Uutiset

Julkaistu 23.11.2020

Uusia koronaohjeistuksia ja -rajoituksia 23.11. alkaen pääkaupunkiseudulle

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto ovatkin antaneet koronaepidemian leviämisvaiheen takia uusia rajoituksia ja suosituksia.

Sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi, 13.12.2020 asti. Myöskään aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä samana ajanjaksona. Rajoituksilla pyritään rauhoittamaan tautitilanne ja välttämään tiukempien ja laajamittaisempien rajoitusten tarve.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Myös yksityistilaisuuksissa on syytä noudattaa suosituksia, eikä yli 10 hengen yksityistilaisuuksia tulisi järjestää.

Joukkuelajina Sukeltajaliiton lajeista uppopalloon kohdistuu nyt siis uusia rajoituksia, ja harrastusmuotoinen yli 20-vuotiaiden uppopallotoiminta tulee laittaa tauolle. Rajoitus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan. Rajoitukset eivät myöskään koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Kaikki lasten ja nuorten liikunta- ja urheilutoiminta voi jatkua toistaiseksi normaalisti.

Suomen Olympiakomitea päivittää säännöllisesti sivuilleen ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta ja sen vaikutuksesta liikuntaan ja urheiluun

https://www.olympiakomitea.fi/2020/11/20/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita