Uutiset

Julkaistu 6.5.2020

Harrastamisen organisoinnin linjauksia 1.6. alkaen selvitetään

Suomen hallitus tiedotti 4.5., että koronaviruspandemiaan liittyviä rajoitteita aletaan purkaa hallitusti 1.6. alkaen. Myös urheiluun ja liikuntaan liittyvät toiminnot pääsevät jatkumaan erityisjärjestelyin. Vastuuviranomaiset valmistelevat parhaillaan hallituksen uusiin linjauksiin liittyen tulkintaa siitä, miten harrastustoimintaa voidaan turvallisesti organisoida seuroissa ja lajiliitoissa 1.6. alkaen. Tiedotamme asiasta seuroja, kun lisätietoa on saatavilla ja Sukeltajaliiton hallitus voi antaa omat linjauksensa viranomaisohjeisiin tukeutuen.

Joustoa vuosikokousten järjestämiseen

Eduskunta on hyväksynyt lain, jolla voidaan väliaikaisesti poiketa yhdistyslain määräyksistä koronapandemian leviämisen rajoittamiseksi. Lue tarkemmin Olympiakomitean sivuilta.

Korona-avustuksia seuroille

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää avustuksia seuroille koronaviruspandemiaan liittyen. Avustuksia on kaksi. Molempien avustusten hakuaika päättyy 14.5.

Covid-19 pandemia-avustukset liikunta- ja urheiluseuroille (erityisavustus). Avustuksen saaminen edellyttää, että hakija on käyttänyt tai käyttää lain ja työehtosopimusten antamat mahdollisuudet töiden uudelleen järjestämiseen.

Erityisavustus paikallisille liikunta- ja urheiluseuroille toiminnan ja palveluiden saatavuuden järjestämiseen tai toteuttamiseen muulla tavoin (esim. etä- tai digivalmennus) koronapandemiasta aiheutuneiden toimintarajoitusten aikana

 


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita