Uutiset

Julkaistu 1.4.2020

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus piti 31.3. Teams-kokouksen.

Poikkeusoloihin liittyvät toimet Suomessa jatkuvat

Suomen hallitus teki 30.3. päätöksen jatkaa rajoitustoimenpiteitä 13.5.2020 asti koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. Sukelluksen harrastustoiminnassa tulee siis edelleen noudattaa aiemmin annettuja kokoontumisrajoituksia.

Uimahallit ja useimmat urheilutilat pysyvät suljettuina. Kunnat ovat osin aikaistaneet uimahalleissa tehtäviä korjauksia ja huoltotoimenpiteitä tässä tilanteessa, joten seuroille saattaa aueta mahdollisuus saada hallivuoroja käyttöön, kun tilanne taas normalisoituu. Kannattaa siis seurata oman kunnan tilannetta.

Tänä keväänä useita tapahtumia on peruuntunut koronavirustilanteen vuoksi. Liiton uppopallosarjojen finaaleja ei päästä pelaamaan ja sarjakausi jää kesken. Liiton hallitus teki päätöksen, että kuluvalla sarjakaudella mukana olleet seurat saavat alennuksen seuraavan sarjakauden maksusta keskeytyneen kauden vuoksi.

Kevätkokousasiat käsitellään syyskokouksessa

Hallitus teki päätöksen, ettei erillistä Liiton kevätkokousta tässä tilanteessa järjestetä, vaan kevätkokousasiat käsitellään syyskokouksen yhteydessä 10.10.2020 Forssassa. Liitto julkaisee Vuoden 2019 parhaat, ja palkittavat tullaan kutsumaan palkintojenjakotilaisuuteen, kun sen järjestäminen on mahdollista. Koska ehdollepanopanotoimikuntaa ei tässä tilanteessa päästä valitsemaan, hallitus huolehtii ehdokkaiden etsimisestä syyskokouksessa käytävään hallitusvaaliin. Seurat tulevat saamaan tietoa asiasta.

Koulutustoiminnan ylläpitäminen

Sukelluskurssien teoriaosuudet pyörivät poikkeustilanteesta huolimatta. Sukeltajaliiton Dyykki-oppimisympäristössä on jo käytössä kaikkien tärkeimpien laitesukelluskurssien e-oppimismateriaali. Sukelluskurssin voi siis hyvin aloittaa nykyisen poikkeustilanteen aikana. Sukelluskurssien teoriaosuudet voi opiskella turvallisesti verkko-opintoina, ja kurssin käytännön harjoitukset voi tehdä, kun tilanne on normalisoitunut.

Jos tilanteen normalisoituessa uimahalli ei vielä ole käytettävissä, on hyvä muistaa, että sekä yleinen koulutusohje että eri kurssien järjestämisohjeet antavat mahdollisuuden allasharjoitusten järjestämiseen myös uima-allasmaisissa olosuhteissa luonnonvesissä. Uima-allasmaiset olosuhteet luonnonvesissä tarkoittavat sukelluspaikkaa, jonka olosuhteet ovat niin verrannolliset uima-altaaseen tai maauimalaan, että allasharjoitusten järjestäminen on mahdollista ja turvallista. Tätä mahdollisuutta hyödyntämällä sukelluskurssien käytännön harjoitukset voidaan aloittaa kun tilanne, turvallisuus ja viranomaisten ohjeet sen sallivat.

Kevään rantojen puhdistukset

Sukellusseurojen tekemiä rantojen puhdistuksia on edelleen mahdollista tehdä pienissä ryhmissä pareittain, kun huolehtii yleisistä koronavirusohjeistuksista, turvaväleistä ja sukellusturvallisuudesta.

Ilmanlaatuanalyysit

Haluamme muistuttaa, että kompressorin tuottaman kaasuseoksen laatu on tarkistettava säännöllisesti, ja sen toteamisesta on tehtävä asianmukaiset merkinnät esimerkiksi kompressorin huoltopäiväkirjaan. Sukeltajaliitto tarjoaa jäsenilleen kompressorien ilma-analyysipalvelua jäsenetuhintaan 100 euroa. Olisiko nyt sopiva ajankohta ilmanlaatuanalyysin tekemiselle?

Kevät koittaa ja joudumme valmistautumaan toivottavasti aktiiviseen sukelluskauteen hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Pidetään kaikesta huolimatta yllä hyvää virettä ja huolehditaan toisistamme.

Seuraava hallituksen kokous järjestetään Teams-kokouksena 25.5.

 

Puheenjohtaja Tero Lehtonen, tero.lehtonen at sukeltaja.fi

Toiminnanjohtaja Sari Nuotio, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita