Uutiset

Julkaistu 17.3.2020

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa – muutoksia kokoontumisiin

Muuttuneen koronavirustilanteen vuoksi Suomen hallitus on antanut 16.3.2020 uusia rajoituksia ja suosituksia koskien kansalaisten liikkumista ja julkisia kokoontumisia. Sukeltajaliitto noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja sosiaali- ja terveysministeriön linjauksia ohjeistuksessaan.

Liiton kevätkokous siirretään

Harrastustoiminnassa on huomioitava, että julkiset kokoontumiset on rajoitettu kymmeneen henkilöön. Lisäksi suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Tämän takia Sukeltajaliiton hallitus on päättänyt peruuttaa 4.4.2020 pidettäväksi ilmoitetun Liiton kevätkokouksen Varkaudessa. Kokous siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Seurojen toiminta

Suomen hallituksen linjaus sulkee myös koulut ja muut oppilaitokset sekä pitkälti kulttuurin ja urheilun tilat, kuten museot, teatterit, kirjastot, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat sekä järjestöjen kokoontumistilat. Hallitus suosittelee myös yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin. Tämän perusteella Sukeltajaliitto suosittelee tartuntariskin minimoimiseksi jäsenseuroilleen ja yhteisöjäsenilleen toiminnan tilapäistä rajoittamista tai keskeyttämistä, kunnes tilanne viranomaisarvion mukaan palautuu jälleen normaaliksi.

Maassa vallitseva tilanne on kaiken kaikkiaan erittäin poikkeuksellinen, ja elämme aikoja, joissa sukellukseen oleellisesti kuuluvaa ryhmämuotoista toimintaa tilapäisesti rajoitetaan. Sukelluksen harrastamien ei lopu tähän, vaikka organisoitu harrastaminen onkin nyt rajoitettua. Kun sukellusta harrastetaan omatoimisesti pienissä ryhmissä, tulee kuitenkin muistaa noudattaa huolellisesti turvaohjeita tapaturmien välttämiseksi. Kannattaa myös huomioida, että pelastus- ja lääkintäviranomaiset priorisoivat nyt terveydenhoidon resursseja, joten pientäkin riskinottoa sukellusharrastuksen vuoksi kannattaa kaikin keinoin välttää.

Toimisto palvelee etänä

Sukeltajaliiton toimisto on siirtynyt pääosin etätyöskentelyyn ja palvelee jäseniään sähköisten kanavien kautta. Toimisto lähettää tästä päivästä alkaen tilattuja tuotteita kerran viikossa tapahtuvissa erissä, mikä voi aiheuttaa viivettä toimituksiin.

Huolehtikaamme toinen toisistamme - vähäoireisenakaan ei tule nyt lähteä toisten ihmisten pariin.

Tero Lehtonen, puheenjohtaja, tero.lehtonen at sukeltaja.fi

Sari Nuotio, toiminnanjohtaja, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita