Uutiset

Julkaistu 6.4.2024

Kevätkokousuutisia

Sukeltajaliiton kevätkokous pidettiin 6.4. Salossa, ja kokoukseen oli mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Kokousta isännöi 50-vuotisjuhlaansa viettävä Sukellusseura Simppu ry. Kokouksessa oli paikalla virallinen edustaja 11 seurasta.

Liiton puheenjohtaja Harri Nieminen piti katsauksen ajankohtaisista asioista. Kokous vietti hiljaisen hetken lokakuussa edesmenneen hallituksen jäsenen Markus Aarnion muistoksi.

Palkittuja

Vuoden parhaat 2023 palkittiin, ja moni pääsi paikan päälle vastaanottamaan huomionosoituksen. Kaksi palkintoa jaettiin etäyhteyden avulla.

Marko Niinistölle Sukellusseura Simppu ry:stä luovutettiin Sukeltajaliiton anoma Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan ansiomitali kullatuin ristein tunnustuksena pitkästä ja ansiokkaasta työstä sukellusharrastuksen hyväksi. Sukeltajaliiton jäsenpalveluvastaava Riku Verkkomäelle luovutettiin liiton kultainen ansiomerkki ja -mitali tunnustuksena pitkästä työurasta Sukeltajaliiton palveluksessa.

Vuoden sukeltaja: Jouni Leinikki, Biosukeltajat ry, Karkkilan Urheilusukeltajat ry

Vuoden seura: Najadit ry

Vuoden norppaseura: Urheilusukeltajat ry

Vuoden kouluttaja: Tero Raisio, Jyväskylän Delfiinit ry

Vuoden vapaaehtoinen: Mikkelin Urheilusukeltajat ry Tornator-sukellustukialuksen vapaaehtoiset

Vuoden norppa: Iia Ikonen, Sukellusseura Vesikot ry

Vuoden norppaohjaaja: Waltter Toiva, Tampereen Urheilusukeltajat ry

Vuoden räpyläuimari: Juho Herva, Race Club Sveitsi ry

Vuoden uppopalloilija: Leevi Laasonen, Urheilusukeltajat ry

Vuoden sukelluskalastaja: Niko Mäkelä, Saaristomeren Sukeltajat ry

Vuoden vapaasukeltaja: Janita Kulkula, Lahden Urheilusukeltajat ry, Freediving Team of Finland ry

Vuoden Vapepa-sukeltaja -kategoriassa ei jaettu palkintoa.

Vuoden ekoteko -palkinto jaettiin Sukellusseura H2O ry:lle. Seura on ollut aktiivisesti mukana John Nurmisen Säätiön ja Metsähallituksen Luontopalvelujen hankkeessa, jossa ennallistetaan meriajokaspohjia ja palautetaan näin paikallista monimuotoisuutta. Seuran harrastajat ovat kartoittaneet meriajokkaiden mahdollisia sopivia istutuspaikkoja. Havaintojen perusteella meriajokkaalle voidaan valita parhaat kasvupaikat tulevia istutuksia varten, ja sukeltajat voivat olla tulevaisuudessa myös apuna istutuksissa. Kunniakirjan lisäksi seura vastaanotti kumppanimme DAN Europen myöntämän lahjakortin.

Ekoteko-palkinto perustettiin muutamia vuosia sitten, mutta nyt se jaettiin ensimmäisen kerran. Ekoteko-palkinto voidaan jakaa esimerkiksi aloitteelle, idealle tai tapahtumalle, jolla edistetään kestävää kehitystä tai suojellaan luontoa. Jakamalla palkinnon liitto haluaa aktivoida jäseniään ja harrastajia toimimaan liiton ympäristöohjelman periaatteiden mukaisesti ja edistämään vastuullisuutta ympäristöasioissa.

Vuosikertomus ja tilinpäätös

Vuoden 2023 vuosikertomus ja tilinpäätös sekä tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan lausunto esitettiin kokoukselle ja päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta. Tilivelvollisille myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Vuosikertomus löytyy materiaalipankista.

Jäsenmaksut 2025

Vuoden 2025 jäsenmaksut vahvistettiin hallituksen esityksen mukaisesti.

Jäsenyhdistykset:

  • aikuiset 30,00 euroa (2010 tai ennen syntyneet)
  • norpat 15,00 euroa (2011−2018 syntyneet)
  • kuutit 0 euroa (2019 tai sen jälkeen syntyneet)
  • rinnakkaisjäsen 0 euroa (jäsen, joka maksaa yhden seuran kautta liiton maksun, voi olla rinnakkaisjäsenenä muissa seuroissa)
  • seniorit 15,00 euroa (kalenterivuoden aikana vähintään 75 vuotta täyttävät)
  • Jäsenmaksun suuruus on 50 % oman ikäryhmän maksusta, kun henkilö liittyy uutena jäsenenä elo−joulukuun välisenä aikana. Uudeksi jäseneksi katsotaan henkilö, joka ei ole ollut liittymisvuotta edeltävänä vuonna liiton henkilöjäsen tai liiton jäsenyhdistyksen jäsen.

 Muut:

  • liiton henkilöjäsen 30,00 euroa
  • tukijäsen 1000,00 euroa
  • yhteisöjäsen 100,00 euroa. Yhteisöjäsen maksaa sen lisäksi jokaisesta henkilöstä, jonka haluaa liittää liiton jäsenyyden piiriin, saman ikäryhmään perustuvan jäsenmaksun kuin muillakin on.

Liiton henkilöjäsenen jäsenmaksun suuruus on 50 % (15,00), kun henkilö liittyy uutena jäsenenä elo−joulukuun välisenä aikana.

Ehdollepanotoimikunta aloittaa työnsä

Kokous päätti ehdollepanotoimikunnan asettamisesta. Ehdollepanotoimikunta etsii sopivia henkilöitä asettumaan ehdolle syyskokouksessa käytävään hallitusvaaliin. Ehdollepanotoimikunnan jäseniksi valittiin Hannu Ahonen, Pietarsaaren Urheilusukeltajat Diving 80 ry, Hanna-Mari Talka, Sukellusseura H2O ry, Matti Kajala, Kangasalan vapaehtoinen palokunta ry/sukellusosasto, Tampereen Urheilusukeltajat ry ja Erno Olkkonen, Keski-Karjalan Sukeltajat ry. Ehdollepanotoimikunnalle annettiin valtuudet täydentää kokoonpanoaan enintään kahdella henkilöllä sääntöjen sallimaan maksimimäärään asti.

Kokouspöytäkirja tullaan viemään materiaalipankkiin kevätkokouskansioon, kun se on allekirjoitettu.

Ilmoitusasiat

Liiton syyskokous järjestetään 26.10. Seinäjoella. Kokousta isännöi 50-vuotisjuhlaansa viettävä Lakeuden Sukeltajat ry. Seura toivottaa sukeltajat tervetulleeksi juhlaan!

Onko seurallanne tilaisuus, jonka yhteyteen Sukeltajaliiton vuosikokous sopisi vuonna 2025? Kevätkokous järjestetään huhtikuun ja syyskokous lokakuun aikana. Pyydämme olemaan yhteydessä toiminnanjohtajaan, sari.nuotio at sukeltaja.fi.

 

 


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita