Uutiset

Julkaistu 13.4.2010

Rajavartiolaitos tiedottaa ammustenraivauksesta Suomenlahdella

Itämeren alueelle rakennettavan kaasuputken edellyttämät ammustenraivaustyöt jatkuvat. Venäjältä Saksaan rakennettava kaasuputki kulkee Suomen talousvyöhykkeen kautta. Raivattavat ammukset sijaitsevat lähellä Suomen talousvyöhykkeen ulkorajaa Suomen aluevesirajan ulkopuolella. Työt alkavat huhtikuussa ja viimeiset ammukset raivataan toukokuussa 2010. Raivauksen ajankohdat on valittu siten, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle.

Suurin osa raivattavista ammuksista sijaitsee Porkkalan edustan merialueella. Alueella liikkuvia veneilijöitä pyydetään huomioimaan alueella tapahtuva raivaustyö ja jättämään riittävä etäisyys työalukseen. Turva-alue on 2km annetusta räjäytyspisteestä. Raivaustyössä käytettävät alukset erottaa normaaleista rahtialuksista poikkeavista kansirakenteista ja on helppo tunnistaa optisesti. Kulussa ollessaan veneilijän kannattaa pitää meriradio kuuntelulla mahdollisten varoitusviestin kuulemiseksi, jotka luetaan ennen räjäytystyötä kanavalla 16.

Merellä liikkujille räjäytystyöt eivät aiheuta vaaraa, mutta tarpeetonta liikkumista vaara-alueen lähistöllä kannattaa välttää, etteivät raivaustyöt viivästy ja johda projektin aikataulumuutoksiin.

Rajavartiolaitos tiedottaa Suomen talousvyöhykkeellä tehtävistä vedenalaisista räjäytystöistä antamalla viranomaistiedotteita. Viranomaistiedotteet luetaan YLE radio Suomessa ja maakuntaradioissa niiden lähetysaikoina. Lisäksi tiedotteet löytyvät teksti-tv:n sivulta 866. Viranomaistiedote sisältää tarkan paikan räjäytystyöstä ja sen arvioidun keston. Töiden loppumisesta tiedotetaan aina erikseen.

Kun kaikki räjähteet on raivattu, ilmoitetaan siitä uudella tiedotteella.

Lisätietoja:
Keijo Parhiala
Kapteeniluutnantti, johtokeskusupseeri
Suomenlahden merivartiosto/ Johtokeskus
puh. 071 872 6902
keijo.parhiala(at)raja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita