Uutiset

Julkaistu 16.6.2011

Sukeltajaliiton hallitus kokousti veden alla

Hallituksen kevätkausi huipentui kokoukseen Helsingin Uimastadionilla 15.6.2011. Hallitus kokoontui neljännen kerran tänä vuonna, ja aiheena olivat tärkeät luonto- ja turvallisuusteemat.

Näin juhannuksen kynnyksellä on hyvä pysähtyä kertaamaan, mitä Sukeltajaliiton hallitus on tehnyt alkuvuonna. Uusi peruskurssin kirja tuli myyntiin, ja laitesukelluksen jatkokurssin kirjaa työstetään parhaillaan. Näitä seuraa rescue-kurssin oppikirja.

kokous kuva
Kuva: Stig Gustavsson

Kansainvälisen toiminnan puitteissa Sukeltajaliiton edustajat ovat pitäneet tiiviisti yhteyttä Pohjoismaiden sukellusliittoihin sekä CMAS:in, CMAS Europen ja EUF:in (European Underwater Federation) edustajiin. Lisäksi on aloitettu valmistelutyö EUF:in kokouksen järjestämiseksi ensi vuonna Suomessa.

Kai kaikki ovat huomanneet, että aktiivinen uppopalloporukkamme on saanut MM-kisat Suomeen! Kaikki Pirkkolan halliin kannustamaan hallitsevaa MM-joukkuettamme elokuun puolivälissä.

Hallitus linjasi yhdessä toimiston ja valiokuntien palautteen kanssa painopisteitä tulevalle vuodelle. Näitä ja budjettia hiotaan vielä syyskuun suunnittelupäivillä. Tärkeimmät teemat tulevat olemaan Sukeltajaliiton kokeminen tärkeäksi sukeltajan lähtötilanteesta riippumatta sekä koko koulutusjärjestelmämme monipuolisuus. Haluamme edelleen olla noin 200 seuramme kattojärjestö ja koordinaattori, mutta tunnistamme myös tarpeen ottaa muut kuin seuroihin (vielä) kuuluvat suomalaiset sukeltajat huomioon. Yhä useampi sukeltaa ulkomailla, tehden joko intron tai peruskurssinsa siellä, tai harrastaen vain lomallaan. Näiden huomioonottaminen ja harrastuksen parissa pitäminen on haaste, johon aiomme panostaa jatkossa entistä enemmän.

Valiokunnat ovat tehneet hyvää ja näkyvää työtä, jälleen. Tästä hyvänä esimerkkinä pari viikkoa sitten päättynyt nuorten Your Move -tapahtuma. Aivan mahtava meno, ja juuri oikea tapa välittää sukeltamisen viestiä kohderyhmälle, joka kuuntelee ja nauttii ehkä eniten.

Niin, ja se näkyvyys. Tänään aamulla oli iloista huomata, miten parikymmentä tiedotusvälinettä kertoi hallituksen kokouksestamme ja Itämeri julisteisiin -kampanjastamme kuvan kera. Ehkä syynä oli se, että kokous ei ainakaan ollut kuiva :)
Muistakaa sukeltaa!

Matti Anttila
puheenjohtaja


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita