Uutiset

Julkaistu 18.1.2017

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton uusi hallitus aloitti toimintakautensa 14.1.2017 kokouksella uuden puheenjohtajansa Tero Lehtosen johdolla. Hallitus valitsi keskuudestaan varapuheenjohtajiksi Sami Järvisen ja Riku Metsälän. Hallitus vahvisti Liiton eri valiokuntien kokoonpanot ja liittokouluttajanimitykset vuodelle 2017. Päivitetyt tiedot löytyvät Liiton verkkosivuilta 

Tule mukaan toimintaan

Sukeltajaliiton toiminta on kaikille avointa ja toiminnassa keskeistä on vapaaehtoisten, aktiivisten ja asiantuntevien harrastajien osallistuminen eri tehtäviin. Sukelluksen eri osa-alueiden piiristä löytyy monenlaisia mielenkiintoisia tehtäviä. Täytä yhteystietolomake ja kerro osaamisestasi ja kiinnostuksen kohteistasi, niin otamme sinuun yhteyttä, tai katso, onko tehtäväpankissa auki juuri sellainen paikka, joka sinua kiinnostaa.

Aktiivista jäsenhankintaa – tehdään yhdessä #Suomi100

Uudet jäsenet tuovat uutta virtaa seuratoimintaan. Useat lajit markkinoivat toimintaansa aktiivisesti Suomi 100 -hengessä, joten pitäkäämme sukelluskin hyvin näkyvillä.

Tehdään yhdessä 10.5. Unelmien liikuntapäivästä myös sukellustapahtumien päivä. Liitto kokoaa tietoa sukellusseurojen introista tai muista avoimista tapahtumista, jotka toteutetaan Unelmien liikuntapäivänä ja jakaa tietoa valtakunnallisesti. Ilmoita oma tapahtumasi mukaan: www.unelmienliikuntapaiva.fi/unelmienliikuntapaiva ja ilmoita tapahtumastasi myös Liiton toimistolle: kristiina.karila at sukeltaja.fi.

Koko vuoden tapahtumia ja toimintaa voi ilmoittaa unelmatliikkeelle.fi -sivustolle. Tavoitteena on saada Suomi liikkeelle, ja me luonnollisesti haluamme yhä useamman suomalaisen löytävän tiensä myös sukellusseuran toimintaan mukaan.

Turvaohjeet uudistuvat

Sukeltajaliiton turvaohjeet uudistuvat. Jatkossa laitesukelluksen turvaohje ja snorkkelisukelluksen turvaohje julkaistaan erillisinä ohjeina ja vapaasukelluksen, sukelluskalastuksen ja Vapepa-sukelluksen turvaohje yhtenä kokonaisuutena. Uudet turvaohjeet julkaistaan heti kun niiden kuvitus on saatu viimeisteltyä.

Liiton taloustilanne heikentynyt

Sukeltajaliitto on tehnyt usean vuoden peräjälkeen alijäämäisen tuloksen. Seurojen koulutusaktiivisuus on selkeästi vähentynyt ja jäsenmäärät ovat olleet laskusuunnassa. Tämä heijastuu myös Liiton talouteen. Talouden tasapainottamiseksi toteutetaan vuoden 2017 aikana Sukeltajaliiton henkilöstöön kohdistuvia lomautuksia. Huomioikaa mahdolliset lomautuksista johtuvat viiveet jäsenpalvelussa, ja olkaa yhteydessä toimistoon hyvissä ajoin.

Sukeltajaliitto antoi lausunnon veneverolakiluonnoksesta

Valmistelussa olevaa uutta veneverolakia on julkisuudessa kritisoitu äänekkäästi. Sukeltajaliitto jätti Valtionvarainministeriölle myös oman lausuntonsa veneverolakiluonnoksesta, jossa se esitti, että veron toteutuessa yleishyödyllisten yhdistysten omistamat veneet jätettäisiin veron ulkopuolelle.

Seuraava hallituksen kokous pidetään 25.2.2017.

Yhteystiedot: Tero Lehtonen, puheenjohtaja, tero.lehtonen at sukeltaja.fi
Sari Nuotio, toiminnanjohtaja, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita