Uutiset

Julkaistu 5.9.2022

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus kokoontui 3.9. Helsingissä, osa osallistui etäyhteydellä. Ennen hallituksen kokousta järjestettiin ensi vuoden toimintaa koskeva suunnittelukokous etäyhteydellä yhdessä valiokuntien edustajien ja toimiston henkilön kunnan kanssa.

Liiton syyskokous Helsingissä Sporttitalolla 8.10.

Liiton hallitus valmisteli syyskokousasioita. Toivomme kokoukseen runsasta osanottoa, ja kokous tullaankin järjestämään hybridikokouksena eli siihen on etäosallistumismahdollisuus. Sujuvien järjestelyjen turvaamiseksi kokoukseen tulee ilmoittautua etukäteen. Kokouskutsu ilmoittautumisohjeineen tullaan julkaisemaan Liiton kotisivuilla uutisissa tämän viikon kuluessa. Ennen syyskokousta viralliset valtakirjaan merkityt kokousedustajat kutsutaan Vantaalle Tammistoon tutustumaan Suunnon tuotantoon alkaen klo 10.00.

Ehdolle hallitusvaaliin

Liiton syyskokouksessa käydään hallitusvaali. Liiton puheenjohtaja ja kolme hallituksen jäsentä on erovuorossa. Mikäli hallitustyöskentely kiinnostaa, ole mielellään yhteydessä ehdollepanotoimikuntaan tai voit täyttää suoraan lomakkeen ehdolle asettumista varten Liiton kotisivuilla. Tehtäviin valituilla on erinomainen mahdollisuus verkostoitua, ja heillä on keskeinen rooli sukelluslajimme eri osa-alueiden kehittämisessä. Tällä hetkellä tiedossa olevat ehdokkaat esittäytyvät Liiton kotisivuilla.

Seurojemme puheenjohtajat saman pöydän ääreen

Liiton puheenjohtaja Tero Lehtonen kutsuu taas vuosikokouksen alla seurojen puheenjohtajat koolle. Seuraava puheenjohtajailta järjestetään ke 28.9. klo 19.00−21.00 Teamsin välityksellä. Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Aiheina on mm. Liiton hallitusvaali edessä, puheenjohtaja vaihtuu, uppopallon kehittämishanke, talouden haasteet seuroissa ja Liitossa sekä hankeavustus tulee taas.

Kutsu ja osallistumislinkki tullaan lähettämään puheenjohtajille sähköpostitse. Toki tilaisuuteen ovat tervetulleita osallistumaan myös mm. varapuheenjohtajat tai muu seuran hallinnon edustaja.

Liiton hankeavustusta jatketaan myös ensi vuonna

Liiton hallitus päätti hankeavustuksen jatkamisesta myös ensi vuonna. Liitto julkistaa hakuun vuodelle 2023 avustuksen, jota Liiton jäsenyhteisöt voivat hakea sellaisiin hankkeisiin, jotka palvelevat laajempaa sukellusyhteisöä kuin omaa seuraa.

Avustuksen suuruus on 1000 euroa ja se voidaan hallituksen päätöksellä jakaa myös useamman hankkeen kesken. Avustus saadaan käyttöön osoittamalla hankkeen todelliset kulut sen valmistumisen jälkeen. Talkootyötä itsessään ei voi laskea hankkeen kuluksi, mutta syntyneet kustannukset esimerkiksi hankituista tarvikkeista tai materiaaleista kyllä.

Asiasta tullaan tiedottamaan jäseniä syksyn kuluessa. Vuonna 2022 hankeavustusta myönnettiin Urheilusukeltajat ry:lle hylkyjen poijutukseen ja Riihimäen Urheilusukeltajat ry:lle Iso-Melkuttimen sukelluspaikan portaiden ja sukellusvarusteiden pukeutumistasanteen kunnostus- ja muutostöihin.

DAN Europe jatkaa vakuutuskumppaninamme, sukeltajavakuutuksesta syyskampanja

Sukeltajaliitto jatkaa yhteistyötä DAN Europen kanssa myös ensi vuonna. Tarjoamamme jäsenvakuutus ja kilpailulisenssit tulevat heidän kauttaan. Haluamme kiinnittää jäsenten huomiota vakuutusturvaan, ja tarjoamme nyt syyskaudella vakuutuksen ottaville sukeltajavakuutuksen edulliseen kampanjahintaan. Vakuutus on voimassa vuoden loppuun.

Uppopallo uuteen nousuun -hanke 2022-2024

Sukeltajaliitto sai kesäkuussa Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 15 000 euron hankeavustuksen uppopallotoiminnan kehittämiseksi. Avustus saatiin erityisavustuksena valtakunnallisten lajiliittojen osaamisen kehittämiseen koronapandemian aiheuttamien haittojen korjaamiseksi lasten ja nuorten urheilussa -haussa.

Hankkeen tavoitteena on saada uppopallo uuteen nousuun Suomessa ja kasvattaa uppopallon vetovoimaa ja lajin harrastajamääriä. Haluamme luoda lajiin sellaista nostetta, että koronapandemian aikana lajin parista lähteneet lapset ja nuoret aktivoituisivat uudelleen ja palaisivat harrastamaan ja saisimme myös uusia harrastajia. Seurojen jäsenmäärissä on ollut laskua ja uppopallo tarjoaa mukavan ja edullisenkin väylän tulla mukaan sukelluksen harrastustoimintaan. Osaavat ja innostavat ohjaajat ja valmentajat ovat avainasemassa siinä, että seuroilla on tarjota laadukasta lasten ja nuorten uppopallon harrastustoimintaa, jonka pariin halutaan tulla. Haluamme kehittää nimenomaan lasten ja nuorten uppopallo-ohjaajien ja -valmentajien osaamista ja lisätä heidän motivaatiotaan toimia tehtävässä.

Täydennyskoulutus koulutusavustajaksi

Täydennyskoulutus koulutusavustajaksi -työpajan järjestämisohje on julkaistu Liiton sivujen Materiaalipankissa.
Koulutusavustajan tehtäviin liittyvä oppisisältö on lisätty ensimmäistä kertaa 30.5.2018 julkaistuun CMAS Three Star Diver -kurssin järjestämisohjeeseen. Tätä aikaisemmin suoritetun laitesukelluksen syventävän jatkokurssin sisältöön koulutusavustajan tehtävät eivät ole sisältyneet.

Täydennyskoulutus koulutusavustajaksi -työpaja on lisätty Liiton koulutuskalenterin vetovalikkoon, joten työpajoja voi alkaa järjestämään välittömästi. Myös työpajan Dyykki-materiaali on välittömästi käytössä. Järjestämisohjeessa mainitut Open Badge -osaamismerkit otetaan Sukeltajaliitossa käyttöön vasta myöhemmin tämän vuoden aikana. Täydennyskoulutus koulutusavustajaksi -työpaja on maksuton seuroille.

Seurasydän sykkii tänäkin syksynä

Sukeltajaliitto seuroineen on mukana Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteisessä Seurasydän-kampanjassa. Seurasydän-kampanja liputtaa seuratoimintaa ja seuratoiminnan tuomaa yhteisöllisyyttä, jota sukellusharrastustoiminnassa mukana olleet ovat pandemian aikana kaivanneet. Kampanjan avulla toivotetaan nyt harrastajat takaisin seuroihin ja toivotetaan uudet jäsenet tervetulleiksi. Yhteisöllisyys on yksi suomalaisen seuratoiminnan kantavista voimista ja nyt ehkä tärkeämpää kuin koskaan. Seurasydän kuvastaa rakkautta omaa seuraa kohtaan ja kertoo siitä, mitä kaikkea hyvää seuran ihmiset ympärilleen luovat. Seurat eivät toimisi ilman ihmisiä, jotka ovat mukana täydellä sydämellään.

Kampanja huipentuu #seurapaitapäivään torstaina 27.9.2022. Kutsumme kaikki jäsenemme mukaan – laitetaan sukellus näkymään vahvasti tässä eri lajien yhteisessä kampanjassa!
#seurasydän

Seuraava hallituksen kokous järjestetään 28.9. Teams-kokouksena ennen puheenjohtajailtaa

Puheenjohtaja Tero Lehtonen, tero.lehtonen at sukeltaja.fi
Toiminnanjohtaja Sari Nuotio, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita