Uutiset

Julkaistu 8.10.2022

Syyskokousuutisia

Sukeltajaliiton syyskokous pidettiin lauantaina 8.10. Helsingissä, Sporttitalolla. Kokous järjestettiin hybridikokouksena. Ennen kokousta osallistujilla oli mahdollisuus tutustua Suunnon tehtaaseen Vantaalla. 

Palkitsemisia

Sukeltajaliiton ympäristöpalkinto luovutettiin sukelluskuvaaja Pekka Tuurille. Tuuri on todellinen vedenalaisen maailman lähettiläs, vesiluonnon väsymätön puolestapuhuja ja radion luonto-ohjelmien tuttu ääni, jonka työ lisää suuren yleisön tietoisuutta vesiympäristön elämästä, ilmiöistä ja hyvinvoinnista.

Jemmi Levonen vastaanotti etänä Liiton pronssisen ansiomitalin. Levonen voitti elokuussa Punkaharjulla järjestetyissä sukelluskalastuksen järvi-EM-kilpailussa naisten sarjan. Juho Hervalle myönnettiin Liiton pronssinen ansiomitali tunnustuksena hopeamitalista sadan metrin sukelluksessa räpyläuinnin nuorten EM-kisoissa Puolan Poznanissa, mutta hän ei päässyt paikalle sitä vastaanottamaan. Sukelluskalastuksen järvi-EM-pronssimitalisti Matti Pyykkö oli myös kutsuttu paikan päälle kukitettavaksi, mutta hän lähti jo lauantaina Norjaan valmistautumaan PM-kisoihin.

Ajankohtaisia asioita

Liiton puheenjohtaja Tero Lehtonen piti katsauksen ajankohtaisista asioista. Liiton taloustilanne vaatii tarkkaa harkintaa ja vastuullista varojen kohdentamista. Sukeltaja-lehti ilmestyy ensi vuonna sähköisenä paino- ja postituskulujen voimakkaan nousun vuoksi. Neljän numeron sijasta ilmestyy viisi numeroa.

Uppopallo uuteen nousuun -hanke on käynnistynyt tänä vuonna. Sen tavoitteena on lisätä ja virkistää nuorten uppopallotoimintaa mm. tekemällä lajin opetus- ja ohjausvideoita.

Sukeltajaliitto – DAN Europe vakuutuksen korvaussummat nousevat ensi vuonna. Uutta on nuorille snorkkelisukeltajille räätälöity vakuutus ensi vuodesta lähtien.

Ojamolla sukellustoiminta jatkuu, ja siellä voi sukeltaa kahden eri operaattorin tapahtumissa.

Kokouksen viralliset asiat

Kokous hyväksyi hallituksen esityksen vuoden 2023 toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi. Sukeltajaliiton hallituksen puheenjohtajaksi valittiin kolmen ehdokkaan joukosta Harri Nieminen Tampereelta.

Hallitukseen valittiin uusia jäseniä erovuoroisten tilalle seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Hallituksen jäseniksi valittiin Sanna Siltanen Kirkkonummelta, Marko Niinistö Salosta ja Tuomo Palevaara Riihimäeltä.

Hallituksessa jatkavat jäsenet Markus Aarnio Vantaalta, Hanna-Mari Talka Helsingistä, Matti Kajala Tampereelta, Joakim Petersen-Dyggve Tampereelta ja Matti Eronen Varkaudesta. 

Liiton tilintarkastajaksi tilikaudelle 2023 valittiin Markus Palmola, Nexia Oy ja varatilintarkastajiksi Nexia Oy, tilintarkastusyhteisö. Liiton toiminnantarkastajaksi tilikaudelle 2023 valittiin Jyrki Lukkarinen ja varatoiminnantarkastajaksi Markku Leinonen.

Kokous päätti hyväksyä hallituksen esityksen henkilöjäsenen jäsenmaksusta. Jäsenmaksu vuodelle 2023 on 29 euroa. Henkilöjäsenen jäsenmaksun suuruus on 50 % tästä, kun henkilö liittyy uutena jäsenenä elo−joulukuun välisenä aikana.  

Kokous hyväksyi Liiton ympäristöohjelman päivitykset.

Kokouksen pöytäkirja tullaan viemään Materiaalipankkiin

Liiton kevätkokous 2023

Liiton kevätkokous 2023 järjestetään 1.4., paikka vielä avoin.


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita