Uutiset

Julkaistu 30.3.2010

Viking Pool Challenge -vapaasukelluskilpailun voitot Suomeen

Suomi voitti Ahvenamaalla järjestetyssä Viking Pool Challenge vapaasukelluskilpailussa sekä miesten että naisten sarjan. Kilpailuun osallistui 30 vapaasukeltajaa Ruotsista, Suomesta, Tanskasta ja Saksasta.

Naisten kokonaiskilpailun voitti Saana Partinen, joka sukelsi pituutta monoräpylällä 142 m, ilman räpylää 127 m ja pidätti henkeä 5:19. Miesten kokonaiskilpailun voitti Antero Joki tuloksilla 153 m, 120 m ja 7:17. Kokonaiskilpailun pronssit tulivat myös Suomeen Veera López-Lehdolle ja Eemeli Nurmiselle. Molemmilla oli kyseessä vasta ensimmäinen virallinen kilpailu, joten he tekivät hienon debyytin kansainvälisillä vapaasukellusaltailla.

Ahvenamaalla ratkottiin samalla vapaasukelluksen allaslajien SM-tittelit. Saana Partinen voitti naisten SM-kultaa molemmissa pituussukelluslajeissa ja Veera López-Lehto hengenpidätyksessä (5:37). Jonérik Ekström voitti SM-kultaa pituussukelluksessa räpylällä (186 m), Mikko Pöntinen pituussukelluksessa ilman räpylöitä (150 m) ja Antero Joki hengenpidätyksessä.

Ekström ja Pöntinen yrittivät kovaa tulosta hengenpidätyksessä, mutta suoritusten loppu meni liian tiukoille, eikä tuomareilta sen vuoksi tullut valkoista korttia hyväksytyn suorituksen merkiksi.


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita