Uutiset

Julkaistu 8.2.2021

Kaivossukellusvaliokunnan toiminta käynnistynyt

Sukeltajaliiton kaivossukellusvaliokunta on aloittanut toimintansa. Valiokunnan jäsenet ovat Sami Paakkarinen (pj), Marko Kauppinen, Petri Laaksonen ja Jani Santala.  

Kaivossukellusvaliokunnan tehtävänä on edistää ja tukea kaivossukeltamista Suomessa. Valiokunta tukee ja varmistaa, että toiminta jatkuu jo olemassa olevissa kaivossukelluskohteissa. Se myös tukee uusien kaivoskohteiden saamista sukelluskäyttöön. Valiokunta laatii yhteistyössä harrastajien ja viranomaistahojen kanssa harrastusta tukevat pelisäännöt ja varmistaa kaivossukelluksen turvallisuutta.  

Lohjan kaupungin vetovoimalautakunta on käsitellyt 15.12.2020 kokouksessaan Ojamolla sukeltamista. Kokouksen pöytäkirjassa osoitettiin Sukeltajaliitolle mahdollista roolia tulevaisuudessa sukellustoiminnan hallinnoijana. Kaivossukellusvaliokunta on perustanut työryhmän vastaamaan neuvotteluista, joita käydään Ojamolla tapahtuvaa harrastussukellustoimintaa tähän asti hallinnoineiden maanvuokralaisten kanssa. Neuvottelutyöryhmän jäseniksi nimitettiin Sami Paakkarinen, Pekka Salomaa ja Sukeltajaliiton puheenjohtaja Tero Lehtonen.


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita