Uutiset

Julkaistu 9.12.2016

Vuoden sukelluskuvassa täyttyy sukeltajan unelma

Vuoden Sukelluskuvaksi on valittu Jukka Saarikorven otos ”Sardiinien kanssa”. Tuomariston mukaan kuvasta välittyy ihana sukeltamisen tunnelma, ja kuvan sukeltajan asentokin kertoo, että elämys on uskomaton.

Jukka Saarikorpi kertoo, että kuva on otettu Moalboal-nimisessä paikassa Cebun saaren länsirannalla Filippiineillä.
– Sukelsimme tyttöystäväni kanssa Magic Island Dive Resortin retkellä katsomaan sardiiniparvia. Käytännössä homma toimi niin, että meidät tiputettiin sardiiniparven viereen, josta laskeuduimme alas kohti pohjaa. Tämä kuva on otettu 1–2 minuuttia sen jälkeen, kun lähdimme pinnasta kohti pohjaa. Kuvassa miellyttää omaa silmääni tyttöystäväni asento kohti sardiineja ja piikkimakrilliparvi yläsektorissa, mikä luo syvyyttä kuvaan. Kuva on otettu ilman salamaa noin 10 metrin syvyydessä luonnonvalolla.

Vuoden sukelluskuva 2016

Sukelluskuvauksen PM-kisan tulokset

Vuoden Sukelluskuva valittiin Sukelluskuvauksen PM-kilpailujen 2016 yhteydessä suomalaisten kuvaajien otoksista. PM-kisaan osallistui 45 kuvaajaa, joista suomalaisia oli 26. Kuvia kilpailuun tuli yhteensä 523 kpl. Ruotsi otti kokonaiskilpailun kolmoisvoiton: kultaa vei Johan Sundelin, toiseksi tuli Tobias Dahlin ja kolmanneksi Johan Björklund. Paras suomalainen oli Mika Saareila kuudennella sijalla.

Kilpailun tuomareina toimivat sukelluskuvaaja Pekka Tuuri, valokuvaaja Petri Porkola ja elokuvaohjaaja Marko Röhr.

Kilpailun koko tuloslista

Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille!

 


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita