Uutiset

Julkaistu 19.5.2022

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus piti Teams-kokouksen 17.5.

Liiton Dyykki -materiaaleja on kehitetty määrätietoisesti kaiken aikaa, ja seurojen koulutustoiminta tuntuu virkistyneen koronapandemian jälkeen. Kiitos antamastanne palautteesta. Palautetta voi edelleen lähettää koulutuspäälliköllemme: mika.rautiainen at sukeltaja.fi

Hallitus hyväksyi kokouksessaan käyttöönotettavaksi CMAS Diver* -kurssin Dyykki-materiaalin uuden version sekä kokonaan uuden Hylkysukelluksen työpajan järjestämisohjeen.

CMAS Diver* -kurssin Dyykki-materiaalista uusi versio

CMAS One Star Diver -kurssin Dyykki-materiaalin uusi versio on julkaistu käyttöön. Kyseessä on suurin versiopäivitys materiaalin olemassaolon aikana. Sisältöä on muokattu, mukaan on tullut kokonaan uutta sisältöä ja sisällön järjestystä on muokattu loogisemmaksi. Harjoitustehtäviä ja lopputenttiä on myös päivitetty.

Päivitetty versio tuli käyttöön 19.5.2022 kello 9:00 jälkeen perustetuille uusille kursseille. Myös lukuversio on päivittynyt samana päivänä. Kursseilla, jotka on perustettu ennen tätä päivää, on edelleen käytössä vanha materiaali, mukaan lukien harjoitustehtävät ja tentti.

Englanninkielisillä CMAS Diver* kursseilla käytetään vielä vanhaa versiota. Käännöstyö on muutoksien osalta jo käynnissä. Sen valmistumisesta tiedotetaan erikseen.

Hylkysukelluksen työpaja

Hylkysukelluksen työpajan järjestämisohje on julkaistu. Ohje löytyy sukeltaja.fi-sivuilta Materiaalipankki > Lajikohtaiset dokumentit ja Norppatoiminta > Laitesukellus. Työpajan järjestämisohje korvaa entisen CMAS Wreck Diver Level 1 -järjestämisohjeen, joka soveltui huonosti suomalaisiin sukellusolosuhteisiin ja suomalaisen vedenalaisen kulttuuriperinnön suojeluun.

Työpajan Dyykki-materiaalin työstäminen on aloitettu. Sen valmistumisesta tiedotetaan myöhemmin erikseen. Kouluttaja, joka täyttää järjestämisohjeessa määritellyt ehdot, voi järjestää työpajaa omia materiaalejaan käyttäen jo ennen Dyykki-materiaalin valmistumistakin. Järjestämisohjeessa mainitun Open Badge -osaamismerkin voi työpajan suorittamisesta saada vasta sen jälkeen, kun Dyykki-materiaali on julkaistu.

Lasten ja nuorten valtakunnallinen sukellusleiri

Hämeenlinnan Sukeltajat ja Riihimäen Urheilusukeltajat järjestävät yhteistyössä Liiton kanssa valtakunnallisen lasten ja nuorten sukellusleirin 1.-3.heinäkuuta Padasjoella Kelventeen saaressa.

Leirin ikärajat: snorkkelisukeltajat 10 v. ja laitesukeltajat 12 v. Suositus on, että ohjaajia tulee mukaan vähintään yksi neljää lasta kohden ja laitesukeltaville alle 15-vuotiaille olisi mukana laitesukeltava aikuinen. Tervetuloa mukaan leirille! Tarkemmat tiedot tapahtumasta löytyvät tapahtumakalenterista.

Liiton syyskokous

Liiton syyskokous järjestetään lauantaina 8.10. Helsingissä Liiton toimitiloissa Pitäjänmäellä. Ennen kokouksen alkua järjestämme vierailukäynnin Suunnolle Vantaalle. Tarkempi aikataulu päivitetään tapahtumakalenteriin. Syyskokoukseen on mahdollista osallistua myös etänä.

Ehdolle hallitukseen

Ehdollepanotoimikunta on aloittanut toimintansa. Haussa on Liitolle uusi puheenjohtaja ja hallituksen jäseniä erovuoroisten tilalle. Liiton nykyiseen puheenjohtajaan Tero Lehtoseen voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, mikäli hallitustyö ja puheenjohtajan tehtävä kiinnostaa. Lehtonen toimii myös ehdollepanotoimikunnan puheenjohtajana ja etsii itselleen seuraajaa. Lue lisää aiheesta.

Toiminnan vastuullisuudesta ei voi tinkiä

Olympiakomitean häirintäkohu ja huippu-urheilujohtajan valintaprosessi nousivat otsikoihin maaliskuussa. Suomen Sulkapalloliiton aloitteesta Olympiakomitean jäsenet päättivät lopulta vaatia Olympiakomitean ylimääräisen kokouksen järjestämistä asian käsittelemiseksi. Sukeltajaliitto oli yhtenä jäsenjärjestönä mukana vaatimassa Olympiakomitean ylimääräistä yhdistyksen kokousta, joka järjestetään 31.5. Helsingissä Olympiakomitean kevätkokouksen jälkeen. Liiton puheenjohtaja Tero Lehtonen valittiin kokousedustajaksemme näihin kokouksiin.

Urheilun ja liikunnan vakavien eettisten rikkomusten keskitetty kurinpito

Sukeltajaliiton kevätkokouksen hyväksyttyä sääntömuutoksen 3.4. sääntömuutos rekisteröitiin PRH:ssa. Heti kun säännöt oli rekisteröity, ilmoitimme Olympiakomitealle liittymisestämme vakavien eettisten rikkomusten keskitettyyn kurinpitoon. Olympiakomitean sivuilta löytyvät tiedot mukana olevista järjestöistä.

 

Seuraava hallituksen kokous järjestetään 3.9. hybridikokouksena.

Puheenjohtaja Tero Lehtonen, tero.lehtonen at sukeltaja.fi
Toiminnanjohtaja Sari Nuotio, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita