Uutiset

Julkaistu 26.3.2020

Uudenmaan eristäminen vaikuttaa myös sukellukseen

Suomen hallitus päätti keskiviikkona, että Uusimaa eristetään muusta Suomesta. Eristystä suunnitellaan alkavaksi 27.3. ja se kestää alustavasti 19.4. asti. Vain välttämätön liikkuminen sallitaan, kuten töissä käyminen.

Eristyksellä on vaikutuksia myös sukellusharrastukseen. Käytännössä sukeltamaan lähteminen Uudeltamaalta alueen ulkopuolelle tai muista maakunnista Uudellemaalle ei ole mahdollista. Sukeltajaliitto kehottaa noudattamaan Suomen hallituksen ohjeita ja määräyksiä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty, ja sosiaalisia kontakteja ja julkisilla paikoilla oleilua kehotetaan välttämään.

Pelastus- ja lääkintäviranomaiset priorisoivat nyt terveydenhoidon resursseja, joten sukellusharrastuksessa kaikenlaista riskinottoa tulee välttää. Vastuulääkäri Olli Arolan mukaan TYKSin teho-osaston ylipainehappihoidon keskuksen toiminta jatkuu toistaiseksi rajoittamatta. Keskuksessa hoidetaan myös sukeltajataudin oireita.

- On selvää, että mikäli pahimpien skenaarioiden covid-19-potilasmäärät tehohoidossa toteutuvat, se vaikuttaa myös paineistuksiin. Yleinen terve järki ja jopa dekompressiosairauteen altistavien pitkien ja syvien sukellusten välttäminen kuulostavat tietysti järkevältä käytökseltä muutenkin ja etenkin nyt tasavallan poikkeusoloissa, Olli Arola sanoo.


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita