Uutiset

Julkaistu 1.3.2023

Sukeltajaliiton uusi Reilun kilpailun ohjelma on julkaistu

Sukeltajaliiton Reilun kilpailun ohjelma tulee voimaan 1.3.2023. Sukeltajaliitto ry on sitoutunut puhtaan urheilun ja reilun kilpailun edistämiseen.

Sukeltajaliitto osallistui syksyllä 2022 Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n vetämään prosessiin, joka tuki lajiliittojen antidopingohjelmien uudistamista ja kilpailumanipulaation torjuntaohjelmien työstöä.

Urheilujärjestöillä on Suomen antidopingsäännöstöstä (2021) tuleva velvoite laatia antidopingohjelmat sekä toteuttaa, arvioida ja tarvittaessa päivittää niitä. Antidopingohjelman lisäksi urheilujärjestöiltä edellytetään kilpailumanipulaation torjuntaohjelma. Sukeltajaliitto päätti koota ohjelman yksiin kansiin ja laati Reilun kilpailun ohjelman.

Reilun kilpailun ohjelma on laadittu SUEKin kriteeristön ja syksyllä 2022 tehdyn lajikohtaisen tilannekuvan pohjalta. Ohjelma on osa Liiton vastuullisuusohjelmaa ja eettistä toimintaa, jotka perustuvat urheiluyhteisön yhteisiin reilun pelin ihanteisiin ja eettisiin periaatteisiin.

Reilun kilpailun ohjelma koostuu kahdesta osioista: antidoping- ja kilpailumanipulaation torjuntaohjelmista. Ohjelmissa kuvataan Sukeltajaliiton edistämää antidopingtoimintaa ja kilpailumanipulaation torjuntaa sekä näiden toimintojen seurantaa ja vastuita. Molemmat ohjelmaosiot sisältävät lisäksi perustietoa aihealueiden säännöistä ja sopimuksista, koulutuksesta, viestinnästä ja valvonnasta.

Ohjelmat on tarkoitettu sukeltamisen eri lajimuotojen parissa toimivien urheilijoiden, heidän valmentajien ja tukihenkilöiden ja kisaorganisaatioiden käyttöön. Ohjelma liitetään myös osaksi kilpalajeihin liittyviä ohjaaja-, kouluttaja- ja valmentajakoulutuksen sisältöjä.

Reilun kilpailun ohjelma löytyy Sukeltajaliiton verkkosivuilta ja jatkossa myös SUEKin sivuilta. Uusittu Reilun kilpailun sopimus korvaa Liiton aiemmin käyttämät antidopingsopimukset.

Reilun kilpailun ohjelma ja sopimus löytyvät täältä. 

Lisätietoa SUEKin sivuilla

https://suek.fi/antidopingtoiminta/ 

https://suek.fi/kilpailumanipulaatio/


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita