Uutiset

Julkaistu 15.3.2024

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Hallitus piti vuoden kolmannen kokouksensa Teams-kokouksena 13.3.

Kevätkokous lähestyy

Kutsu Sukeltajaliiton kevätkokoukseen Saloon 6.4. julkaistiin sukeltaja.fi uutisissa 16.2. Kevätkokouksen tulee ilmoittautua viimeistään 2.4.

Kokouksessaan hallitus allekirjoitti liiton tilinpäätöksen sähköisesti. Tilinpäätös oli 1 994 euroa alijäämäinen. Budjetissa oli varauduttu 33 245 euron alijäämään, joten alijäämä jäi selkeästi suunniteltua pienemmäksi.

Sekä tilinpäätös että hallituksen hyväksymä liiton vuosikertomus käsitellään kevätkokouksessa. Vuosikertomus kertoo keskeisimmät asiat liiton toiminnasta ja taloudesta, ja se on myös erinomainen dokumentti seurojen käyttöön, jolla voi välittää tietoa liiton toiminnasta. Vuosikertomus löytyy ensi viikolla materiaalipankista kevätkokouskansiosta

Soveltavan sukelluksen kouluttajanimityksiä

Hallitus vahvisti Ari-Pekka Arposen, Pälvi Lietzenin ja Veli-Matti Järveläinen nimittämisen soveltavan sukelluksen CMAS kouluttajiksi. He osallistuivat Ruotsissa viime vuonna järjestettyyn soveltavan sukelluksen kouluttajakoulutukseen.

Soveltavan sukelluksen CMAS Special Needs Diving -kouluttaja- ja avustajakoulutus järjestetään 26.−28.4. Vierumäen urheiluopistolla. Tämä kurssi on laitesukelluskouluttajille ja P3-tasoisille sukeltajille tarkoitettu soveltavan sukelluksen kouluttajakurssi. Kurssilta saa soveltavan sukelluksen kouluttaja- tai avustajapätevyyden lähtötasosta riippuen. 

Turvallinen toimintaympäristö taattava kaikille 

Hallitus käsitteli tiedoksi saamaansa, epäillystä seksuaalisesta häirinnästä seuratoiminnan yhteydessä tehtyä ilmoitusta ja päätti osaltaan tarvittavista toimista.

Sukeltajaliitto on sitoutunut urheiluyhteisön yhteiseen vastuullisuusohjelmaan. Sukellusharrastuksen tulee olla turvallista fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti, ja tämä koskee kaikkea Sukeltajaliiton ja sen jäsenten toimintaa. Sukeltajaliiton eettisissä ohjeissa kuvataan, miten jokaiselle taataan oikeus olla mukana toiminnassa ja tuntea olonsa turvalliseksi, tervetulleeksi ja hyväksytyksi. Seksuaalinen häirintä ei ole hyväksyttyä missään muodossa, ja mikäli sellaista havaitaan esiintyvän, seuran tulee ryhtyä välittömiin toimenpiteisiin sen kitkemiseksi.

Liitto tulee pitämään aihetta esillä eri kanavillaan muistuttaen jäseniään siitä, miten tärkeästä asiasta on kyse.

Turvallinen toimintaympäristö 

Lasten ja nuorten uppopallo

Uppopallossa ei ole saatu nuorten sarjatoimintaa käynnistettyä tälle kaudelle. Liiton tavoitteissa on saada enemmän lapsia ja nuoria mukaan toimintaan. Sarjatoiminnan sijasta mm. turnausmuotoiset tapahtumat tarjoavat lajin nuorille harrastajille mahdollisuuden saada pelikokemusta.

Lakeuden Sukeltajat ry järjestää lasten ja nuorten uppopalloturnauksen Seinäjoella 13.4. Turnauksessa pelataan kaksi sarjaa, vanhemmat ja nuoremmat. Ilmoittautuminen joukkueittain 6.4. mennessä. Jos haluat osallistua, mutta sinulla ei ole joukkuetta, ota yhteyttä järjestäjään, joka auttaa joukkueen löytämisessä junioriuppopallo at gmail.com. 

Lasten ja nuorten kesäleiri Kelventeen saaressa Padasjoella

Kelventeen kesäleiri järjestetään taas tulevana kesänä. Leirillä majoitus on teltoissa, syödään ulkona, uidaan ja sukelletaan paljon ja eletään hetki ilman sähköä − oikeaa kesäleirielämää siis! Mukaan ovat tervetulleita sekä snorkkeli- että laitesukeltavat nuoret, seurojen ohjaajat ja nuorten vanhemmat/sukellusparit. Ilmoittaudu 31.5. mennessä, lisätietoja nuorispäälliköltä heli.halava at sukeltaja.fi. 

 

Hallituksen seuraava kokous on torstaina 30.5., ja muut suunnitellut kokouspäivät vuonna 2024 ovat 7.9., 3.10. ja 14.12. 

Puheenjohtaja Harri Nieminen, harri.nieminen at sukeltaja.fi

Toiminnanjohtaja Sari Nuotio, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita