Uutiset

Julkaistu 28.2.2017

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus kokoontui Tampereella 25.2. Samassa yhteydessä järjestettiin myös e-oppimista käsittelevä workshop yhdessä valiokuntien edustajien ja toimiston henkilökunnan kanssa.

Liiton kevätkokous Kuusankoskella 1.4.2017

Liiton hallitus valmisteli tulevan kevätkokouksen asioita. Kevätkokouksen yhteydessä tullaan palkitsemaan Vuoden 2016 parhaat, ja Liiton hallitus vahvisti kokouksessaan Vuoden parhaiden valinnat. Vuoden 2016 tilinpäätös allekirjoitettiin, ja tulos viime vuodelta on 14 007 euroa alijäämäinen. Kevätkokous päättää tilinpäätöksen vahvistamisesta. Hallituksen esitys vuoden 2018 jäsenmaksuiksi näkyy kokouskutsussa, joka löytyy täältä. Ennen virallisia kevätkokousasioita ajankohtaiskatsauksessa tullaan kuulemaan mm. e-oppimisesta ja Vapepa-sukellustoiminnasta. Sukelluskouluttaja Ari Vallittu kertoo inhimillisten tekijöiden vaikutuksesta sukellusturvallisuuteen. Tervetuloa Kuusankoskelle!

Seurojen juhlavuodet ja Liiton tapahtumat

Sukellusseuran viettäessä juhlavuottaan on aina hyvä mahdollisuus liittää juhlavuoteen jokin Liiton tapahtuma, esimerkiksi kokous, kilpailu tai seminaari. 1.4.2017 Liiton kevätkokousta isännöi 50-vuotisjuhlia viettävä Sukellusseura Vesikot ry. Hallitus myönsi seurojen esityksestä vuoden 2018 Liiton kokoukset seuraavasti: Liiton kevätkokousta huhtikuussa 2018 isännöi 50 vuotta täyttävä Sammakot ry Jyväskylässä. Liiton syyskokousta lokakuussa 2018 isännöi 30 vuotta täyttävä Tampereen Palolaitoksen Sukeltajat ry Tampereella. Seurojen juhlavuosiin voidaan liittää monenlaisia tapahtumia, eli olettehan ajoissa yhteydessä, kun suunnittelette omaa juhlavuottanne, niin ideoidaan yhdessä miten juhlavuotta voisi parhaiten hyödyntää.

Uppopallon EM-kilpailut Suomeen?

Sukeltajaliitto on menestyksekkäästi isännöinyt useita eri sukelluslajien arvokilpailuja. Unkarin liitto ilmoitti pari viikkoa sitten, ettei se pystykään järjestämään vuoden 2017 uppopallon EM-kilpailuja. Sukeltajaliitto on valmistellut nopealla aikataululla kisojen hakemista Suomeen ja tekee parhaansa, että kisat saataisiin järjestettyä.

Liiton toimintasääntö vaatii uudistusta

Liiton toimintasäännön uudistustarve on tarkastelussa ja monilta kohdin säännöt kaipaavat muutoksia. Hallitus jatkaa sääntömuutoksen valmistelua ja säännöt ennakkotarkastetaan Patentti- ja rekisterihallituksessa ennen kuin ne tuodaan Liiton kokoukselle hyväksyttäväksi.

Uusi hallituksen kaavailema veneverolaki ei toteudu

Hallituksen kaavailema uusi veneverolaki sai valmisteluvaiheessa paljon vastustusta. Valtioneuvosto tiedotti 16.2., ettei suunniteltua veneveron ja kevyiden moottoriajoneuvojen veron valmistelua jatketa.

e-oppiminen tuo uusia mahdollisuuksia

Sukelluskoulutus uudistuu ja e-oppimisen ensimmäiset pilotit ovat lähdössä liikkeelle. Valkeakosken Urheilusukeltajat, Nousu, Kankaanpään Sukeltajat ja Saimaan Norpat Urheilusukellusseura vetävät ensimmäisessä vaiheessa laitesukelluksen peruskurssin hyödyntäen e-oppimista tämän kevään aikana.

Maaliskuun tapahtumia

Suomenlinnassa vietetään 11.3. talvista sukellus- ja ulkoilupäivää juhlistaen 100-vuotiasta Tykistölahden hirsiarkkupatoa. Sukeltajaliitto, Suomen meriarkeologinen seura, Museovirasto ja Subzone järjestävät tapahtuman yhdessä paikallisten kumppanien kanssa.

Elokuvateatteri Tennispalatsissa Helsingissä järjestetään 14.3. Sukeltajaliiton ja Marko Röhr Productionsin yhteistyönä sukeltajille suunnattu Neljä elementtiä -elokuvan erikoisnäytös, jossa elokuvan tekijät ovat paikalla.

Lisätietoja edellä mainituista ja muista tapahtumista Liiton tapahtumakalenterista.

 

Liiton hallitus kokoontuu seuraavan kerran 1.4.2017.
Yhteystiedot: Tero Lehtonen, puheenjohtaja, tero.lehtonen at sukeltaja.fi
Sari Nuotio, toiminnanjohtaja, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita