Uutiset

Julkaistu 12.10.2020

Laatusertifikaatti Sukeltajaliiton koulutuksille

Sukeltajaliiton pitkäjänteinen työ suomalaisten sukelluskurssien kehittämisessä on palkittu laatusertifikaatilla. Sukeltajaliiton laitesukelluskoulutusten ISO-standardien mukaisuus auditoitiin syksyllä 2020, ja nyt niillä Sukeltajaliiton kursseilla, joita vastaava ISO-standardi on olemassa, voidaan käyttää laadun merkkinä EUF Certification -tunnusta.

Sukelluskoulutuksen ISO-standardit

EUF (European Underwater Federation) ja itävaltalainen standardisoimisjärjestö Austrian Standards International ovat luoneet yhteistyössä auditointijärjestelmän, jonka kautta sukelluskoulutusjärjestöillä on mahdollisuus saada sertifikaatti omaan koulutusjärjestelmäänsä kuuluvien kurssien vastaavuuksista ISO-standardeihin. ISO-standardit määrittelevät sukelluskoulutusten sisältöä ja laatua ja helpottavat eri sukelluskoulutusjärjestöjen myöntämien korttien vertailemista.

Laatukriteerit korostuvat koko ajan enemmän urheilu- ja liikuntatoimintaa arvioitaessa. Sukelluksen EUF-sertifikaatit antavat viestin, että ulkopuolinen taho on arvioinut materiaalien ja toiminnan laadun ja todennut sen kansainvälisten standardien tasoa vastaavaksi. Sertifiointiprosessi oli myös arvokas työkalu Sukeltajaliiton materiaalien ja järjestelmien kehittämisessä.

Sertifioidut kurssit

Sukeltajaliiton koulutusohjelmassa olevista kursseista sertifikaatin saivat seuraavat kurssit:

  • CMAS One Star Diver
  • CMAS Three Star Diver
  • CMAS One Star Instructor
  • CMAS Enriched Air Nitrox Diver
  • CMAS Nitrox Gas Blender
  • CMAS Trimix Gas Blender

Sertifioituilta kursseilta myönnettäviin kortteihin lisätään EUF Certification -logo Sukeltajaliiton ja CMAS:n logojen rinnalle. Sertifikaattien ylläpitämiseksi auditointi uusitaan viiden vuoden välein.

Lisätietoja EUF-sertifioinnista löytyy osoitteesta https://www.austrian-standards.at/en/products-solutions/certification/service-certification/euf-certification


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita