Uutiset

Julkaistu 25.10.2010

Syyskokoustiedote

Sukeltajaliiton syyskokouksessa Helsingissä 23.10. valittiin Liiton nykyinen puheenjohtaja Matti Anttila jatkamaan seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Liiton hallitukseen valittiin jäseniä erovuoroisten tilalle. Valituksi tulivat Marko Kauppinen Tampereelta, Erno Olkkonen Espoosta, Virpi Tuunainen Helsingistä ja Markku Leinonen Kontiolahdelta.

Syyskokous hyväksyi Liiton toimintasuunnitelman ja budjetin ensi vuodelle. Tilintarkastajaksi valittiin Hannu Sohlman KHT ja varatilintarkastajaksi Juha Tuomala KHT, molemmat PricewaterhouseCoopers Oy:stä. Liiton toiminnantarkastajaksi valittiin Keijo Kaittola ja varatoiminnantarkastajaksi Mauno Sirén. Muita päätösasioita oli Liiton antidopingsäännöstön vahvistaminen. Pasi Markkanen piti esityksen sukellustapahtuman ja turvallisuussuunnitelman laatimisesta. Lisäksi Liiton Nuorten ryhmä kertoi ensi kesän isosta nuorten Your Move -tapahtumasta Helsingissä.

Syyskokouksessa palkittiin Vuoden Parhaita ja muistettiin muuten ansioituneita sukeltajia. Tunnustuksena mittavasta työstä sukelluksen hyväksi myönnettiin Pekka Kaikumolle ja Markku Ryhäselle CMAS P4 -kortit. Vapaasukelluksen MM-pronssijoukkue Antero Joki, Mikko Pöntinen ja Jonèrik Ekström oli myös paikalla vastaanottamassa kukkia ja onnitteluja menestyksestään Anterolle Joelle jaettiin lisäksi Lahden kaupungin myöntämä kultamitali. Vuoden Luontokuvaajaa Pekka Tuuria muistettiin kukin, ja kokous sai kuulla, miten voittoisa lummekuva oli syntynyt. Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton toiminnanjohtaja Pärla Salomaa palkitsi Hannu Virtasen hengenpelastusmerkillä tunnustuksena ihmishengen pelastamisesta sukellustapahtuman yhteydessä.

Vuoden Parhaat
Vuoden Sukeltaja: Petri Heikkinen, Urheilusukeltajat ry, Sammakot ry ja Suomalainen sukelluskoulu
Vuoden Seura: Joensuun Urheilusukeltajat ry
Vuoden Norppaseura: Sukellusseura Vesikot ry
Vuoden Norppa: Aku Kankaanpää, Nokian Urheilusukeltajat ry
Vuoden Norppaohjaaja: Ilona Lindström, Vakka-Suomen Urheilusukeltajat ry
Vuoden Sukelluskouluttaja: Tuula Viikari, Riihimäen Urheilusukeltajat ry
Vuoden Uppopalloilija: Sini Korppi-Tommola, Keski-Uudenmaan Sukeltajat ry ja Riihimäen Urheilusukeltajat ry
Vuoden Räpyläuimari: Jenna Laukkanen, Swimming Club Vuokatti ry
Vuoden Sukelluskalastaja: Tapio Salakari, Saaristomeren Sukeltajat ry
Vuoden Vapaasukeltaja: Kimmo Lahtinen

Sukeltajaliiton kevätkokous pidetään 9.4. Helsingissä, Viikin kartanossa. Syyskokous pidetään 16.10. Lappeenrannassa. Saimaan Norpat Urheilusukellusseura ry viettää 15.10. 40-vuotisjuhlaansa, jonne kokousvieraat ovat tervetulleita.


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita