Uutiset

Julkaistu 3.4.2022

Kevätkokousuutisia

Sukeltajaliiton vuoden 2022 kevätkokous pidettiin 3.4. Tampereella. Kokousta isännöi 50-vuotisjuhlaansa viettävä Tampereen Urheilusukeltajat ry. 

Liiton puheenjohtaja Tero Lehtonen kertoi ennen virallista kokousta ajankohtaisista asioista. 

Palkittuja 

Kokouksessa palkittiin Vuoden parhaat. 

Vuoden sukeltaja: Matti Pyykkö, Team Kampela ry, Vakka-Suomen Urheilusukeltajat ry

Vuoden seura: Sukellusseura Simppu ry

Vuoden norppaseura: Syrjäytyneiden Sukeltajien Sauna- Ja Sukellusseura Gummiwihta Ry

Vuoden kouluttaja: Timo Lammi, Finnairin Sukeltajat ry

Vuoden vapaaehtoinen: Jukka Levonen, Rauman Laitesukeltajat ry

Vuoden norppa: Lotta Muittari, Nousu ry

Vuoden norppaohjaaja: Sanna Alajoki, Hydromania ry

Vuoden räpyläuimari: Juho Herva, Nurmijärven Uinti ry

Vuoden uppopalloilija: Janek Ploompuu, Sammakot ry

Vuoden sukelluskalastaja: Riku Leimola, Sukellusseura Calypso ry 

Vuoden ekoteko -palkittavaksi ei saatu yhtään ehdotusta. Myöskään Vuoden vapaasukeltaja- ja Vuoden Vapepa-sukeltaja -kategorioissa ei tänä vuonna jaettua palkintoa. 

Sääntömuutos hyväksyttiin

Syyskokous 16.10.2021 hyväksyi hallituksen esityksen Liiton uusiksi toimintasäännöiksi. Säännöt on ennakkotarkastettu PRH:ssa. Liiton jäsenyhdistykset ovat velvollisia suorittamaan Liitolle jäsenmaksun kustakin jäsenestään seuraavasti:

- jäsenmaksua määrättäessä jäsenyhdistysten jäsenet jaetaan neljään ikäryhmään 1) kalenterivuoden aikana vähintään 75-vuotiaat 2) kalenterivuoden aikana vähintään 15-vuotiaat, 3) kalenterivuoden aikana 7–14-vuotiaat ja 4) kalenterivuoden aikana enintään 6-vuotiaat.

- jäsenmaksun suuruus per jäsenyhdistyksen jäsen määrätään Liiton kevätkokouksessa erikseen kullekin edellä mainitulle ikäryhmälle. Kuitenkin siten, että ensimmäisen (1) ikäryhmän jäsenmaksu on vähintään puolet toisen (2) ikäryhmän jäsenmaksusta.

- elo-joulukuun välisenä aikana uudeksi jäseneksi liittyvälle voidaan päättää alemmasta jäsenmaksusta kyseessä olevalle vuodelle. Uudeksi jäseneksi katsotaan henkilö, joka ei ole ollut liittymisvuotta edeltävänä vuonna Liiton henkilöjäsen tai Liiton jäsenyhdistyksen jäsen. 

Sääntöihin on lisätty kirjaus, jonka mukana jatkossa Sukeltajaliiton ympäristöohjelmaan tehtävät muutokset tuodaan Liiton kokouksen hyväksyttäväksi. 

Sukeltajaliitto tulee liittymään vakavien eettisen asioiden keskitettyyn kurinpitojärjestelmään. Myös tämän edellyttämät muutokset on tehty toimintasääntöön. Liittyminen voidaan tehdä heti kun sääntömuutos on rekisteröity PRH:ssa. 

Vuosikertomus ja tilinpäätös

Vuoden 2021 vuosikertomus ja tilinpäätös sekä tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan lausunto esitettiin kokoukselle ja päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta. Tilivelvollisille myönnettiin tili- ja vastuuvapaus.

Jäsenmaksut 2023

Vuoden 2023 jäsenmaksut vahvistettiin hallituksen esityksen mukaisesti.

Jäsenyhdistykset

• kalenterivuoden aikana vähintään 75-vuotta täyttävät 14,50 euroa (1948 tai sitä ennen syntyneet)

• aikuiset 29,00 euroa (2008 tai ennen syntyneet)

• norpat 14,50 euroa (2009–2016 syntyneet)

• kuutit 0 euroa (2017 tai sen jälkeen syntyneet)

• jäsenmaksun suuruus on 50 % oman ikäryhmän maksusta, kun henkilö liittyy uutena jäsenenä elo−joulukuun välisenä aikana. Uudeksi jäseneksi katsotaan henkilö, joka ei ole ollut liittymisvuotta edeltävänä vuonna Liiton henkilöjäsen tai Liiton jäsenyhdistyksen jäsen.

• rinnakkaisjäsen 0 euroa (jäsen, joka maksaa yhden seuran kautta Liiton maksun, voi olla rinnakkaisjäsenenä muissa seuroissa).

Muut

• henkilöjäsenen jäsenmaksu 29,00 euroa, tukijäsen 1000 euroa. Henkilöjäsenen jäsenmaksun suuruus on 50 % oman ikäryhmän maksusta, kun henkilö liittyy uutena jäsenenä elo−joulukuun välisenä aikana.

• yhteisöjäsen 100 euroa, ja sen päälle yhteisöjäsen maksaa jokaisesta henkilöstä, jonka haluaa liittää Liiton jäsenyyden piiriin saman ikäryhmään perustuvan jäsenmaksun kuin muillakin on.

Ehdollepanotoimikunta aloittaa työnsä

Kokous päätti ehdollepanotoimikunnan asettamisesta. Ehdollepanotoimikunta etsii sopivia henkilöitä asettumaan ehdolle syyskokouksessa käytävään hallitusvaaliin. Kokouksessa valitaan myös Liitolle uusi puheenjohtaja. Ehdollepanotoimikunnan jäseniksi valittiin Tero Lehtonen, Hämeenlinnan Sukeltajat ry (pj) sekä jäseniksi Kati Aaltonen, Tampereen Urheilusukeltajat ry, Matti Eronen Vesihiisi ry, Sami Järvinen, Nousu ry, Joakim Petersen-Dyggve, Tampereen Urheilusukeltajat ry ja Aleksi Kuronen, Joensuun Urheilusukeltajat ry.

 

Liiton syyskokous järjestetään 8.10, Helsingissä, ja kutsu julkaistaan sukeltaja.fi uutisissa vähintään kolme viikkoa ennen kokousta. Kokouksessa muistutettiin, että 23.-24.4. Tampereella järjestettävään Finnish Super Open -kilpailuun voi vielä ilmoittautua vapaaehtoiseksi tapahtumakalenterin kautta. Erilaisia toimitsijatehtäviä on tarjolla.

Kokouspöytäkirja tullaan viemään Materiaalipankkiin kevätkokouskansioon, kun se palaa allekirjoituskierrokselta.

Tallenne kokouksesta on katsottavissa Youtubessa kahden viikon ajan.


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita