselle kokousedustajalle matkakustannukset VR:n mukaan ja tarjoaa lounaan. Seurojen edustajat huolehtivat itse hotellivarauksesta ja se tulee myös tehdä viimeistään 19.3. , sen jälkeen kiintiövaraus purkautuu. Lisätietoja

Taloudellinen tulos hyvä

Hallitus allekirjoitti kokouksessaan vuoden 2017 tilinpäätöksen, joka on 56 066 euroa ylijäämäinen. Positiivinen tulos on kovasti tervetullut usean alijäämäisen vuoden jälkeen. Vuoden 2017 aikana koko henkilöstö on ollut lomautettuna ja lomautukset jatkuvat vielä kevään 2018 ajan. Liiton jäsenmäärä laski edelleen vuonna 2017,  joten taloudenpidon on oltava jatkossakin tarkkaa. Ensi vuoden jäsenmaksuista päätetään kevätkokouksessa ja hallitus tulee esittämään jäsenmaksujen pitämistä nykyisellä tasolla.  Sukeltajaliiton Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saama valtionapu pysyi tänä vuonna samana kuin vuonna 2017, 175 000 euroa.

BalticRIM-hanke(Baltic Sea Region Integrated Maritime Cultural Heritage Management)

Sukeltajaliitto on mukana laajassa EU-rahoitteisessa Baltic RIM-hankkeessa ei-rahoittavana kumppanina. Hanke on lähtenyt liikkeelle ja osana hanketta toteutetaan parhaillaan sukeltajille kohdistettu vedenalaisen maiseman kokemista tutkiva kysely. Tammisaaressa järjestetään 7.4. hankkeen workshop.  Sukeltajat ja paikalliset toimijat voivat jakaa arvokasta kokemusperäistä tietoaan hankkeen työpajoissa ennen kesällä toteutettavia kenttätöitä.  Hankkeessa kartoitetaan laajempia merellisen ja vedenalaisen kulttuuriperinnön alueita, joita ovat mm. vanhat satamat, meritaistelualueet ja hylkykeskittymät eli laivaloukut.  

BalticRIM-hankkeessa luodaan hyviä käytäntöjä erilaisten merellisten kulttuuriperintöalueiden määrittelyyn, suunnitteluun, konflikti- ja synergiatarkasteluihin sekä kestävän sinisen kasvun, kuten merellisen kulttuuriperintöturismin, edellytyksiin. Hanke tekee yhteistyötä useiden merialuesuunnittelun ja kulttuuriperintöturismin hankkeiden kanssa. Suomessa hankkeen koordinoinnista vastaa Museovirasto.

Seuraava hallituksen kokous

Kokous pidetään skype-kokouksena 11.4.2018.

Yhteystiedot: Tero Lehtonen, puheenjohtaja, tero.lehtonen at sukeltaja.fi
Sari Nuotio, toiminnanjohtaja, sari.nuotio at sukeltaja.f


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita