Uutiset

Julkaistu 1.4.2023

Kevätkokousuutisia

Sukeltajaliiton kevätkokous pidettiin 1.4. Sporttitalolla Helsingissä, ja kokoukseen oli mahdollista osallistua myös etänä.

Liiton varapuheenjohtaja Marko Niinistö kertoi ennen virallista kokousta ajankohtaisista asioista. Puheenjohtaja Harri Nieminen lähetti videotervehdyksen kokousvieraille. Syksyllä edesmenneen Liiton kunniapuheenjohtaja Kalervo Rehnbäckin muistoksi pidettiin hiljainen hetki.

Palkittuja

Kokouksessa palkittiin Vuoden parhaat 2022, joista moni pääsi paikan päälle vastaanottamaan huomionosoituksen.

Vuoden sukeltaja: Minna Koivikko, Museovirasto

Vuoden seura: Keski-Karjalan Sukeltajat ry

Vuoden norppaseura: Tampereen Urheilusukeltajat ry

Vuoden kouluttaja: Sanna Paukku, Sukellusseura H2O ry

Vuoden vapaaehtoinen: Sukelluskalastuksen järvi EM-kilpailun vapaaehtoiset

Vuoden norppa: Konsta Koskinen, Riihimäen Urheilusukeltajat ry

Vuoden norppaohjaaja: Tarja Raivio, Mursut ry

Vuoden räpyläuimari: Juho Herva, Nurmijärven Uinti ry

Vuoden uppopalloilija: Ilona Häsänen, Saaristomeren Sukeltajat ry

Vuoden sukelluskalastaja: Jemmi Levonen, Rauman Laitesukeltajat ry

Vuoden vapaasukeltaja: Simo Kurra, Tampereen Urheilusukeltajat ry, Freediving Team of Finland ry

Vuoden ekoteko -palkittavaksi ei saatu yhtään ehdotusta. Myöskään Vuoden Vapepa-sukeltaja -kategorioissa ei tänä vuonna jaettua palkintoa.

Vuosikertomus ja tilinpäätös

Vuoden 2022 vuosikertomus ja tilinpäätös sekä tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan lausunto esitettiin kokoukselle ja päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta. Tilivelvollisille myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Vuosikertomus löytyy materiaalipankista.

Jäsenmaksut 2024

Vuoden 2024 jäsenmaksut vahvistettiin hallituksen esityksen mukaisesti. 

Jäsenyhdistykset

  • seniorit kalenterivuoden aikana vähintään 75 vuotta täyttävät 14,50 euroa
  • aikuiset 29,00 euroa (2009 tai ennen syntyneet)
  • norpat 14,50 euroa (2010–2017 syntyneet)
  • kuutit 0 euroa (2018 tai sen jälkeen syntyneet)
  • jäsenmaksun suuruus on 50 % oman ikäryhmän maksusta, kun henkilö liittyy uutena jäsenenä elo−joulukuun välisenä aikana. Uudeksi jäseneksi katsotaan henkilö, joka ei ole ollut liittymisvuotta edeltävänä vuonna Liiton henkilöjäsen tai Liiton jäsenyhdistyksen jäsen.
  • rinnakkaisjäsen 0 euroa (jäsen, joka maksaa yhden seuran kautta Liiton maksun, voi olla rinnakkaisjäsenenä muissa seuroissa).

Muut

  • henkilöjäsenen jäsenmaksu 29,00 euroa. Henkilöjäsenen jäsenmaksun suuruus on 50 % (14,50 euroa), kun henkilö liittyy uutena jäsenenä elo−joulukuun välisenä aikana.
  • tukijäsen 1000 euroa
  • yhteisöjäsen 100 euroa, ja sen päälle yhteisöjäsen maksaa jokaisesta henkilöstä, jonka haluaa liittää Liiton jäsenyyden piiriin saman ikäryhmään perustuvan jäsenmaksun kuin muillakin on.

Ehdollepanotoimikunta aloittaa työnsä

Kokous päätti ehdollepanotoimikunnan asettamisesta. Ehdollepanotoimikunta etsii sopivia henkilöitä asettumaan ehdolle syyskokouksessa käytävään hallitusvaaliin. Ehdollepanotoimikunnan jäseniksi valittiin

Hanna-Mari Talka, Helsinki, Kati Aaltonen, Tampere, Ari-Pekka Hakulinen, Savonlinna, Marko Niinistö, Salo ja Aleksi Kuronen, Joensuu. Ehdollepanotoimikunnalle annettiin valtuudet täydentää kokoonpanoaan yhdellä henkilöllä.

Muutoksia sääntöihin

Vuosikokous hyväksyi PRH:n ennakkotarkastaman toimintasäännön. Yhdistyslaki on uudistunut, ja se mahdollisti sääntökirjausten muuttamista Liiton kokousten järjestämisen osalta. Samalla tarkasteltiin myös sääntöjä kokonaisuutena ja tehtiin pieniä muutoksia kirjauksiin. Toimintasääntö tuli voimaan 1.4.2023.

Hallituksen esittämät päivitykset Liiton kurinpitosääntöihin hyväksyttiin.

Aineistot, joista näkyvät tehdyt päivitykset, löytyvät materiaalipankista.

Ilmoitusasiat

Liiton syyskokous järjestetään 7.10., ja paikka on vielä avoin, joten jos seuroilla on tilaisuuksia, joiden yhteyteen kokous sopisi, niin pyydämme olemaan yhteydessä toiminnanjohtajaan, sari.nuotio at sukeltaja.fi.

Kevätkokous järjestetään 6.4.2024 Salossa Sukellusseura Simppu ry:n 50-vuotisjuhlan yhteydessä. Kokousvieraat toivotetaan tervetulleeksi juhlaan!

Kokouspöytäkirja tullaan viemään materiaalipankkiin kevätkokouskansioon, kun se on allekirjoitettu.

 


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita