Uutiset

Julkaistu 8.3.2021

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus piti vuoden toisen kokouksensa 6.3. Teams-kokouksena.

Koronavirustilanne Suomessa vaikuttaa edelleen toimintaamme monin tavoin. Uimahallit on monilla paikkakunnilla suljettu ja kokoontumisrajoituksia kiristetty. Sukeltajaliiton uppopallosarjaa ei keväälläkään päästä käynnistämään. Uppopallomaajoukkueet tekivät päätöksen, etteivät lähde Norjaan alkukesän EM-kilpailuihin. Kisoja ei toistaiseksi ole peruttu, mutta monenlaiset epävarmuudet vaikuttavat valmistautumiseen ja mahdolliseen matkustamiseen sekä kisojen toteuttamiseen.

Tietynlaista koronaväsymystä saattaa monilla jo esiintyä, mutta muistetaan noudattaa vastuullisia toimintatapoja edelleen. Olympiakomitean sivuilta löytyy kootusti päivittyvää tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista liikuntaan ja urheiluun.

Kevätkokous toteutetaan kokonaan etäkokouksena

Hallitus valmisteli kevätkokoukseen liittyviä asioista. Vallitsevan koronavirustilanteen ja kokoontumisrajoitusten vuoksi Liiton sääntömääräinen kevätkokous tullaan järjestämään 17.4. kokonaan etäkokouksena. Kokous alkaa kello 10. Kokoukseen tulee ilmoittautua etukäteen kokouskutsussa ilmoitettuun päivämäärään mennessä ja valtakirja tulee toimittaa myös etukäteen, jotta voidaan taata sujuvat kokousjärjestelyt. Kokouskutsu tullaan julkaisemaan Liiton kotisivuilla tämän viikon aikana.

Kevätkokouksessa tullaan tiedottamaan Liiton kasvuohjelmasta 2021−2022, jossa painopisteenä tulee tällä kertaa olemaan lasten ja nuorten toiminnan lisääminen. Ohjelmaan ilmoittautuneista seuroista suhteellisesti eniten kokoaan kasvattanut seura tullaan palkitsemaan. Ilmoittautuminen ohjelmaan on toukokuun aikana.

Kevätkokouksessa tullaan antamaan myös tilannekatsaus Ojamo-asioista, joista Liitto parhaillaan neuvottelee.

Ehdollepanotoimikunta

Kevätkokouksessa tullaan tekemään päätös ehdollepanotoimikunnan asettamisesta. Mikäli sinulla on kiinnostusta toimia ehdollepanotoimikunnassa tai tiedät tehtävästä kiinnostuneen henkilön, ole yhteydessä allekirjoittaneisiin. Ehdollepanotoimikunnan tehtävistä ja kokoonpanosta on kuvattuna Liiton toimintasäännössä §11 seuraavasti: Ehdollepanotoimikunnan tehtävänä on etsiä kyvykkäitä ehdokkaita Liiton hallitukseen ja Liiton puheenjohtajaksi. Hallitukseen pyritään asettamaan ehdolle henkilöitä, jotka edustavat jäsenistöä tasapuolisesti sukupuolijakaumaltaan ja alueellisesti sekä muulta taustaltaan. Toimikuntaan valitaan puheenjohtaja ja kolmesta viiteen jäsentä. 

Taloudellinen tulos jäi ylijäämäiseksi

Liiton hallitus allekirjoitti vuoden 2020 tilinpäätöksen sähköisesti. Tilinpäätös on 26 318 euroa ylijäämäinen. Viime vuosi oli kovin poikkeuksellinen, ja esimerkiksi kaikki sukelluksen kilpalajien arvokilpailut siirtyivät eteenpäin. Matkustaminen ja kokoontumiset vähenivät, mikä vähensi kuluja. Kevätkokouksessa päätetään tulevan vuoden jäsenmaksuista, ja hallitus tulee esittämään jäsenmaksujen pysymistä samana kuin vuonna 2021.

Vuoden 2020 parhaiden valinta

Liiton hallitus teki päätökset vuoden 2020 parhaista, jotka julkistetaan Liiton kevätkokouksessa. Palkinnot tullaan jakamaan toisena ajankohtana, kun kokoontumiset ovat taas mahdollisia. Palkittavia tullaan tiedottamaan asiasta.

CMAS Normoxic Trimix Diver -järjestämisohje hyväksyttiin

Liiton hallitus hyväksyi laitesukellusvaliokunnan esityksestä CMAS Normoxic Trimix Diver -kurssin järjestämisohjeen. Kyseessä on kokonaan uusi kurssi Sukeltajaliiton tekniikkasukelluksen koulutusohjelmaan. Dyykki-materiaalin tekeminen pääsee nyt alkamaan, kun järjestämisohje on hyväksytty.

Webinaarien sarja käynnistyy

Liitto tulee vuoden aikana tarjoamaan sarjan webinaareja erilaisista aiheista. Ensimmäinen webinaari pidetään keskiviikkona 10.3. kello 19−20.30. Webinaarin järjestää laitesukellusvaliokunta, ja se on suunnattu CMAS-laitesukelluskouluttajille. Webinaarissa tullaan esittelemään mm. Dyykin toimintaa, erilaisia toimintamalleja kurssien järjestämiseen ja ajatuksia kurssien hinnoittelusta.

Ilmaiseen webinaariin voi liittyä tästä linkistä.

 

Seuraava hallituksen kokous järjestetään 14.4. Teams-kokouksena.

Puheenjohtaja Tero Lehtonen, tero.lehtonen at sukeltaja.fi

Toiminnanjohtaja Sari Nuotio, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita