Uutiset

Julkaistu 7.9.2020

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus kokoontui 5.9. Helsingissä, osa hallituksen jäsenistä oli mukana etäyhteydellä.

Liiton syyskokous Forssassa 10.10.

Liiton hallitus valmisteli syyskokousasioita ja päätti myös Sukeltajaliiton ympäristöpalkinnon saajasta. Palkinto jaetaan syyskokouksessa.

Syyskokousta isännöi 20-vuotisjuhlia viettävä Syrjäytyneiden Sukeltajien Sauna- ja sukellusseura GummiWihta Ry. Kokous järjestetään Forssassa Viihdeuimala Vesihelmessä, ja kokousedustajat kutsutaan mukaan seuran juhlapäivän viettoon. Myös altaalla on ohjelmaa, johon myös kokousedustajien toivotaan osallistuttavan. Tarjolla on lounasta ja osallistujia pyydetään etukäteen ilmoittautumaan Liiton kalenterissa. Syyskokous pyritään mahdollisuuksien mukaan striimaamaan. Virallisten kokousedustajien tulee kuitenkin osallistua kokoukseen paikan päällä.

Ehdolle hallitusvaaliin

Liiton syyskokouksessa käydään hallitusvaali. Kolme hallituksen jäsentä sekä Liiton puheenjohtaja ovat erovuorossa. Tällä hetkellä ehdolle ovat asettuneet Liiton nykyinen puheenjohtaja Tero Lehtonen jatkamaan sekä nykyiset hallituksen jäsenet Ari-Pekka Hakulinen ja Tuomo Palevaara niinikään jatkokaudelle.

Hallituksen koko on Liiton toimintasäännön mukaan joustava: puheenjohtaja ja kuudesta kahdeksaan jäsentä. Pyydämme jäseniämme edelleen miettimään hallitustyöskentelystä kiinnostuneita henkilöitä ja ohjaamaan heitä täyttämään ehdolleasettumislomakkeen. Hallitustyöskentely tarjoaa erittäin mielenkiintoisen näköalapaikan lajiimme. Tehtäviin valituilla on erinomainen mahdollisuus verkostoitua, ja heillä on keskeinen rooli sukelluslajimme eri osa-alueiden kehittämisessä. Tarvittaessa lisätietoja antaa Liiton puheenjohtaja Tero Lehtonen p. 040 868 2520.

DAN Europe jatkaa vakuutuskumppaninamme, sukeltajavakuutuksesta syyskampanja

Sukeltajaliitto jatkaa yhteistyötä DAN Europen kanssa myös ensi vuonna. Tarjoamamme jäsenvakuutus ja kilpailulisenssit tulevat heidän kauttaan. Haluamme kiinnittää jäsenten huomiota vakuutusturvaan, ja tarjoamme nyt syyskaudella vakuutuksen ottaville sukeltajavakuutuksen edulliseen kampanjahintaan. Vakuutus on voimassa vuoden loppuun.

Korona vaatii huomiotamme edelleen

Sukellustoiminta on käynnistynyt kevään hiljaiselon jälkeen, ja etenkin ulkona avovesillä ja maauimaloissa toimiessa on päästy hyvin tekemiseen kiinni. Korona kuitenkin on edelleen keskuudessamme, ja se vaatii jatkuvaa huomiota. Kansainvälisen toiminta on pysähtynyt, ja esimerkiksi kilpalajien arvokilpailut siirtyvät ensi vuoteen.

Toiminnassamme tulee huomioida valtakunnalliset ohjeistukset. Turvaväleistä tulee edelleen pitää kiinni ja hyvää hygieniaa noudatettava. Sukellustukialuksilla tai leiriolosuhteissa toimittaessa esimerkiksi liian tiivis majoittuminen ei ole suositeltavaa ja tähän kannattaa kiinnittää huomiota. Sukellustoiminta itsessään voidaan usein toteuttaa etäisyyksiä pitäen, mutta matkustaminen, majoittuminen ja ruokailuolosuhteet voivat aiheuttaa riskejä.

Koronavilkku-sovelluksen avulla jokainen voi itse osallistua ja vaikuttaa koronaviruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sukeltajaliitto suositteleekin jokaiselle koronavilkun lataamista omaan kännykkäänsä. Sukeltajaliitto on jakanut kevään aikana paljon sukellukseen liittyvää koronaohjeistusta Uutisissa. Korona-ohjeistusta muualla:

https://www.suh.fi/toiminta/koronavirustartuntojen_ehkaiseminen_uimahalleissa_ja_uimarannoilla

https://www.olympiakomitea.fi/2020/05/19/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

https://www.daneurope.org/news-covid19-10recommendations-fi 

Seurasydän sykkii tänäkin syksynä

Sukeltajaliitto seuroineen on mukana Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteisessä Seurasydän-kampanjassa. Koronan vuoksi kuluva vuosi on ollut poikkeuksellisen haasteellista aikaa urheiluseuroille. Seurasydän-kampanja liputtaa seuratoimintaa ja seuratoiminnan tuomaa yhteisöllisyyttä, jota kaikki jäimme etenkin keväällä kaipaamaan. Yhteisöllisyys on yksi suomalaisen seuratoiminnan kantavista  voimista ja tänä vuonna ehkä tärkeämpää kuin koskaan. Seurasydän kuvastaa rakkautta omaa seuraa kohtaan ja kertoo siitä, mitä kaikkea hyvää seuran ihmiset ympärilleen luovat. Seurat eivät toimisi ilman ihmisiä, jotka ovat mukana täydellä sydämellään.

Kampanja huipentuu #seurapaitapäivään tiistaina 29.9.2020. Kutsumme kaikki jäsenemme mukaan – laitetaan sukellus näkymään vahvasti tässä eri lajien yhteisessä kampanjassa!
#seurasydän

 

Seuraava hallituksen kokous järjestetään 8.10. Teams-kokouksena.

Puheenjohtaja Tero Lehtonen, tero.lehtonen at sukeltaja.fi
Toiminnanjohtaja Sari Nuotio, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita