Uutiset

Julkaistu 15.5.2024

Liiton historian isoin Vapepa-sukeltajakurssi Tuusulassa

10.-12.5. järjestettiin Tuusulassa vuotuinen Vapepa-sukeltajakurssi, jolta valmistui 24 uutta Vapepa-sukeltajaa ja yksi uusi kouluttaja. Onnittelut valmistuneille! Kurssi on suurin Vapepa-sukeltajakurssi kautta liiton koulutushistorian.
 
Oppilaista puolet oli vapaasukeltajia. Vapaasukeltajat pystyvät tekemään useita sukelluksia perättäin lyhyen ajan sisällä, mistä on hyötyä etenkin rantavesien tutkimisessa.
 
Lauantaina avovesiharjoituksissa Tuusulanjärvellä oli kova tuuli, ja puolen metrin aallokko toi harjoituksiin varsin realistisen tunnelman.
 
Sunnuntaina järjestettiin yhteistoimintaharjoitus, jossa simuloitiin onnettomuuden etsintä- ja pelastustoimia. Mukana harjoituksessa olivat Arjen turvallisuuskurssi, Vapepan maastojohtajan kurssi, Vapepan etsinnän ja viestin yhdistelmäkurssi, Vapepan ensihuollon ja henkisen tuen yhdistelmäkurssi sekä Lentopelastusseuran dronepelastajat.

Koulutetuista Vapepa-sukeltajista kootut hälytysryhmät etsivät viranomaisen pyynnöstä vesistöalueilla kadonneita henkilöitä tai esineitä. Vapepa-sukellustoimintaa kehittää ja organisoi Sukeltajaliiton Vapepa-valiokunta.

Lisätietoa Vapepa-sukellustoiminnasta https://www.sukeltaja.fi/…/11501/158894/Vapepa-sukellus.html


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita