Uutiset

Julkaistu 12.3.2013

Vapaasukelluksen SM-kisatuloksia

Vapaasukelluksen SM-titteleistä kisattiin Paimiossa 9-10.3. kansainvälisestikin kovatasoisessa kisassa. Miesten sarjassa Kouvolan Vesikoiden Mikko Pöntinen ja Lahden Urheilusukeltajien Antero Joki onnistuivat erinomaisesti staattisessa hengenpidätyksessä yli 7 minuutin ajoilla kuten myös naisten sarjassa Kouvolan vesikoiden Veera López-Lehto yli 6 minuutin ajalla. Kilpailujen pisimmän, 200 metrin pituussukelluksen teki Kuopion urheilusukeltajien Mikko Anttonen monoräpylällä, ja Mikko Pöntinen teki huikean 161 metrin sukelluksen ilman räpylöitä.

vapaasukelluksen sm 2013
Kuva: Kimmo Lahtinen

Solinan uimahalli Paimiossa keräsi 12 Suomen kärkisukeltajaa Sukeltajaliiton ja Sunken Logs -seuran yhteistyössä järjestämään kilpailuun. Vapaasukelluksen allaskisoissa lajit ovat hengenpidätys paikallaan vedessä, pituussukellus räpylöillä ja pituussukellus ilman räpylöitä. Kaikki lajit suoritetaan vain yhden hengenvedon varassa ilman sukelluslaitteita. Suomen mestaruustittelit jaettiin kolmen lajin yhteistuloksen perusteella. Veera López-Lehto hallitsi suvereenisti naisten sarjaa ja miesten sarjan voitto meni Mikko Pöntiselle. Mikko Anttonen sijoittui miesten sarjassa toiseksi kovatasoisilla pituussukelluksilla ja Antero Joki nappasi pronssisijan yhden pisteen erotuksella Sunken Logs'in Jaakko Keskitalolta. Kärjen tulostaso ylsi hienosti kansainväliselle tasolle, ja lupaa hyvää suomalaisille sukeltajille kesäkuun maailmanmestaruuskisoihin Serbiaan.