Uutiset

Julkaistu 25.4.2022

Sukelluslajien yhteiskisassa neljä lajia saman katon alla

Viikonloppuna järjestettiin Tampereella ensimmäiset sukelluslajien yhteiset SM-kisat, Finnish Super Open. Suomenmestaruuksista kilpailtiin vapaasukelluksessa, räpyläuinnissa ja uppopallossa. Lisäksi sunnuntaina kilpailtiin kokonaan uudessa lajissa, tarkkuusammunnassa.

Tapahtuman näyttämönä toimi Tampereen uintikeskus, jossa kilpailut levittäytyivät neljälle altaalle kahden päivän ajan. Kullakin lajilla on paljon kokemusta ja hyvä rutiini kilpailujen järjestämisessä, minkä ansiosta kisat vietiin läpi sujuvasti.

Uppopallon SM-sarjan, juniori/naistensarjan sekä 1. divisioonan finaalipelien tulokset löytyvät täältä. Uusi sarjakausi käynnistyy syksyllä.

Vapaasukelluksessa ratkottiin mestaruudet hengenpidätyksessä (STA), vapaasukelluksessa stereoräpylöillä (DYNB) ja monoräpylällä (DYN) sekä vapaasukelluksessa ilman räpylöitä (DNF). Mukana oli myös ulkomaalaisia kilpailijoita. Lajien tulokset löytyvät täältä.

Räpyläuinnissa kilpailtiin monessa eri matkassa ja ikäryhmässä. Mukana oli myös kaksi joukkuetta Virosta ja yksi Kroatiasta. SM-kisan perusteella valittiin edustajat kesän kansainvälisiin kilpailuihin. Tuloksia löytyy täältä.

Sukelluskalastajat esittelivät tapahtumassa kokonaan uuden lajin, tarkkuusammunnan, johon osallistui viitisentoista kilpailijaa. Tuloslista löytyy täältä.

Tapahtuman yhteydessä luovutettiin Janek Ploompuulle Vuoden uppopalloilija -palkinto ja Matti Pyykölle Vuoden sukeltaja -palkinto.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille sekä erityisesti kilpailun järjestäjille ja vapaaehtoisille, joita ilman tällainen tapahtuma ei olisi mahdollinen! Kiitos myös isäntäseura Tampereen Urheilusukeltajat ry:lle!

Kuvia ja kisatunnelmia löytyy Sukeltajaliiton Facebookista.


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita