Uutiset

Julkaistu 5.5.2023

Olemme mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Sukeltajaliitto seuroineen on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa tänä keväänä! Yli 170 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia. Kampanja on jo käynnissä ja jatkuu 14.6. asti.

Pinnan päältä roskat saa noukittua helposti, mutta vedenalaisiin siivoustalkoisiin tarvitaan vähän erikoisempaa varustusta ja koulutusta. Sukellusseurat puhdistavat rantoja vedenalaisesta roskasta säännöllisesti, jotta rantoja on mukavaa ja turvallista käyttää ja luonto kiittää. Kannustamme kaikki sukellusseurat mukaan kampanjaan! Toimi näin:

  1. Järjestä rannansiivoustalkoot.
  2. Ilmoita kerätyt roskapussit Ylen sivuilla roskalaskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Isommista roskista, kuten polkupyöristä tms. voi laittaa arvion, montako pussia se täyttää. Tärkeintä on, että roskia kerätään! Roskalaskuri löytyy osoitteesta yle.fi/miljoonaroskapussia
  3. Kerro talkoistanne ja roskasaaliistanne somessa, ja että olette mukana kampanjassa. Käytä julkaisuissa tunnistetta #miljoonaroskapussia ja #puhtaillarannoillaonkivauida.

Huom. Väärinkäytösten ehkäisemiseksi roskapussien ilmoittamiseen tarvitaan Yle Tunnus. Tunnuksen luot täällä.

Kampajan erikoislähetys Radio Suomessa 22.5. klo 19. Tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.

Lue lisää aiheesta Ylen sivuilta


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita